16. 4. 2016

Kráľovský prokurátor Epilóg







Andrés/Matteo
vzťah pán/sluha
18 stor. taliansko, taliansky historický slash
Andrés je kráľovským prokurátorom, váženým a bohatým a obávaným mužom, tvrdým a nekompromisným v súdnej sieni... no v osobnom živote je považovaný za osamelého muža, žijúceho vo veľkom dome len so služobníctvom. Nikto netuší, že tento napohľad chladný a rezervovaný muž udržiava tajný pomer so svojím osobným sluhom...




Svadba pani Inéz.
Niečo takmer až nepredstaviteľné, svojím spôsobom jeden z prokurátorových nebezpečnejších ťahov. On sám našiel medzeru v zákone, ktorá umožnila to, aby jeho dcéra získala svojho doktora a zároveň nestratila svojho syna. Vyžiadalo si to čas, prípravy a veľa bezsenných nocí, no on to pre ňu urobil, on to dokázal.
A práve preto boli všetci teraz tu, na hostine na počesť mladého páru. Matteo sledoval Andrésa, díval sa naňho častejšie, než by bolo možno aj vhodné, no prokurátorovi jeho pozornosť zdá sa vôbec neprekážala, on sám takisto zachytil jeho pohľad, keď bol na blízku, keď sa k nemu odvážil do istej miery priblížiť. A neskôr, keď všetko utíchlo sa opäť stretli, na rozmedzí ich spoločných svetov, sa našlo vždy miesto, kde mohli byť spolu.
Cítil jeho dotyk. Na svojom pleci, jeho ruku poznačenú rodinným prsteňom, mohol držať vo svojej, takmer až zázrakom.
„Som nesmierne šťastný, že ste si na mňa našli, čas že práve vy...“
„To mňa veľmi teší, že ty si so mnou, že práve teraz... viac než kedykoľvek predtým nezáleží na ničom inom...“ povedal to, vyslovil jednu z tých viet, ktoré sa nehovoria ľahko, no zrejme uvoľnenosť spôsobená oslavami sa podpísala aj na ňom, ak už nič iné, Matteo bol šťastný, ak kvôli tomu, kvôli tým slovám, ktorých sa nedokáže nasýtiť.
„Je tu krásne, mám rád toto obdobie, keď všetko zakvitne, a keď je aleja zaplavená slnkom... No mali by sme už ísť, už je zrejme čas...“
 „Áno, pane...“ cítil ako jeho ruku pustil, no len veľmi pomaly a dočkal sa aj pohladenia, ktoré v ňom samom podnietilo tú večne živú časť jeho samého, ktorá túžila žiť.
„Andrés...“ opravil ho, nepochybne práve teraz si viac než kedykoľvek predtým prial zabúdať na bariéry.
„Andrés...“ zopakoval, akoby nebolo krajšieho slova, aspoň nie preňho, aspoň on v sebe nechával stále prevládať tú nádej, že preňho ostane Andrésom.
Museli sa pustiť, no on mal pocit, akoby jeho dotyk stále cítil vo svojej dlani.
Prišli ako pán a sluha, no odchádzali ako milenci. 

poznámka: máme tu koniec našej vianočnej bonusovej poviedky, dúfam, že ste si jej čítanie užili a že ste pri nej strávili príjemné chvíle. Snáď sa mi podarí ju niekedy dať dokopy a urobiť e-book či tlačenú verziu.
Dúfam, že sa uvidíme aj pri ďalších projektoch. 

predchádzajúca časť