28. 4. 2016

Vtedy som verila 18. kapitola 3/3







fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle, Myrtle Elizabeth Warren.

Obsah: „Vtedy som verila, že on už viac nebude súčasťou môjho sveta. Ale on sa vrátil a nič viac nedokázalo zastaviť temnotu...“
Myrtla je v 7 ročníku a Tom sa vráti z "objaviteľskej cesty" a dostane miesto profesora OBČM...
pokračovanie Poviedky vtedy som mala ten pocit, verzie A, mimo kanón




Ich akceptácia, či už vynútená alebo skutočná, ju nedokázala prebudiť. Nemohla sa úplne vrátiť späť do reality. Nedokázala to, aj keď časť z nej tam už smerovala, takmer bez jej pričinenia, no nie teraz. Nie počas toho dňa, kedy sa v nej ešte stále lámalo to staré a nevypovedané, kedy to nové ešte pre ňu nemohlo existovať.
Nemohla existovať ako jeho priateľka.
Chcela ňou byť, vždy nesmierne, no nevedela či takto, či je toto spôsob, ktorý by si zvolila, keby mala tú moc.
Tá správa sa pomaly usadzovala medzi ostatnými, no ona nič z toho nevnímala, stále bola akoby vo sne, akoby len držaná pri živote jeho pohľadom, jeho slovami, na ktoré sa postupne opäť učila reagovať.
Sedela vedľa neho na čestnom mieste, no nič nejedla, nič nehovorila, pripadala si stratená v tej miestnosti, kde boli iba oni.
Tom bol k nej láskavý a pozorný, no ona sa vždy strhla, keď jej niečo hovoril, nemohla potlačiť ten pocit, tú svoju vieru v to, čo on sám vždy zničil tak rýchlo, že nebolo možné sa od toho odpútať bez bolesti.
„Nikto sa ti neodváži nič povedať, všetko bude tak, ako má byť... uvidíš, že čoskoro...“ hovoril jej to, ona prikyvovala, neschopná uvedomiť si o čom presne hovorí.
A čakala, na ďalší úder, na ďalšiu temnotu, ktorá by mohla všetko navždy uzavrieť, no nebolo jej to dopriate, nemohla sa vzdialiť natoľko, aby potlačila pocity.
***
Ten nebezpečný pokoj v nej prevládal aj keď bola v jeho byte, čo by bolo za iných okolností neprípustné, no teraz rozhodoval on a on ju tam aj vzal.
„Tak vitaj u mňa, buď tu ako doma...“
Neodpovedala.
Dívala sa na jeho veci, na izbu, ktorá práve teraz pre ňu nebola ničím iným než ďalšou miestnosťou.
Akékoľvek detaily unikali pod vplyvom prítomnosti toho hada. Videla ho, sledovala jeho pohyb a spomínala, kdesi na okraji jej mysle sa mihlo niečo ako láskavé zistenie, že sa už stretli a na nej to zanechalo následky.
„Je to ten had z labyrintu?“ tie slová prišli a ona ani nevedela ako, ani odkiaľ presne, lebo sa jej zdalo, že to nie je jej hlas, nie úplne.
Niečo ju tam uhryzlo a ona mala pocit, akoby sa to stalo opäť akoby sa pri pohľade naňho všetko prebúdzalo.
Akoby sa tie chýbajúce časti pomaly vrátili späť. Akoby to boli dary od neho, tie jediné, ktoré jej mohol dať.
„Áno, je, máš pravdu, už ste sa stretli a uznávam, že to nebolo práve najpríjemnejšie stretnutie, no teraz už Nagini vie, čo sa patrí...“
Počula ho ako s ňou hovoril haďou rečou, znela inak než čakala, nie až tak zlovestne, skôr ako niečo, čo jeho samého spájalo so svetom, s inou bytosťou, na ktorej mu záležalo, cítila to, keď tam stála a pozorovala ho, ako sa k hadovi správal, predsa len tu bola istá bytosť, ku ktorej si dokázal vytvoriť vzťah, istá bytosť, od ktorej nechcel nič iné len spoločnosť.
„Vie, čo sa patrí...“ zopakovala stále ešte dosť meravo.
Sledovala ako sa stiahla, ako sa jej telo hýbalo, rýchlejšie, než by čakala, neuhla pohľadom, keď sa jej dotkol pohľad hada, ani keď jej on pokynul, aby si sadla k nemu.
Urobila to.
Pomaly pritom nachádzala samú seba, svoje telo, svoju myseľ, tú harmóniu jedného aj druhého, ktorá bola nedávno narušená.
Hľadala samú seba, no stále ešte bojovala, s tým, aby sa nedívala na Lorda Voldemorta ani na Toma, aby namiesto toho radšej chránila samú seba, oneskorene, ale predsa.
Ožívali v nej tie bariéry, ktoré jej mohol pomôcť vytvoriť len on, bariéry proti tej starej bolesti a proti jeho vplyvu.
No vedela, že jedno jeho slovo by ich dokázalo aj hneď rozbiť, že proti nemu stojí sama, že jej duša odmieta, zriecť sa jedného či druhého a už vôbec nie oboch, že to čo k nemu cíti desí ju samotnú a praje si, aby nič z toho necítila, aby nežila tak, ako tá osoba, ktorou vďaka nemu opäť bola.
„Čo sa stane, keď sa všetci vrátia, keď... začne škola a...“ nemyslela si, že ju ešte bude zaujímať budúcnosť, no zrejme to súviselo s tým, že jedna Myrtla, ktorú práve pochovala bola už preč a tá, ktorá sa vrátila chcela bojovať, tej skutočne záležalo na svete a tom, čo sa bude diať v ňom.
No zaujímali ju aj tí ostatní, takí ako je ona, či bude aj ich ochotní prijať alebo len zastavil jej svet pre svoje potešenie a čoskoro ho opäť rozbehne, tak ako bude chcieť bez  ohľadu na ňu.
„Vyučovanie bude pokračovať, no s istými zmenami, ktoré považujem za nevyhnutné...“
„Zmenami?“ zopakovala potichu.
Objal ju, cítila jeho hlas, príliš blízko.
„Niektoré menej dôležité, iné viac než podstatné, zmeny, ktoré sa dotknú nášho sveta, Myrtla...“
A ona nepochybovala o tom, že to bude tak.