24. 4. 2016

Temná strana sily 18. kapitola 1/2




Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... opäť Thein pohľad

poznámka: jedna veta požičaná od Ahsoky z clone wars

Meditácie začali. A všetko bolo opäť skvelé.
Asi tak by to dokázala zhrnúť svoj pobyt v jednej z tých tichých izieb, na planéte, ktorá bola akoby sama tvorila šťastný a pokojný svet.
A jej obyvatelia, akoby ani netušili, že môže existovať niečo iné, než harmónia sily, ktorá tu bola prítomná na každom kroku.
Sedela na svojom balkóne, so zavretými očami, len cítila silu, len dovolila, aby sa jej dotýkala.
Zbavená všetkého a všetkých dlžôb voči svetu. Dokonalé uvoľnenie, to sa jej podarilo dosiahnuť až tu, odpútať sa od rušivého hluku, od rozhodnutí iných a nájsť seba.
A opäť mať dobrý vzťah k sile.
Chcela ju opäť pochopiť, opäť sa k nej vrátiť, ako k tomu jedinému zdroju svojho osobného šťastia, ako to čo skutočne bolo dôležité, nielen pre ňu, ale aj pre tú novú bytosť, ktorú sa snažila chrániť pred všetkými ostatnými.  Tú bytosť, o ktorej sila hovorila, ako o jej súčasti, ktorá sa ešte len rozvíja, ešte sa len stáva niekým.
Pomaly a nenásilne si buduje okolo seba svoj svet a ona vedela, že nedokáže stáť v ceste svojmu dieťaťu, že nemôže zastaviť ten prudký rozvoj sily, v nej samej, to tajomstvo, ktoré ešte len teraz emocionálne objavovala a chcela chrániť pred všetkými, pred akýmikoľvek nepríjemnými odhaleniami. Mala ešte čas.
Dosť času, no vedela, že nikdy nepoprie to spojenie, ktoré bolo jej súčasťou, ako niečo čo nebolo možné len tak vytrhnúť z koreňov, nevedela či jej dieťa bude spojené so silou, no bolo spojené s ňou, po rozptýlení toho strachu, po ktorom porozumela aj tým ostatným aj sebe, bola pokojná, šťastná, zbavená toho napätia, ktoré ju nútilo rozhodovať sa príliš rýchlo a zabúdať na svoje vlastné ja, ktoré kričalo tak dlho, až kým ho opäť v sebe nenašla.
Tieto dni boli len pre ňu, tak ich vnímala. Bola tu sama, no vôbec ju to netrápilo, teraz, keď tu nebol jej majster, cítila sa lepšie, nevedela to vysvetliť, no všetok ten tlak, akoby spadol z jej pliec a bol tu len on, tá nová bytosť a ona, len sa učili spolu fungovať, len žili ako jeden celok.
Anakin bol odvolaný z meditačného týždňa kvôli únosu Palpatína. Spolu s Obi-Wanom sa šli o túto záležitosť postarať.
Čím sa jeho meditácie presunuli na iný termín, myslela si, že bude z toho sklamaná no nebola, potrebovala čas, viac času na to, aby zistila, čo by mala urobiť, to sa nezmenilo, bola si istá, že ho miluje, no nemala v úmysle sa naňho spoliehať, čo sa týkalo jej tajomstva, bol ďaleko za hranicami tohto bezpečného sveta, on áno, no začula iný známy hlas.
Priala si, aby ho sprevádzala sila, aby si dával na seba pozor, počas tých nekonečných bojov, no zároveň bojovala s pocitom, že opäť prestáva byť jej majstrom, že ju opäť ponecháva napospas jej osudu.
Tie posledné myšlienky, ju vytrhli z toho príjemného rozjímania. Nechýbalo veľa a opäť by bola v temnote, nebyť jednému z tých hlasov, ktorý bol pre ňu práve teraz nositeľom svetla.
„Ahoj, Theia...“
Otvorila oči, pozrela sa naňho. A v nej samej ožila radosť, tá istá takmer detská radosť, ktorú cítila aj predtým, keď spolu študovali, keď on bol len jej kamarátom.
„Gwain...“
Prešla k nemu a objala ho.
„Ehm, tak som sa tešil na to, že sa opäť stretneme, keď mi povedali, že si tu, bol som rád, že mi vsunuli meditačný týždeň, do môjho nabitého programu...“ zamumlal jej do krku, keď ho pevne držala, keď cítila jeho blízkosť.
„A to nie je všetko, neprišiel som sám...“
Agápe.
Stála tam a ona mohla objať aj ju. Bola s ňou aj Šestka, ktorú jej musela zveriť keďže do priamych bojov, vôbec nebola vhodná. A aj akýsi chlapec, ktorý sa na nich díval ešte stále dosť rozpačito.
„To je Eldar, môj padawan...“ predstavil jej Gwain svojho nového žiaka.
„Nech ťa sprevádza sila...“ pozdravil ten malý, pomerne disciplinovane a aj Theia mu odpovedala v podobnom duchu.
Predpokladala, že je so svojím mladým majstrom spokojný, a bolo to aj znakom toho, že Gwain už dosiahol istú formu dôvery, aspoň v určitých prípadoch tomu tak bolo, že bol padawan zverený jediovi práve preto, že si tú dôveru rady získal.
Agápe vyzerala dobre, vlastne bola trochu vážnejšia, než naposledy, jej hlavy takpovediac nadobudli takmer až prísny výraz. A Šestka tá sa okolo nej opäť nadšene krútila.
„Ani neviete, ako rada vás vidím, je to skvelé, že tu budeme spolu...“ jej priatelia neboli narušením pokoja, boli pre ňu zdrojom novej sily, ktorú potrebovala, zdrojom tej opory, ktorej sa plánovala držať, mala pocit, akoby to nebolo náhodné, akoby to niekto zariadil tak, aby okrem samostatných meditácii mohla byť aj s nimi.
Hovorila s nimi, no mali na seba tak málo času a nebolo to isté, ako teraz, keď boli obklopený silou a nádejou, ktoré so sebou prinášalo to miesto. Len dúfala, že Agápe nebude počúvať to volanie sily, že si nebude všímať to, čo bolo zatiaľ len jej tajomstvom.
„To je fakt, neviem si predstaviť, že by sme boli dlhšie oddelení, ten tvoj majster ťa ani na chvíľu nepustil späť k nám, to sa skrátka nerobí...“ zažartovala si Agápe.
„A čo tvoja majsterka, ako je na tom ona?“ snažila sa Theia radšej odviesť rozhovor na inú tému.
„Ale to vieš,“ ošívala sa tentoraz Agápe. „Trochu sa hnevá, lebo som v tom poslednom boji prišla o dve meče a tie nové sa dosť predražili... mám si ich strážiť ako oko v hlave...“
„Môžem sa pozrieť...“
„Áno, iste...“ súhlasila bez váhania.
Theia si ich na chvíľu zobrala, vskutku boli veľmi dobré, cítila ich váhu, ich pulzovanie v oboch rukách.
„Začínam zvažovať, že prejdem na techniku dvoch mečov...“ povedala to, s čím sa ešte nezdôverila ani svojmu majstrovi.
No sila v nej, akoby práve teraz podliehala zmenám, ktoré ani ona sama nevedela celkom presne odhadnúť. A teraz, keď ich držala, cítila, že je to tak správne, že presne to potrebuje, aby získala väčšiu stabilitu.
„Tak to ti držím palce, aby sa ti to podarilo... teraz vychádza množstvo skvelých modelov a predpokladám, že aj ten tvoj svetelný meč nájde skvelé dvojča...“ uznala Agápe.
„Aj ja by som rád bojoval s dvomi mečmi...“ ozval sa Eldar, pomerne slávnostným a vážnym tónom, čo bolo vskutku roztomilé.
Gwain položil ruku na jeho plece.
„Tak to ma veľmi teší, že môj padawan má práve takéto ambície...“
Jeho študent naňho hľadel s istou dávkou obdivu a úcty  a medzi nimi sa pomaly vytváralo to spojenie, na ktoré už mali obaja predpoklady, rástlo prirodzene, nenásilne.
Gwain sa jej zdal vážnejší dospelejší, niečo v ňom, akoby sa vyrovnalo, jeho oči boli jasné, no staršie než predtým, práve teraz to bol jej priateľ z detstva ale aj niekto iní, niekto kým sa stal, kým neboli spolu.
„A čo Tamira a ostatní, počuli ste o nich niečo, pár krát som sa im ozvala, ale vždy bolo nejaké rušenie... A čo Aurren a Shalla, stále sú spolu? “
„Tamira ťa pozdravuje, kládla nám obom na srdce, aby sme ti povedali, že sa už nemôže dočkať, kedy sa opäť všetci stretneme... Už si začínala robiť starosti, že sa jej dlho nehlásiš, no vie veľmi dobre, ako to chodí... Áno, sú a je to s nimi na nevydržanie, ako tvrdí Tamira a aj ostatní sa majú dobre, celá stará partia sa na teba teší... Aj Odin mi spomínal, že sa už nevie dočkať, kedy si opäť zmeriate sily...“ dozvedela sa toho viac než dosť, Agápe, ktorá však tiež bola na misiách, no bola teraz dlhší čas späť v chráme, preto mala možnosť si všetko pozisťovať.
„Tak to ešte potrvá, ale teším sa naňho, na to ako bude vyskakovať z toho svojho vznášadla, to nemá chybu, uvidíme, kto sa prvý rozpadne po štarte...“ o pretekoch by dokázala hovoriť snáď aj večnosť, aj keď mala za sebou práve teraz dosť nalietaných hodín aj počas bojov, preteky boli predsa len niečo iné, to bola zábava a adrenalín, nie vážne a kruté boje, ako zvyčajne.
A dosť často bola aj Anakinovou navigátorkou, čo ju štvalo, lebo to by mohol robiť aj R2, no on si vyberal do ktorých bojov ju pustí, čo nie vždy prijímala s nadšením.
„A vlastne ešte jednu vec by si mala vedieť, no to by ti mal povedať, vlastne Gwain...“
„Nie, tak to sa neopováž...“ zamračil sa mladý Jedi, Agápe však nemala v úmysle ustúpiť.
A keď jej Theia vrátila meče, jedna z jej hláv vážne vyhlásila: „Vieš, o tom, že Gwain chcel byť tvojím majstrom?“
„Nie, to som nevedela....“
„Nuž pôvodne predstúpil pred radu ešte vtedy, keď bol tvoj majster zranený a on už doštudoval, navrhol, že by si mohla prejsť k nemu...“
To urobil. Skutočne niečo také urobil a vôbec sa jej o tom nezmienil.
„Gwain...“ premerala si ho prísne.
„Áno, nuž mal som to v úmysle, ale nedovolili mi to, tvrdili, že ešte potrebujem čas... a vieš, aký je majster Yoda, keď je o niečom pevne presvedčený, povedal mi niečo v tom zmysle, že ti už vybrali niekoho iného a že je to hotová vec, vyjadril sa viac než jasne... že naše puto s minulosti by ťa mohlo obmedzovať...“ prísne pozrel na Agápe, ktorá sa trochu stiahla a priateľsky prešla rukou po jeho chrbte.
„Len sa na mňa nehnevaj, chcel si jej to predsa povedať už dávno... no nájsť odvahu na to musím ja...“
„Agápe...“
Gwain na ňu stále prísne hľadal, a opätoval jej dobromyseľné poštuchnutie, tým že ju objal okolo pása.
„To je v poriadku, som rada, že si to urobil...“ priznala Theia.
Vskutku bolo príjemné zistiť, že on o ňu ako o svoju padawanku stál. Aj napriek tomu, že by sa zrejme aj v jeho prípade nevyhli komplikáciám istého druhu. 

predchádzajúca kapitola nasledujú časť