18. 5. 2016

Programátorka Prológ






Pár: programátorka/šéf hackerskej skupiny, vzťah so starším mužom, dráma, romantika
Obsah: Dievča, s loginom Arwen, programátorka, ktorú jej kamarát požiada, aby mu pomohla s jedným kódom. Odvedie ju na tajné miesto, na miesto, kde sa stretáva hackerská skupina do ktorej patrí... A ona sa do istej miery stáva jej súčasťou, len na určitý čas, len ako záskok za iného programátora...
Motto: „Som neviditeľná. Moje meno pre vás nie je dôležité. Som preč, skôr než si to vôbec uvedomíte, no on nebol ochotný ma nechať odísť... On bol tým, komu na tom skutočne záležalo. “

Poznámka: inšpirované seriálom Mr. Robot..../ párová poviedka k Hackerovi tentoraz s dievčenskou hrdinkou...




Login: Arwen
Heslo: **************
Arwen je online.

Prihlásila sa do svojho konta. Tak ako zvyčajne mala pred sebou jeden z tých dní, kedy sa chystala programovať, so šálkou kávy po svojom boku. Vskutku odhodlaná dotiahnuť tú poslednú zákazku do samého konca. No ešte s tým len začínala a vedela, že dlho potrvá, kým s toho nového webdizajnu niečo bude.
Medzitým fungovala aj vo virtuálnom svete. Snažila si nevšímať to, ako Louis_326 okolo nej neustále oxiduje a snaží sa ju zatiahnuť do rozhovoru, o ktorý nemala záujem. Už čiastočne aj ľutovala, že sa s ním skontaktovala, bol príliš hlučný, nedokázal ani na chvíľu stíchnuť, čo bola jedna z tých vecí, ktoré ju vyvádzali z miery. No nemohla zavrieť to okno, nie teraz, keď na ňu na stole čakal ten odkaz od jej domáceho.
Nezaplatené nájomné, taká milá komplikácia k dobru, kvôli tomu, že jeden z jej klientov mal práve teraz problém so svojimi platbami. Jej domáci už bol na konci s nervami, nepochybne skôr kvôli nevere svojej manželky, ako kvôli tomu, že aj Arwen na komunikáciu s ním  používala výlučne správy a niekedy aj odkazy písané na nalepovacích bločkoch, ktoré občas nemilosrdne skončili na jeho dverách.
Kvôli čomu však nebola jeho obľúbenkyňou a hrozilo, že aj dnes ju poctí tým nekonečným búchaním na dvere a kopaním do nich. A ona bude predstierať, že nie je doma, aj keď to nie je pravda a čakať na to, kým ho tá vlna hnevu prejde. Bola by rada, keby sa tomu mohla vyhnúť, keby dokázala niekde získať tú stovku a strčiť ju pod dvere, presne včas, skôr než ju tentoraz skutočne bude chcieť vysťahovať, keďže s jeho ženou to tento mesiac vyzeralo dosť biedne, predpokladala, že si bude chcieť niekde vybiť zlosť. A ona by len veľmi nerada odtiaľto odišla.
Z miesta, ktoré bolo jej domovom, už tak dlho, že si ani nevedela predstaviť, že by mala niekde začínať odznova. Preto sa nemohla zbaviť tej vlny nepokoja, ktorá ju nútila zrýchľovať pri kódovaní dizajnu, čo samozrejme znamenalo, že narobila kopu chýb. A mohla by pokojne aj začať odznova.
Louis_326: Uvidíš, že sa ti to vyplatí.
Opäť sa ozval Louis. Už toho začínala mať dosť, stále jej písal o tom istom, stále naliehal...
Arwen : UŽ SOM TI RAZ POVEDALA, ŽE  NEMÁM ZÁUJEM O OSOBNÝ KONTAKT.
Kričala naňho a vôbec jej to neprekážalo.
Louis_326: Ale mi sa predsa poznáme.  Je to fakt dôležité. Prosím, musíš mi pomôcť, hrozí mi katastrofa tretieho stupňa. Zemetrasenie. :/ Musíš ma zachrániť, prosím... Snáď sa ma nebojíš, veď som to ja... už sme sa predsa stretli... Si moja posledná nádej...
Čo znamenalo, že lieta v problémoch, ktoré môžu výrazne ohroziť jeho krehkú telesnú schránku. To bol taký ich spoločný kód pre záležitosti podobného druhu.
Pozrela na hodiny. Bolo pol tretej, ešte tri hodiny a domáci spustí to peklo, ešte tri hodiny.
Nemala by to robiť. Ani len neočakávala, že by niečo také mohol pre ňu urobiť, písal jej predsa o nejakej práci, no nepredpokladala, že by šlo o niečo, čo by jej pomohlo zbaviť sa stresu spojeného s chladnokrvnou odplatou jej domáceho.
Arwen : Aj ja niečo potrebujem, veľmi súrne, ak mi môžeš zaručiť, že dostanem stovku, ešte dnes, tak za tebou pokojne prídem, hoci aj hneď... No vieš, aké sú moje podmienky, predpokladám, že to ti je po našich predchádzajúcich projektoch viac než jasné.
Odoslala.
Srdce jej tĺklo a už sa pripravovala na nie práve najprívetivejšiu odpoveď.
Louis_326: Platí.