15. 4. 2016

Hacker 1. kapitola 3/3








fandom: rps supernatural
pár: Misha Collins /Mark Pellegrino
varovanie: , fóbie, mladý tínedžer Misha, dospelý Mark, Mark, vodcom hackerskej skupiny,  Mark-pokušiteľ, Misha_stredoškolák, Misha, s červenými vlasmi_ mysteriózne, dobrodružné, zo súčasnosti
inšpirované hackerským seriálom Mr. Robot... (no veci si prispôsobujem podľa seba)
Obsah:  „Iba jedno kliknutie...“


Pre Michalette a katku.

Jej tváre sa dotkol úsmev. Naňho to nemalo požadovaný účinok, no bola pritom krásna, takým tým spôsobom, ktorý by znepokojil väčšinu ľudí.
 „Aj ja by som si priala mať niekedy tvoju odvahu...“
Nevedel, akoby to mal chápať, tak sa o to radšej ani len nesnažil. No jeho ruka sa akoby mimovoľne dotkla kapucne, akoby snáď zvažoval tú možnosť, že by si ju mohol opäť nasadiť.
„Nie, to by si nechcela...“ oponoval jej, na čo ona len stroho odvrátila hlavu.
Dívala sa naňho zvláštne, tak ako všetci a on sa od nej odvrátil.
A už ani nevedel či hovorí o vlasoch, alebo o iných veciach. No ona to očividne nepovažovala za hodné jej záujmu, lebo len od neho odvrátila hlavu a prešla tými dvermi.
Nasledoval ju, čiastočne zdrvený tým, že vôbec hovoril s dievčaťom, akým bola ona.

***
Vanilka.
Jej vôňa, preňho mimoriadne príjemná.
Akýsi domáci koláč, ako dezert k vskutku dobrom obede. Hľadel naňho ako na niečo, čo by mu aj mohlo chutiť. Ako inak bio. Na čo si nepotrpel, no nebol voči tomu ani prehnane nepriateľský. A keď doňho ponoril lyžičku, hneď mu to zachutilo.  Mal možnosť si ho zjesť vo svojej izbe, ktorá mu bola pridelená, nepochybne preto, že Sasha si našťastie nepotrpel na to, aby všetko robili spolu. Nič nenamietal proti tomu, aby mal pre zmenu aj trochu toho svojho pokoja. A dovolil mu vzdialiť sa bez nepríjemných poznámok, ktoré si často vypočul doma.  
Teraz už bol vo svojej novej izbe a zvykal si na ňu. Aj na tú vôňu, inú a jemu vzdialenú prichádzajúcu z otvoreného okna. Na zvuky a pohyby súvisiace s týmto novým prostredím, aj na to šteňa, ktoré občas nazrelo do dverí, bratov nový pes, ešte celkom nevycvičený. No keďže nehrozilo, že uňho by našiel pochopenie, veľmi rýchlo zamieril niekam inam, čo Misha vôbec nepovažoval za veľkú stratu.
Sedel na svojej posteli, s batohom položeným neďaleko nej, na stoličke, ktorá patrila k jeho písaciemu stolu. Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa tu mal cítiť stiesnene. Bolo to tam také ničím nepoznačené, akoby tam všetko naňho ešte len čakalo. No on nevedel či bude chcieť niečo vytvoriť, či vôbec bude mať na to čas.
Snažil sa nehľadieť na prázdne miesto na stole, kde opäť chýbalo niečo preňho veľmi dôležité. Tie pokušenia, vždy tu boli, vždy ho sprevádzali a on sa im zvyčajne ani nebránil. Počítač bol súčasťou jeho sveta, bol jeho nástrojom sebavyjadrenia, nebránil sa tej možnosti byť súčasťou toho sveta, v ktorom sa pohyboval tak prirodzene a ktorý v ňom nevyvolával jeho zvyčajné problémy s realitou.
Niežeby to ostatní chápali, bol ten chalan, ktorí sedí za počítačom, ten chalan, ktorého očividne nič iné nezaujíma, do takej škatuľky ho zaradili. To všetko čo za tým bolo nebolo podstatné, nie pre nich.
Teraz už ani nevedel, kým je, netušil, kto je touto osobou, ktorá práve teraz dojedla ten vanilkový koláč.
Práve teraz však nevedel či sám sebe povolí tú možnosť, či sa dokáže vzoprieť alebo prijme svoj trest. Ešte sa nerozhodol čo by preňho malo byť najlepšie.
A stále tu bolo aj to prekvapenie.
Musel uznať, že brácho sa postaral o to, aby mal všetko potrebné, okrem istých vymožeností, ktoré tu neboli dostupné, no aj úlohy a podobné veci už zaňho vyriešil.
Držal v rukách permanentku na prístup do najbližšej internetovej kaviarne. To bola časť toho skvelého prekvapenia, a tá druhá nepochybne to, že mu brat zapožičal svoje staršie auto, na ktorom sa bude môcť dostať do školy bez toho, aby čelil davom, neboli síce najnovšie, no on bol s ním spokojný. Kľúče mal položené na kolenách, mali na sebe akýsi obdratý prívesok, pomerne vyšúchaný, z nejakého nepochybne miestneho obchodu.
Sasha sa nezaprel a doma počítač nemal, účty robil stále do kníh, proste všetko len tak po starom, ako sa mal možnosť vyjadriť. Misha to očakával, už len to, že vôbec mali elektrinu ho príjemne prekvapilo. Jeho brat si skrátka nepotrpel na isté výdobytky moderného sveta. No vskutku nie všetko bolo také, ako sa na prvý pohľad zdalo.
Získal úlohu Emilionho šoféra, aj keď podobné veci mu boli proti srsti, lebo mal rád svoj pokoj, no bolo mu oznámené, že aj ona bude chodiť do tej istej školy, do toho istého ročníka ako  ako on a keďže s istých dôvodov nebola schopná urobiť si vodičák, niežeby to preňho bola ktovieako príjemná skúsenosť. No potreboval to, v mnohých ohľadoch mu to zjednodušilo život.
Povinnosť odviesť ich oboch do školy teda ostala na ňom. Preto ešte nevedel či toto prekvapenie bolo preňho prospešné alebo nie. To mal zistiť až zajtra, keďže takpovediac nemal veľa času na to, aby sa tu aklimatizoval.
Tu to fungovalo takpovediac po starom a bolo mu oznámené aj to, že sa musí ísť zapísať do prijímacej kancelárie, ak nechce riskovať to, že by ho kvôli nejakej byrokratickej chybe tento rok proste neprijali, čo by mu vskutku až tak veľmi neprekážalo, no zjavne by to prekážalo všetkým ostatným.
Nepochybne preto mal na posteli aj všetky tie formuláre, ktoré bolo treba vyplniť ručne a jeho brat samozrejme ešte ani len nezačal, preto on práve teraz skúšal čo to znamená písať viac než dosť kopu nepodstatných... Mal by sa do toho pustiť, no nemohol sa k tomu prinútiť. Počas celej cesty si zakázal myslieť naňho a na to všetko. Nepodarilo sa mu to na sto percent ani vtedy, aj keď mu výdatne pomáhala jeho fóbia, ak už aspoň na niečo bola vcelku užitočná, než na odpútanie myšlienok od života. No teraz bol tu, sám vo svojej izbe, sám s tým všetkým, čo dosiaľ bolo potlačené, inými nevyhnutnými záležitosťami.
Nemal to v úmysle, no neubránil sa myšlienkam na šéfa, na to, čo spolu naposledy urobili.
Malo to ohlas, vskutku veľký a on sa cítil, tak inak, akoby skutočne po dlhom čase na niečom záležalo...
A Mark on bol skrátka prvou osobou, ktorá skutočne chápala, čo to znamená byť súčasťou toho všetkého. No pochyboval, že mu dokáže odpustiť, ak si on sám vôbec niekedy dokáže odpustiť.
Práve teraz si však opäť so všetkého najviac prial byť len hacker. A nedokázal to v sebe zabiť.