2. 4. 2016

Vtedy som verila 17. kapitola 1/3






fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle, Myrtle Elizabeth Warren.

Obsah: „Vtedy som verila, že on už viac nebude súčasťou môjho sveta. Ale on sa vrátil a nič viac nedokázalo zastaviť temnotu...“
Myrtla je v 7 ročníku a Tom sa vráti z "objaviteľskej cesty" a dostane miesto profesora OBČM...
pokračovanie Poviedky vtedy som mala ten pocit, verzie A, mimo kanón




 Pre Petriku.



Prechádzali okolo čiastočne zasneženej arény. Už pre ňu nepredstavovala až takú veľkú hrozbu ako na začiatku, no nebolo to ani miesto, ktoré by si ktovieako obľúbila. Cítila akoby bola obklopená niečím temným, nielen zmesou magických hlavolamov.
Opäť nadobudla ten dojem, že sa niečo na ňu cez tie steny díva.
„Ako vám to ide, keď ste v tamtom...“ opýtal sa jej Hagrid.
„Nuž ako kedy, niekedy horšie, niekedy lepšie... podľa toho o čom je hodina, no je to dosť desivé...“ priznala napokon.
No zvyčajne tomu pocitu nemusela čeliť sama, nemala dvojicu, tak vždy mala pri sebe Toma, čo bolo v mnohých ohľadoch lepšie. A niektorí jej to začínali aj závidieť, párkrát sa k nej preto niekto aj pripojil, čo však bolo len zdrojom ďalších nezhôd, lebo potom sa jej už akosi nedarilo až tak dobre, keď bola vo dvojici s ním. Čo napokon tieto pokusy úplne eliminovalo a ona ostala v jeho starostlivosti. Niežeby sa niečo zmenilo na jeho prístupe k nej.
Profesor Riddle sa k nej správal ako k ostatným študentom a nič jej nedaroval, ak to tak mala nazvať, nepochybne preto, boli jeho hodiny pre ňu stále najťažšie, z toho všetkého, čo na Rokforte preberali. A vskutku bola rada, že si od nich počas prázdnin oddýchne, aj keď úloh bolo viac než dosť a ani ostatné predmety neboli o nič ľahšie, všetci od nich vyžadovali, aby už boli dospelí, aby už na všetko prichádzali sami a to bolo v mnohých ohľadoch dosť únavné. VČÚ teraz vyzeralo vskutku ako jedna z tých ľahších skúšok oproti tomu, čo všetko im vtĺkali do hláv na mloky.  
No boli tu aj takí, ktorí nemali tú možnosť. Mierne previnilo pozrela na Hagrida.
„To preto, že to má na starosti on, šicko je plané, čo vezme do rúk... šicko...“
Myrtla sklonila hlavu.
 Nehovorili o tom, no predpokladala, že ho ešte stále neprešiel hnev a nevyrovnal sa s tým, čo v jeho živote znamenal práve profesor Riddle.
A len dúfala, že aj ju by nepovažoval za zlú, len preto, že sa s ním zaplietla, že napriek všetkému nedokáže... celkom oddeliť svoj život od toho jeho.
„No už radšej, pome, lebo sa počasie nám zhoršuje...“ vyhlásil Hagrid mierne znepokojene.
„Máš pravdu, radšej poďme...“ musela s ním súhlasiť, keďže sa vskutku zdvihol nepríjemne mrazivý vietor a začínalo opäť snežiť.
Myrtla nasledovala plne naložené sánky a priveľmi nerozptyľovala Hagrida, ktorý sa brodil snehom a vytváral jej samej schodnejšiu cestu. Práve teraz im zhoršujúce sa počasie neumožňovalo spolu hovoriť, boli plne zamestnaný tým, aby sa čo najskôr dostali do hradu.
Cítila dotyk mrazu na svojich lícach a krku, zabudla si šál, no mala aspoň rukavice a práve teraz jej veľmi dobre poslúžili.
***
Zdobila stromček vo Veľkej sieni, pomocou prútika odlevitovala ozdoby až na vrchol.
Hagrida práve teraz odvolal hájnik Ogg, takže sa s ňou musel rozlúčiť, no ona dokončovala to, na čo sa sama tak ochotne podujala.
„Vingardium leviosa...“
Sledovala ako sa veľká hviezda pod taktovkou jej prútika posúva vyššie. A snažila sa nepodliehať tomu pocitu, že na budúci rok už túto výzdobu robiť nebude, že  sú to posledné Vianoce, ktoré môže stráviť na Rokforte, nepochybne preto, okrem iného pripísala svoje meno na zoznam, čo nemala vo zvyku urobiť za každých okolností, no práve teraz to považovala za viac než vhodný spôsob ako sa rozlúčiť s istými tradíciami, ktoré sa spájali so školou.
Možno tu nebola vždy šťastná, no bol to jej domov, bolo to miesto, ktoré ostane zapísané hlboko v nej, strávila tu veľkú časť svojho života a do istej miery, ním bola formovaná, či sa jej to páčilo alebo nie, vedela, že na to, čo zažila medzi týmito múrmi nedokáže nikdy zabudnúť.
Sledovala ako sa hviezda dotkla vrcholu, ešte trochu posunula ruku, tak aby zapadla na to správne miesto a keď sa to stalo, pocítila uspokojenie.
Hľadela na svoje dielo a bola s tým spokojná, nielen s rozmiestnením ozdôb, ale aj s tým, aké to bolo, keď do miestnosti vstúpil aj on, keď na nej spočinul jeho pohľad.
Presne takto to videla práve teraz vo svojich predstavách a bola príjemne prekvapená tým, že sa jej to podarilo rovnako aj poskladať. Neprekážalo jej to, že niektorí z jej spolužiakov sa z tejto úlohy takpovediac vyzuli a ostalo to viac-menej na nej a na Hagridovi.
Ona tu bola a dotiahla do to úplného konca, za pomoci škriatkov a iných osôb, ktoré sa tiež do zdobenia aktívne zapojili. No po istom čase tu ostala už len sama a nedávno dokončila už len posledné úpravy.  
„Dobrý deň, pán profesor...“ pozdravila mu a sledovala ako si obzeral jej dielo. Takmer ani nedýchala, keď bol opäť pri nej.
„Dobrý deň, slečna Warrenová...“ pozdravil ju, pocítila dotyk jeho ruky, na tej svojej, akoby s istou dávkou úcty, boli ich ruky prepojené.  
„Dúfam, že ste už dokončili svoju úlohu, lebo na istom mieste bude čoskoro vyžadovaná vaša prítomnosť...“ pošepol jej.
„Áno, pán profesor...“ bola pripravená ho nasledovať.
Tom cestou zrušil akési kúzlo a ona počula krik, vôbec po prvý raz si uvedomila, že sa tam niečo začalo diať.  

***
Postavy v maskách. Boli všade, na chodbách a aj iné temné bytosti. Hrad ich bol zrazu plný.
„Čo to má znamenať? Odkiaľ sa tu vzali a ako vlastne...“
„Dozvieš sa, už čoskoro...“ Tom ju držal za ruku, prechádzali spolu chodbou, nevedela čo si má myslieť.
Boli tam aj študenti, aj profesori, niektorí zranení a iní... Nedokázala sa na nich pozrieť po druhý raz.
A nevedela čo by mala urobiť, keď bola neúprosne nasmerovaná ďalej, od toho chladu od tých výkrikov temných bytostí a smrťožrútov, predpokladala, že sú to oni...
A lebky s hadom, ktorej slabý odraz zbadala, keď prešli okolo jedného z okien, ani nevedela kedy presne búrka ustala, neuvedomila si to, až dosiaľ, akoby bola súčasťou sna, ktorý sa pozvoľna upieral od svetla späť k temnote a ona nemala na výber, musela kráčať ďalej. 

poznámka: presúvame sa k Tomovým vianočným plánom.