4. 3. 2016

Temná strana sily 13. kapitola 3/3



Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ...  

 
***
„Neozvala si sa...“
Pritiahla si župan tesnejšie k telu, keď začula majstrov hlas prichádzajúci z hologramu z vnútornej siete, ktorou bol dom rodiny senátorky Amidaly vybavený. Ako jeden z tých lepších domov, v ktorom žili ľudia z vyššej vrstvy.
„Prepáčte, majster... chystala som sa to urobiť...“ previnilo pozrela na jeho holografickú podobu.
Mal pravdu, skutočne na to akosi popritom všetkom zabudla. Cítila sa skutočne veľmi dobre v senátorkinom dome, bola prijatá, takmer akoby bola aj ona súčasťou jej rodiny. Cítila sa veľmi dobre, so všetkých tu akoby sálala tá príjemná energia, ktorá pomohla aj senátorky Padmé zbaviť sa toho napätia, ktoré Theia cítila, keď spolu absolvovali cestu na Naboo. Padmé bola takmer ako vymenená, strohá, chladná, len si ju po celý čas tak zvláštne premeriavala, akoby ju hodnotila, skúmala, cesta bola preto pre ňu dosť nepríjemnou skúsenosťou.
Na nič sa jej nepýtala, nevyzvedala, nemala vo zvyku, niečo také robiť s osobou v jej postavení a obzvlášť, keď bola v takomto nebezpečnom rozpoložení.
Nepýtala sa ani na svojho majstra, vlastne o ňom radšej ani len nehovorila.
Až po zvítaní s rodinou senátorky sa opäť začala usmievať a vyzeralo to, že sa skutočne teší zo svojho návratu domov.
No aj tak to bolo pomerné náročné, skôr na psychiku, bolo toho akosi priveľa, ešte sa ani nestihla poriadne spamätať zo všetkých tých dojmov spojených s návratom na rodnú planétu.
Práve opustila kúpeľňu, v ktorej si dopriala pomalú sprchu. A nebola ešte dostatočne upravená na rozhovor tohto druhu. Chystala sa ešte nejaký čas meditovať, aby si usporiadala myšlienky, aby pochopila, akoby mohla senátorke pomôcť, prípadne aspoň nespôsobiť žiadne škody.
„Nech ťa už nabudúce na to nemusím upozorňovať...“ vyhlásil chladne a v jeho pohľade opäť cítila niečo, pred čím túžila cúvnuť.  Akoby časť z tej dobrej energie, ktorá sa v nej obnovila, zrazu kamsi pomaly začínala odchádzať.
„Už sa to viac, nestane, majster...“ hlesla so sklonenou hlavou. Nevedela ako dlho bude spojenie s ním trvať, dúfala, že ho čoskoro dôležitejšie povinnosti prinútia ho prerušiť, chcela sa v pokoji prezliecť.
Ešte mala aj mokré vlasy a práve teraz jednoducho nebola tá správna chvíľa na rozhovory tohto druhu.
„Čo sa stalo, Theia?“
„Nič majster, len som trochu unavená, ale to prejde, meditácia mi pomôže...“ nemala v úmysle sa mu zdôveriť so svojimi pocitmi ohľadom senátorky Padmé.
„Dobre, no ak by sa niečo vyskytlo, vieš, že mne to môžeš povedať...“
Nechcela ju priviesť do nepríjemnej situácie. Bez ohľadu na to, či si boli blízki alebo nie, ona nebola tou, ktorá by mala byť prostredníkom medzi nimi dvoma.
„Áno, majster, ubezpečujem vás o tom, že práve teraz je všade pokoj a ticho až príliš, ak mi rozumiete.... Ako sa vlastne darí vám?“ opýtala sa v snahe odviesť pozornosť k bezpečnejším témam.
„Povedzme, že mám pred sebou ešte veľa užitočnej práce. No ty ma pokojne vyrušuj, nájdem si čas na to, aby som ti odpovedal... Možno nie hneď, ale vždy sa ozvem...“
To znelo pomerne povzbudivo a ona pocítila ako do jej sily, opäť zasiahlo to teplo, tá príjemná energia, ktorú v nej vyvolali jeho slová. No možno ho ani tak nezaujímalo to, čo bude s ňou ako so senátorkou Padmé. Povrávalo sa, že teraz spolu veľmi nekomunikujú, hoci nikto nepoznal pravý dôvod.
„Ďakujem majster, pozdravujte odo mňa generála Kennobiho....“ povedala ešte a dúfala, že to bude skutočne stačiť na to, aby jej hlásenie považoval za dostatočné.
Bolo iné o ňom len snívať a diametrálne odlišné, čeliť jeho podobe v neprikrášlenom reálnom svete.
„Odovzdám, tak zatiaľ, nech ťa prevádza sila...“
„Nech sprevádza sila aj vás, majster...“
Jeho obraz zmizol a ona ostala sama.
***

Na rukách mala cesto s tradičného mincového koláča, ktoré pripravovala podľa rodinného receptu.
Bola to súčasť sviatkov, ktoré sa tu oslavovali, a ona sa rýchlo stala ich súčasťou.
Nepochybne aj preto, lebo senátorka pozvala aj jej matku, aby sa u nich zastavila na slávnostný obed.
Bolo to zvláštne, vedieť, že príde tešiť sa na to, no zároveň chrániť senátorku, kontrolovať dom a ubezpečovať sa o tom, že všetko bude v najlepšom poriadku.
Cesto sa jej trochu lepilo na prsty, no o to viac sa snažila, chcela, aby mama vedela, že nezabudla, že to dobré čo si z domu odniesla, stále žije v jej spomienkach.
Aj keď svojím spôsobom už bola dcérou svojho bývalého majstra, cítila sa tak. A ich spojenie bolo vždy pevnejšie než to, čo mala so svojou skutočnou rodinou.
„Môžem sa k tebe pridať...“ opýtala sa jej senátorka Amidala.
„Áno, iste, budem rada...“ posunula sa, aby jej urobila miesto a aj ona si vzala svoj kúsok cesta.
„Generál Skywalker, ozval sa ti?“ opýtala sa, keď premiešala čokoládovú hmotu.
Časť z toho koláča sa zvyčajne dávala aj osobe, o ktorú by mohla mať záujem, bolo zvykom okrem rodiny sa oňho podeliť aj s milým, ak nejaký existoval, Theia sa však snažila o tom nepremýšľať, lebo ona vskutku nemala žiadny dôvod na to, aby práve teraz snívala o veciach, ktoré sa nemôžu a ani len nesmú stať.
Majster o tom nehovoril, nezmienil sa o tom ani priamo ani nepriamo, považovala preto za tú vec z jeho strany za uzavretú, zrejme to bolo len skratové konanie. Nič viac.
Otočila si cesto pomocou sily. A nechala ho pristáť na tom správnom mieste. Dopadlo tvrdšie, než mala v úmysle.
 „Áno, včera som s ním hovorila a dnes som mu opäť zanechala správu, aby si nerobil starosti o priebeh misie...“  siahla po lyžičke, ktorou začala pomaly plniť svoj kúsok pre mamu. Ten jediný, ktorý skutočne potrebovala tie ostatné boli len poistka, pre prípad, že by so sebou mama niekoho priviedla.
Nadobudla ten dojem, že sa na niečo podobné chystá, keď s ňou hovorila zatiaľ len cez komunikačnú sieť. A hneď sa jej na to aj pýtala, kvôli senátorkinej bezpečnosti, no ona ju ubezpečila o tom, že ide o vskutku dôveryhodnú osobu. Nestačilo jej to, naliehala ďalej, dokonca prinútila mamu, aby to povedala aspoň otcovi senátorky Padmé, ktorí ju napokon ubezpečil o tom, že vskutku ide o osobu, ktorú môže jej matka pokojne priviesť.
Až potom bola ochotná dovoliť, aby to pre ňu bolo svojím spôsobom prekvapenie.
„Robí si starosti, to ti povedal...“ zopakovala senátorka Padmé potichu.   
„Niečo v tom zmysle...“ pripustila napokon.
„Tak to nie je jediný...“ dodala senátorka, stále tým istým tónom, ktorý ju samú miatol, mala pocit, akoby sa ona sama niečím vážnym voči nej previnila.
No nespomínala si na nič, čo by mohlo vyvolať takúto zmenu.