17. 3. 2016

Temná strana sily 15. kapitola 2/3 Anakin bonus





Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... 





„Si akýsi tichý, Anakin...“
„To sa vám len zdá...“ namietol generál Skywalker. Práve boli na základni na jednej z tých ľadových v sektore B..., o ktoré separatisti prejavili záujem. A oni boli na starej základni B1025, ktorú len nedávno vyčistili od istých vplyvov temnej strany sily.
„Ako myslíš, ale keď je tu niečo, o čom by si chcel so mnou hovoriť, ako so svojím starým priateľom, vieš, že som tu... Niekedy je lepšie, vyjasniť si veci, skôr než nám prerastú cez hlavu...“
„Áno, budem to brať do úvahy, majster...“ odvetil pomerne chladne. Nemal v úmysle si pripomínať tie časy, kedy bol jeho padawanom. Už nič nebolo ako predtým, ani medzi nimi dvoma, necítil jeho podporu. A nemal v úmysle s ním hovoriť o problémoch tohto druhu, vedel veľmi dobre, čo by mu povedal a nestál o to, aby ho poučoval ako malého chlapca. To skutočne nepotreboval.
A potom ho už Obi-Wan nechal na pokoji, zjavne to vzdal a šiel sa postarať o ďalšie neodkladné záležitosti.
Anakin  medzitým opravil ďalšiu časť kontrolného panelu a vymenil pár hlavných diód. Nebola to jeho práca, ale no aj napriek tomu sa ponúkol, že to urobí. Potreboval si vyhnať z hlavy ďalší mimoriadne podnetný obraz. Nedávno hovoril so svojou padawankou, ktorá bola oblečená len v župane, čo v ňom samom vyvolalo reakciu istého druhu a karhal ju preto omnoho viac než mal v úmysle, nepochybne preto, že si neuvedomovala, ako to naňho dokáže práve teraz pôsobiť. Pochopiteľne mával aj sny, dosť veľavravné a nie až také nepríjemné ako väčšina snových vízií, ktoré len zriedkakedy boli také podnetné.
Čiastočne však dúfal, že keď sa mu opäť ozve, bude v lepšej nálade, lebo si všimol, že sa ho aj ona začína opäť báť, a nemal v úmysle v nej ten pocit opäť upevňovať.
Potreboval tie okamihy, absolútneho pokoja, prial si, aby mu verila, aby dokázal byť jej majstrom.
A Padmé z pochopiteľných dôvodov absolútne odmietala komunikáciu s ním. No aj napriek tomu jej zanechal pár odkazov na kódovanej frekvencii, pre istotu nič priveľmi osobné, len to, že s ňou potrebuje hovoriť.
„R2, podaj mi vyrovnávaciu páku...“ požiadal svojho droida. „Mala by byť niekde tam...“  ukázal na zadnú časť druhého panelu.
Ozvalo sa povedomé pískanie sprevádzané vysunutím robotického ramena.
„Ďakujem, R2.“
Anakin  napokon držal v rukách vyžiadaný nástroj a mohol ho použiť na dokončenie opravy.
Panel už nevykazoval žiadne známky toho, že by s ním mali byť akékoľvek problémy.
***

Jedna budúcnosť sa neúprosne miešala z tou druhou. Časť jeho vlastnej sily, akoby bojovala proti tomu tlaku. Akoby spolu zápasili o nadvládu nad ním.
Bezpečie tých bozkov, spojené s nemilosrdnou vinou... Blízkosť smrti, ktorú nedokázal presne identifikovať.
Opäť sa prebudil s vedomím, že niekomu hrozí smrť, zatiaľ ešte bez presných informácií, no dostatočných na to, aby nepodceňoval nemilosrdné našepkávanie sily.
Už sa mu raz stalo, keď videl umierať svoju matku, opäť sa to vrátilo, omnoho silnejšie, omnoho dôraznejšie.
Pokúsil sa o meditáciu, snažil sa nájsť chýbajúce nitky tých obrazov, no namiesto nich sa stále vrátil späť do bezpečia, tých príjemnejších vízií. Akoby sa v ňom samom objavil akýsi blok, ktorý vyvolal reakciu tohto druhu. Bol nemilosrdne vyhadzovaný späť.
Sedel na posteli, hlavu mal v dlaniach. Cítil tupú bolesť prichádzajúcu z neexistujúcej ruky, ten tlak sily presahujúci, jeho možnosti, volala ho, no nemohol na ňu dosiahnuť, nedokázal si ju podrobiť svojej vôli, nie dnes. Niečo podstatné mu unikalo, niečo ako kúsok toho, čo by mal poznať, aby vedel, ako sa dostať bližšie k tým obrazom.
Siahol po kontrolnom paneli a otvoril ďalšiu správu. Dostal ju s istým oneskorením, nepochybne preto, že podliehali rušeniu.
Trojrozmerný obraz jeho padawanky zaplavil miestnosť slabým svetlom.
„Majster, nemohla som vás zastihnúť, chcem, aby ste vedeli, že je všetko v poriadku, návšteva prebieha podľa plánu...“ povedala to, no to napätie v jej tvári, akoby svedčilo o opaku.
Jeho padawanka nebola v poriadku, dialo sa niečo, na čo sa jej chcel opýtať, no pochyboval, že bude môcť.
A možno ani len nemal právo zaujímať sa o jej osobné veci, už aj tak ju priveľmi zatiahol do svojho života, za čo bude musieť zrejme zaplatiť, tak ako všetci, ktorí sa pokúšajú prekonať stanovenú hranicu.
Prehrával si tú správu viac ráz, študoval jej postoj, výraz tváre, tá druhá časť jeho vízie bola jasná, jasnejšia než by si prial, no on nedovolí, aby sa naplnila. Nenaruší tú dôveru medzi nimi.
Nechal jej obraz zmiznúť a ešte raz skontroloval správy pre prípad, že by predsa len prišla správa od Padmé. Nestalo sa to, no on jej aj tak poslal ďalšiu, chcel, aby aspoň z jeho pohľadu vyčítala, že ho to všetko mrzí.
A potom sa vrátil späť do postele.
Mal len pár hodín na oddych a potom naňho čakala ďalšia časť ich plánu. Veci sa konečne pohli dopredu a bolo nutné urobiť toľko dôležitých rozhodnutí. No jedna z tých temných myšlienok sa predsa len dotkla jeho sveta, ak by tou ohrozenou osobou bol Obi-Wan chcel by s tým stále niečo urobiť? Bola by to preňho až taká veľká strata?
Na túto otázku sa radšej rozhodol neodpovedať, nebol pripravený na ten  chladný dotyk temnoty, ktorý v ňom mohla opäť prebudiť.