8. 5. 2016

Hacker 3. kapitola 1/3








fandom: rps supernatural
pár: Misha Collins /Mark Pellegrino
varovanie: , fóbie, mladý tínedžer Misha, dospelý Mark, Mark, vodcom hackerskej skupiny,  Mark-pokušiteľ, Misha_stredoškolák, Misha, s červenými vlasmi_ mysteriózne, dobrodružné, zo súčasnosti
inšpirované hackerským seriálom Mr. Robot... (no veci si prispôsobujem podľa seba)
Obsah:  „Iba jedno kliknutie...







Pre Michalette a katku.

Mystérium, to bol pomerne pokrokový názov, vzhľadom na prostredie, v ktorom sa nachádzala. Očakával by skôr len jednoduchý nápis týkajúci sa internetu a nič viac.
Pocítil však takmer zdrvujúcu vôňu mentolu, ani príjemnú ani nepríjemnú, skôr neutrálnu, spojenú s tým teplom šíriacim sa z počítačov, mali tu aj notebooky, čo považoval za príjemné, niežeby nemal rád starú dobrú klasiku. A uvidel pár amuletov, trochu netypických preňho, no nepochybne patriacim k tunajšej výzdobe. A takisto tu bolo aj pár obrazov, ktoré mu pripomínali  pokusy jednej jeho kamarátky s automatickým písmom.
Začínal tušiť, do akej kategórie asi spadá tunajší majiteľ.
No už od začiatku akosi vedel, že sa tu bude cítiť ako doma.  V tom príjemne usporiadanom a nekonvenčnom prostredí, sa mu nezdalo, že by mohol byť niečím ohrozený.
A zatiaľ to tu nebolo veľmi obsadené, bolo tu len pár ľudí, akési dievča zo slúchadlami, starší muž a chlapec zrejme zo základnej školy, ktorý mal na pozadí len nejakú hru.
„Dobrý deň...“ pozdravil staršieho muža, v strednom veku, ktorý sa mu vybral oproti.
Pôsobil pomerne sympaticky, aspoň zatiaľ mal z neho dobrý pocit. A to aj napriek tomu, že mal na krku jeden z tých pentagramov, či ako inak by sa to dalo nazvať.
„Ahoj, som Dan, som rád, že si prišiel, Misha... Môžem ti tykať, však?“ „Áno, iste, ale...“ trochu ho zarazilo, že hneď vedel, o koho ide, predpokladal, že ho už videl na fotke s bratom. No aj tak neočakával, že si ho zapamätá, obzvlášť preto, že na fotkách sa nesnažil byť veľmi v popredí a len málokto mu v skutočnosti venoval dostatočnú pozornosť, keď sa viac zhrbil a stiahol do tieňa, ako to mal vo zvyku.
„Aj ty mi pokojne, tykaj,  a máš aj permanentku, rozkošné, tak poď, ukážem ti miesto, ktoré bude vyhradené špeciálne pre teba...“
Vyhlásil viac než ochotne a zaviedol ho viac dozadu... Bol tam pomerne pohodlný gauč, stolík a na ňom jeho notebook. Jeho notebook. Doslova.
Keď videl tie dobre známe škrabance, na miestach, na ktorých definitívne mali byť.
Keď videl svoje kresby, ktorými bol oblepený. Boli to skôr také grafity, ničím výrazné ani nie príliš umelecké, no patrili k nemu, ako kotva, ako určujúci bod.
No práve teraz jeho myseľ nerozumela tomu, čo robí jeho notebook na tom mieste.
Obzvlášť preto, že si pamätal, kde bol naposledy, a jemu samému to práve teraz vôbec nedávalo zmysel.
A k jeho zmätku prispelo aj to, že Dan vyhlásil: „Odkiaľ sa tu tento notebook vzal, pôvodne som tu mal pre teba pripravený iný... to musel asi Greg... niekam dať ten druhý, možno sa s ním opäť niečo stalo...  pôjdem sa ho na to radšej opýtať...“
A hneď to aj urobil.
Misha tam len zarazene stál. Nevedel či si z neho len strieľa, alebo to myslí skutočne vážne, no výraz prekvapenia na jeho tvári pôsobil dostatočne reálne.
 „Možno je to prekvapenie od brata, lebo tento notebook je môj... teda...“
Otvoril ho, zapol a napísal svoje heslo, jeho mysle sa dotkla tá dobre známa prihlasovacia časť a opäť počul ten charakteristický zvuk svojej vlastnej klávesnice z jedným trochu sa zahrávajúcim ň, na ktoré bolo treba klepnúť trochu inak, aby zareagovalo, po jednom zo stretnutí s lekvárovou šiškou.
Jeho súbory, jeho tajomstvá, aspoň tie, ktoré... lebo takpovediac tento notebook bol čistý a využíval ho len na zábavu na nič viac a už vôbec nie na, iné činnosti, na ktoré mal vyhradené iné miesta, než svoj vlastný takmer neškodný počítač.
No nezjavilo sa jeho typické nič nehovoriace pozadie. Obrazovka zrazu stmavla.
Na pozadí sa spustil vírus.
BLÍŽIME SA...
To zachytil v tom kóde, ktorý písal so šéfom, bol to jeden z jeho podpisov, a práve teraz ho mal pred sebou.
Časť jeho osobného odkazu, ktorý šéf vždy pridával do svojich vecí, mal možnosť opäť vidieť.
MY SME...
Zachytil aj tú druhú časť, keď sa snažil urobiť niečo s tým, náhlym a nepochybne vopred pripraveným útokom.
A zrazu to zastalo, akoby tesne pred jednou možnosťou či druhou a on pochopil, že je to výzva.
Videl ten kód jeho nedokončenú čas, mihla sa kdesi na pozadí, poblikávala tam, akoby zaseknutá medzi oboma možnosti, on sa tak občas cítil, nebol ani tu ani tam, ale niekde medzi temnotou a svetlom.