20. 4. 2016

Virtuální realita 21. kapitola 2/2


Sylvík & Adelaide (Merope Merzmer)
Žánr: slash
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: tentoraz celá časť odo mňa…
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.
Poznámka: Tu pokračuje moje skromné pokračovanie, majte trpezlivosť, snáď z toho niečo bude, očakávajte však text v slovenčine, majte na pamäti, že ste boli varovaní aj ministrom mágie, pred istou dávkou cukru, trpkosladkého okúzlenia, ktoré vás možno čaká…
 




***

 „Takže,  vážený pane, čo mi k tomu poviete?“ Dan navonok zaujal veľmi nekompromisný postup a trochu sa aj bavil, na Alanových rozpakoch, vskutku to bol práve on, kto ho pristihlo pri dosť vážnom rozhovore s Kate a nenechal si ujsť príležitosť, ho trochu vyviezť z miery. Mohol si to dovoliť, práve teraz boli spolu takpovediac osamote, v tom ich dôvernom kruhu, ktorému oni dvaja dávali osobné čaro.
Jeden z tých filmových večierkov, bol vďaka tomu hneď trochu rušnejší a on musel priznať, že k tomu veľmi rád prispel.
„Daniel, ja skutočne…“ zachytil jedno z tých príjemných varovaní tentoraz spojené s vyslovením jeho mena, jedným z tých spôsobov bezpochyby príťažlivých. Alanov hlas vskutku znel práve teraz tak, akoby… ani to nevedel presne vyjadriť, no jemu samému to stačilo k tomu, aby aj uprostred večierka na počesť jeho nového filmu kvôli nemu strácal hlavu.
„Neboj sa, ja som len skrátka, nemohol odolať…“ naklonil sa k nemu a pošepol mu: „Držal si sa statočne, len tak ďalej…“ to boli slová, ktorými práve teraz nešetril, keďže musel uznať, že skúšky, ktorým občas čelia, nie sú ako prechádzka sakurovou alejou.
S času na čas narazili aj na isté obmedzenia, no dosiaľ sa vždy dokázali napokon rozumne dohodnúť.
Alanov brat sa už tiež viac-menej upokojil, bol k nemu sice trochu odmeranejší, no nič čo by nedokázal zvládnuť.
Nepochybne preto bolo dôležité práve vo chvíľach, akou bola táto trochu zmierniť napätie.
Tvár jeho priateľa sa uvolnila a on stále odolával úsmevu, len preto, aby ho ešte chvíľu potrápil.
Niežeby si skutočne myslel, že sa Kate venuje viac než jemu, no akosi sa neubránil tej možnosti, ktorá sa mu sama ponúkala.
„Pokúšate osud, pán Radcliffe?“
„Kvôli tebe vždy… a veľmi rád…“  provokovať ho bolo príjemné, zatlačiť na tú hranicu, podmanivé.
Ak niekedy pochyboval o tom, že dokáže milovať život, tak práve teraz bol presvedčený o tom, že sa mu podarilo to dosiahnuť.
Alanov úsmev, jeho dotyk na svojom chrbte to bolo všetko, čo potreboval, aby sa cítil vskutku výnimočne, aby žil pre chvíľu akou bola tá, keď stál pri ňom, keď bol tým, ktorý ho podporoval, keď sa navzájom stávali spojeniami v hre, priveľmi rýchlej pre nich samotných.

***
Príliš šťastný na to, aby ho čokoľvek skutočne trápilo, asi tak by Alan práve teraz označil ten svoj stav.
Asi tak by popísal to nadšenie, ktoré sa ho práve teraz zmocnilo, pod vplyvom prítomnosti istej nenahraditeľnej osoby v jeho živote, akoby všetko malo iné farby, akoby v sebe nachádzal ten iný typ sily, ktorý mu nič nemohlo vziať.
Nepochybne preto pristal aj na myšlienku, aby spolu začali písať aj tú novú fantasy, ich prvý originálny projekt, postavy sa objavili takmer samé a väčšina z nich už žila svoje životy, takmer bez ich pričinenia a boli tam dve duše, ktoré sa našli, no za tragických okolností opäť rozdelili, Dan už teraz vedel, že prejdú krutú cestu, kým sa opäť spoja, bojovník a ten, ktorého by mal nenávidieť, ich svety spojené, no práve teraz rozdelené krutou hrou osudu. No v srdciach ostávali spojení a verili, že raz im bude priazeň osudu opäť naklonená.
Ich spoločný čas sa blížil každým dňom, každou ďalšou kapitolou. A Alan tiež súhlasil s tým, že sa vskutku blíži ten okamih, kedy budú nepriateľom opäť čeliť spoločne.
Nová kapitola bola už len otázkou pár kliknutí.
„Dračí čarodejník, myslíš si, že by mal prísť do Erysei hneď alebo až ešte predtým čeliť tej nepríjemnej odbočke?“ opýtal sa Dan.
„Odbočka zrejme nezaškodí,  pokiaľ tam nečaká trol…“
„Zatiaľ nie, ale človek nikdy nevie, čo všetko môže postretnúť  veľacteného mága na cestách…“
***
„Takže to rozbehneme?“ opýtal sa ho Dan. Práve sedel za počítačom on a mal to takpovediac v rukách, okrem iného.
„Áno, Danny, rozbehneme…“ súhlasil Alan, myslel si, že tej kapitole už vskutku nič nechýba a keby predsa, kedykoľvek to mohli opraviť.
***
Chlad toho nového rána, spojený s neodmysliteľnou prítomnosťou toho objatia. Tej možnosti kedykoľvek vymazať bolesť a nahradiť ju radosťou, objavovaním, túžbou. Neveril tomu, že môže byť niečo krajšie, ako vidina tej možnosti.
„Prišli ďalšie komentáre, spokojný?“
„Isteže áno, až na toho spamera, proti tomu by sa malo niečo urobiť…“ tých sa tam v poslednom čase objavovalo viac než dosť a trochu to kazilo celkový dojem s komentárov.
„O to sa postarám, pane…“
Dan hravo pobozkal Alana na líce.
Po dlhšom čase mali opäť obaja voľno, a len sa tak bavili, len tak riešili svoj blog, ako to už začali oni dvaja nazývať.
A nezanedbávali ani Severusa, ktorého fandom vskutku narástol do úctyhodných rozmerov.
Alan bol s týmto pokrokom na ich stránke spokojný a už si ani nevedel predstaviť, aké by to bolo, keby majster elixírov, nebol súčasťou jeho života, nebol pripomienkou toho všetkého, čo bolo získané aj stratené.

pokračovanie nabudúce... 
 
predchádzajúca časť nasledujúca časť