6. 4. 2016

Hacker 1. kapitola 1/3





fandom: rps supernatural
pár: Misha Collins /Mark Pellegrino
varovanie: , fóbie, mladý tínedžer Misha, dospelý Mark, Mark, vodcom hackerskej skupiny,  Mark-pokušiteľ, Misha_stredoškolák, Misha, s červenými vlasmi_ mysteriózne, dobrodružné, zo súčasnosti
inšpirované hackerským seriálom Mr. Robot... (no veci si prispôsobujem podľa seba)
Obsah:  „Iba jedno kliknutie...“



 pre Michalette.

Neznesiteľná teplo.
Priveľmi ostré slnko a zastávka, ktorá vyzerala, akoby sa nachádzala na samom konci sveta. Popísaná akýmisi odkazmi, ktoré v ňom samom vzbudzovali značnú nedôveru.
Sedel na horúcej lavičke a sledoval ako sa autobus vzďaľuje z jeho dosahu.
Vystúpil len on, všetci ostatní opustili autobus omnoho skôr, len on šiel až na konečnú.
Na kolenách mal svoj batoh. Pevne ho zvieral, ako jedinú obranu pred ďalším nepohodlím spojením s tým, že odmietol lieky, nechcel, aby niečo ovplyvňovalo jeho mozog, niečo cudzie, čo nebude mať celkom od kontrolou a pochyboval, že by to bolo preňho dobré, nebol predsa až taký blázon, len mal strach. Čo znamenalo, že mu stále ešte na určitých veciach záleží. No krabičku mal pri sebe, zatiaľ ešte neotvorenú, zatiaľ ešte nepoužitú. A snažil sa radšej nemyslieť na to, čo urobil s tými ostatnými...
Znamenalo by to vrátiť sa k tomu zlému rozhodnutiu spred troch mesiacov, čo práve teraz nepatrilo k jeho prioritám.
Toto bol preňho nový priestor a necítil sa tu bezpečne, jeho obvyklé techniky čelili poriadnej skúške. Dýchalo sa mu trochu ťažšie a istý čas pociťoval výraznú nepohodu spojenú s príliš rýchlo pulzujúcim srdcom. No to nebol ten najhorší príznak, ktorý by sa mohol ešte relatívne dostaviť.
Pokoj a ticho. Po rôznych znepokojujúcich zvukoch v autobuse, to bolo aspoň čiastočné oslobodenie, ale na okolí nebolo nič, žiaden záchytný bod, len kopce, polia a všetky tie ostatné záležitosti, na ktoré si on, vôbec nepotrpel. Pochyboval, že si na toto niekedy dokáže zvyknúť.
On, ktorý bol takpovediac zimný typ a mal rád rušné mestské noci, počas ktorých sa mu pracovalo najlepšie,  bol zrazu uprostred ničoho. Za iných okolností by ušiel, stratil by sa medzi ostatnými, no práve teraz nemal žiadnu hotovosť, presnejšie povedané mal, ale nemohol sa k nej dostať bez toho, aby to nezaregistrovali oni. Považoval to za tú krajnú možnosť, ktorú mienil využiť len v prípade najvyššej núdze. Tu ho možno nenájdu, no nemôže sa na to úplne spoliehať, nikdy nie je nič isté, keď sa zapletiete z ľuďmi istého druhu...
Teplo však definitívne prerušilo akékoľvek myšlienkové pochody. Okrem toho bol aj smädný, no voda, ktorú si vzal zo sebou bola príliš teplá. Priam neznesiteľne.
Musel si rozopnúť aj mikinu, pod ňou mal len tenké biele tričko bez akéhokoľvek zbytočného nápisu. Jeho ruky siahli do tých dobre známych vnútorných priehradok.
Mal svoj batoh rád, páčilo sa mu, ako sa tam všetko dalo šikovne usporiadať, no opäť rukou zavadil o to miesto, kde by mal byť jeho notebook, no on tam samozrejme nebol, čo bolo len pripomienkou toho, že si bude musieť zaobstarať nový, niežeby teraz na tom záležalo, no neskôr, keď sa všetko utrasie bude sa môcť vrátiť. Možno.
Siahol do batohu po staršie slnečné okuliare a pomaly si ich nasadil. No kapucne sa pre každý prípad odmietal vzdať. Zrazu bolo omnoho príjemnejšie dívať sa na svet.
Mal rád aj tie svoje dioptrické a občas ich nosieval hlavne pri práci na počítači, keď ho omrzeli šošovky, na ktoré si stále ešte len zvykal, no už to práve teraz boli rozbité, potom čo sa stalo naposledy, a ešte ich nestihol dať opraviť.
Pozrel aj na hodinky, dostal ich kedysi od otca, dlhšiu dobu ich nepoužíval, no kvôli absencii mobilu v jeho živote, si ich opäť vzal. Bolo pol jedenástej.
Sasha už meškal vyše dvadsať minút. Posúval ručičku ďalej a ďalej, ak nepríde do ďalšieho autobusu, tak zrejme neodolá pokušeniu a odíde, no tým by sa jeho plány dosť komplikovali, možno svojím spôsobom toto miesto potreboval, aby sa rozhodol čo urobí ďalej, aby prijal určitú mieru kontroly nad svojím životom. Čakanie však zvyšovalo šancu na to, že sa bude pohrávať aj s inými možnosťami.  
Napokon uvidel to dobre známe zelené SUV, ktoré poznal hlavne z fotiek, ktoré mu brat posielal.
Pomerne solídne sa posúvalo po tej prašnej ceste. A keď zastalo, povedzme, že na tom najvhodnejšom mieste a dvere sa otvorili, počul hlas svojho brata: „Ahoj, Misha...“
„No ahoj...“ aj on mu pozdravil, keď si sadol oproti nemu. Cítil hranolky a hlinu, keď za sebou zatváral dvere.
Jeho starší brat, vyzeral dobre, aspoň on nadobudol pocit toho druhu, že mu tunajšie prostredie skôr prospieva. A tie jeho ruky, fakt na sebe zrejme pracoval a bol opálený, spokojný, čiastočne bol jeho staršou, no zároveň lepšou verziou. Takto by zrejme pôsobil na ľudí, keby bol úplne v poriadku.
Zapol si pás a snažil sa pôsobiť neutrálne a absolútne vyrovnane. Aspoň tentoraz sa aj on pokúsi zanechať v ňom dobrý dojem.
„Prepáč, že idem neskoro, bol som niečo vybaviť s dodávateľom, to vieš, biofarma, a tak... všetko beží ako hodinky, ale treba na tom aj zapracovať...“
Nedbanlivo pokrčil plecami, aj keď vedel, že by sa mal začať o tieto veci zaujímať, keďže bude na farme tiež pomáhať.
„Neboj sa, zvykneš si na to, bude dobre, naši sa zas zošokovali, ale ja viem, že nejde o nič hrozné, len sa o teba boja, ako vždy... hlavne si to tak neber...“


Nevedel všetko, rodičia sa rozhodli mu to nepovedať a on to aspoň nateraz rešpektoval.