23. 7. 2012

Vulkán II. 3/4


Fandom: Star trek 2009
Pár: Kirk/Spock
Varovanie: 12-18+, táto časť 12+, academy AU
Obsah: Cesta na Vulkán.
Poznámka: Táto časť neprešla úplným antipreklepovým programom.
Ďalšia časť bude podľa všetkého  18+ a čaká vás aj prekvapenie no pre niekoho príjemné pre niekoho nie, ale nemôžem odolať :D

Na ošetrovni bola situácia omnoho vážnejšia. Mladý muž oblečený v červenej uniforme okamžite zbledol. Srdce mu vynechalo pár úderov a zaplavila ho ďalšia vlna nevoľnosti. Pričom tá prekliata hlava ho zabolela ešte omnoho silnejšie, lebo opäť akosi nechtiac podráždil telepatickú vrstvu v okolí puta. Pred očami sa mu na krátko zatmelo a zosunul sa na zem. Tento okamih rozhodne zarátal k tým najtrápnejším v jeho živote a neskôr zaprisahával Kostru, aby sa neopovážil niekomu povedať o tom ako ho to položilo. Nateraz bol schopný len  ležať na podlahe a tváriť sa mimoriadne neživo. Keď puto prestalo napínať telepatickú vrstvu, opäť sa mu uľavilo, ale nedal to vôbec najavo. Nechcel za ním ísť. Nevedel čo by mu mal povedať. Bolo by to omnoho lepšie, keby mu Spock najprv aspoň povedal niečo viac o jeho otcovi. O tom ako reaguje na správy, ktoré by jeho otčima priviedli zrejme prinútili explodovať. Spockov otec naňho zrejme vybalí kopu úplne logických komentárov a potom ho pošle k zemi tým ich obľúbeným vulkánskym  spôsobom. Celá jeho myseľ zúfalo chcela mať pri sebe Spocka. Dohodli sa, že to budú riešiť spolu. Tak to malo byť, ale ukázalo sa, že niektoré plány vôbec nevychádzajú.
„Jim, no tak...“ doktor ho podoprel a pomohol mu späť na lôžko. Poklepal ho po chrbte. Počul hučanie toho hlúpeho diagnostického prístroja, ale tentoraz sa tomu vôbec nebránil. Všetko bolo lepšie ako to, čo ho čakalo za dverami. Ušaté nebezpečenstvo v podobe otca, ktorý zjavne prišiel, aby si to s ním vybavil. A vôbec sa na to netešil. Pamätal si akí sú Vulkánci silní. Naposledy, keď ho Spock  zasiahol do jeho bitky so Simmonsom. Rozhodne to nebolo nič pekné, pričom Simmons vôbec nebol ľahký ako pierko, ale Spock si s ním poradil tak rýchlo, že nebol problém ho dostať pod kontrolu. Nehovoriac o tom, ako pevne držal Jima, keď si nedal poradiť a pokúšal sa opäť provokovať svojho spolužiaka. Z jeho zovretia sa vôbec nemohol dostať, až kým sa úplne neupokojil a neprešla ho chuť pokračovať. Mladí kapitán po prvý raz vo svojom živote stratil dosť veľkú časť svojho sebavedomia.
„Tak dobre, Kostra. Idem za ním. Nič iné mi neostáva,“ ignoroval búšenie srdca a ostatné príznaky totálneho strachu.
 „Pôjdem s tebou. Musím dohliadať na svojho pacienta.“
Dom veľvyslanca Sareka
Matka naňho už netrpezlivo čakala. Pozdravil, tak ako sa to vyžadovalo, ale ona ho aj tak napokon rýchlo objala.
„Vitaj doma, syn môj. Bála som sa o teba.“
„Som v poriadku.“
Nechal sa viesť do hlavnej miestnosti. Posadil sa na svoje obvyklé miesto a čakal na to, čo mu povie. Podľa výrazu jej tváre usúdil, že zrejme vie viac než by bolo vhodné.
„Dnes ráno sa u nás zastavil Stonn. Povedal nám o útoku na tvoju myseľ. Priznal sa k tomu, že to urobil. “
„Zaujímavé.“
Spock mierne nadvihol obočie. Podľa správ, ktoré dostával z domova mu bolo jasné, že T´Pring a Stonn sú viac než priatelia. Často sa spolu stretávali a ani nerobili veľké tajnosti s tým, že túžia po spoločnom pute. Nebolo mu jasné, prečo tak veľmi riskoval. Musel predsa vedieť čo všetko jej pri takomto kontakte hrozí. A mal už aj takpovediac vyhraté, keďže dobrovoľné zlomenie puta s tou ženou bolo len otázkou času.
„Zrejme nepredpokladal, že človek dokáže taký útok vrátiť späť. Má zrejme vo zvyku podceňovať nepoddajnosť ľudskej mysle.“
„Niečo podobné nám aj povedal, keď sme sa ho na to spýtali. Vôbec to neľutuje. Je mu ukradnuté to, čo sa s vami mohlo stať. Chcel len, aby si mu pomohol prebudiť T´Pring. Tvrdí, že jej myseľ ešte nie je mŕtva. Ty a tvoj t´hy´la to vraj môžete vyriešiť. Povedal nám  aj to, že niečo zistil z toho prieniku myslí. Podarilo sa mu dostať aj k menu tvojho partnera, podarilo sa mu zistiť aj to, že študuje na akadémii kde učíš. Povedal, že ak mu nepomôžete všetko zverejní. Museli sme ho zadržať v našom dome. Čaká na vaše rozhodnutie.“
Pochopil matkine obavy. Takto si to nepredstavoval. Chcel ju na to celé pekne pripraviť. Pomaly a postupne si o tom s ňou pohovoriť. Celý týždeň nemal riešiť nič iné len to, aby to všetko postupne prijala. Obával sa, že akékoľvek logické argumenty nezaberú, preto skúsil použiť inú páku.
„Mrzí ma, že si sklamaná, ale naše puto sa vytvorilo tak prirodzene. Milovať ho nie je logické, ale úplne to vystihuje našu situáciu.“
Po prvý raz priznal, že k Jimovi cíti niečo viac než len okúzlenie z prvotného kontaktu. Nebolo to preňho ľahké a zrejme by niečo také nepovedal, nie slovami, ale zdalo sa, že táto argumentácia zabrala. Amanda mu dokonca venovala chápavý úsmev.
Všetko začínalo prebiehať tak ako si to prial a situáciu mal plne pod kontrolou. Naozaj si to myslel. Až kým neuvidel svojho partnera. Bledý Jim vošiel do hlavnej miestnosti spolu s jeho otcom a  doktorom McCoyom. Takúto trojicu rozhodne neočakával. Spock pozdravil svojho otca a ostatných. Hneď na prvý pohľad mu bolo jasné, že najťažší boj ho ešte len čaká. Veľvyslanec Sarek mu len stroho odpovedal. Takmer sa naňho ani len nepozrel. Zrejme mu ešte stále úplne neodpustil ani odmietnutie miesta vo Vulkánskej vedeckej akadémii. Nehovoriac o tom, čo si zrejme myslel o ich vzťahu. Spock cítil ako sa telepatická vrstva definitívne stiahla a ozdravené puto obklopilo jeho myseľ. Spojené takými pevnými základmi, že ani len nebolo možné pomyslieť na jeho pretrhnutie. Jim to cítil tiež. Nevedel presne čo to znamená, ale očividne sa mu už uľavilo. Dokonca už nepôsobil až tak skleslo ako pri svojom príchode. A telepatická vrstva bola takto prerušená len z jedného dôvodu. Trvalé puto spriaznených duší. Najnebezpečnejšia kombinácia akú poznajú. Niečo nekontrolované, neriadené takmer prirodzene divoké. Toto prirodzené puto sa akosi takmer bez ich vedomia zmenilo na trvalé. Nevšimol si to, lebo musel čo najskôr vytvoriť ochrannú vrstvu. Teraz, keď už zrejme skĺzla pod tlakom ich blízkosti, bolo to viac než jasné. Nepochybne svoju rolu zohral aj ten myšlienkový útok, aj keď nie až takú akoby sa zdalo. Sarek pôsobil veľmi pokojne, ale možno len hľadal logické dôvody ako im pripraviť poriadne ťažké chvíle.  Jim a Spock sa už cítili ako jedna bytosť. Neprekážalo im to. Obaja si to naplno uvedomili, len si neboli istí, či je vhodné mu to teraz povedať.
„Chcem, aby ste si vypočuli to, čo vám poviem.  Ste v mojom dome len z jediného dôvodu...“
„Sarek!“ napomenula ho Amanda, ale on ju posunkom ruky zastavil.
„Vašou povinnosťou je vyriešiť záležitosť týkajúcu sa T´Pring. Predpokladám, že matka ti už povedala o Stonnovom návrhu. Ja som to zas vysvetlil tvojmu priateľovi.“
„Nie je to len môj priateľ. Práve som zistil, že sme spojený trvalým putom,“ automaticky ho opravil Spock.
Sarek sa tváril akoby niečo také vôbec nepočul. Umlčal ho pohľadom a pokračoval rovnako prísnym tónom ako predtým.
„Zajtra navštívite nemocnicu a zhodnotíte jej stav. Urobíte všetko pre to, aby jej rodina nemala dôvod nás napádať. So Stonnom si to vybavím sám. Nechcem, aby ste ho kontaktovali. Neprehovoríte s ním ani slovo. Záležitosť týkajúca sa prerušenia vášho puta bude tým pádom uzavretá. Musím vám však upozorniť, že váš vzťah som neakceptoval a bude lepšie, ak toto miesto nebudete v žiadnom prípade považovať za svoj domov...“
„Je to aj môj dom, nemôžeš odtiaľ vyháňať nášho syna. Nedovolím, aby si niečo také urobil... Tvoji rodičia tiež neboli nadšení našim spojením. Len si spomeň čo všetko ti povedali, keď si ma im predstavil,“ nekričala, ale tónom svojho hlasu dávala jasne najavo, že s niečím takým sa len tak ľahko nezmieri.  Podľa toho ako sa tváril cez puto zrejme prechádzali aj jej emócie. Rozhodne ho nemienila šetriť. Bolo na nej vidieť, že tentoraz neustúpi.
„Ospravedlňte nás. Ja a moja manželka musíme niektoré veci prebrať súkromne...“ vyhlásil chladne a pokynul jej aby sa k nemu pridala. Zrejme šli do spálne vyjasniť si veci, skôr než by malo dôjsť k oveľa emotívnejším prejavom zo strany matky.
Jimovi odľahlo, keď ich uvidel odchádzať. Nebola ti síce ani poriadna hádka, ale nepáčilo sa mu, že by Spock mal kvôli tomu prísť o svoj domov. Otčim s jeho matkou rozhodne počas konfliktov neboli takí slušní. Keby s niečím takým prišiel za ním nevyhol by sa nadávkam typu skurvený buzerant a podobne. McCoy sa tiež diskrétne tváril, že tam nie je a potichu čakal. Čo bolo aj naňho dosť nezvyklé, ale keďže nebol nijako zainteresovaný do jadra problému, mohol si dovoliť len pozorovať situáciu. Pričom práve jeho prítomnosť zrejme manželov podnietila k tomu, aby niektoré veci prebrali medzi štyrmi očami.
Jim obrátil svoju pozornosť k partnerovi.
„Mrzí ma, že máš kvôli mne takéto problémy.“
„Nie je to prvý raz, čo sa s otcom nezhodneme. To sa vyrieši...“
Jim tomu chcel veriť, ale zatiaľ to vôbec nevyzeralo veľmi nádejne. Všetci tam len sedeli a čakali na verdikt.
„Tvoj otec chce, aby sme pomohli T´Pring. Máš nejakú predstavu čo také pre ňu môžeme urobiť?“ to ho teraz veľmi zaujímalo. Nechcel podstúpiť ďalšiu bolesť, ale vôbec nepotrebovali, aby sa ich vzťah pretriasal aj na verejnosti. Jimovi toho už neostávalo veľa na dokončenie školy. Dovtedy nesmel rozhodne vypuknúť žiadny škandál. Chcel byť kapitánom hviezdnej lode.
„Môžeme zistiť, či má ešte nádej na prebratie. Možno dokážeme stimulovať jej myseľ natoľko, že sa preberie. Nie je isté ako bude ďalej fungovať, ale pokiaľ zareaguje má väčšiu šancu ako pri bežnej liečbe.“