25. 7. 2012

Vulkán II. 4/4


Fandom: Star trek 2009

Pár: Kirk/Spock
Varovanie: 12-18+, táto časť 18+ ale skôr pocitové, academy AU
Obsah: Cesta na Vulkán.
Poznámka: Táto časť neprešla úplným antipreklepovým programom.Podľa označenia je to síce posledné časť, ale opäť mi to vyšlo tak, že pôvodné prekvapenie je nakoniec iné a mám zas vymyslené aj niečo ďalšie. Takže ešte očakávajte ďalšiu jednorázovku aj keď nie hneď, lebo by som rada dokončila ten Elixír moci. Prezradím akurát, že v ďalšej časti sa objaví Nero.

Jim súhlasil. Chcel tej žene pomôcť napriek tomu, čo mu urobila. Nejaký neznámy inštinkt mu našepkával, že tak to bude najlepšie. Okrem toho nerád by za sebou nechával ženy v takomto stave. Chcel, aby sa veci urovnali a táto záležitosť by mohla k tomu prispieť.  Na ďalšie rozhovory nemali čas, lebo Amanda  sa k nim o chvíľu vrátila.
„Mali by ste tam ísť hneď. Práve sme dostali správu z nemocnice. Jej stav sa výrazne zhoršil. Je v hlavnej nemocnici. Pýtajte sa na Doktorku T´Zathu. Mrzí ma, že sme vás takto privítali, ale musíte uznať, že to nie je práve najbežnejšia situácia. Dajte nám rozhodne vedieť, ako to s ňou dopadlo. O Sareka sa už postarám,“ prisľúbila im odhodlane. Jim ju začínal naozaj obdivovať. Rozhodne to nebola ľahká úloha.  On sám bol rád, že na chvíľu zmiznú z celého toho chaosu. McCoy takisto pôsobil dosť nadšene. Rozhodne nemal veľkú radosť z toho, že sa stal svedkom menších rodinných nepokojov. Nemocnica bola preňho zrejme omnoho bezpečnejším prostredím. Spock prehodil ešte pár slov s matkou. Jim a Kostra sa s ňou ešte ani nestihli poriadne zoznámiť, ale práve teraz na to nemali čas. Jim súhlasil, že za ňou príde a pôjdu sa spolu so Spockom prejsť na nejaké pekné miesto v rámci spoznávania tunajšej kultúry. Rozhodne to zapadalo aj do ich oficiálneho programu. Potom už zamierili rovno do Hlavnej nemocnice. Bola to pomerne vysoká budova, bola súčasťou logicky usporiadaného komplexu, ktorý priam dýchal históriou, ale zachovával si aj vysokú mieru vyspelosti. Netrvalo dlho a našli aj doktorku, ktorá pôsobila pomerne prísne.
„Žite dlho a v blahobyte,“ pozdravila ich staršia žena s  kratšími sivými vlasmi. Mala na sebe lekársky odev a pôsobila dosť prísne a chladne. Spock na jej pozdrav odpovedal, Jim a McCoy pozdravili tak ako to bolo pre nich typické.  
„Prišli sme za T´Pring.“
 „Áno, tvoja matka spomínala, že sa tu zastavíš aj so svojimi priateľmi. Poďte za mnou. Nemáme veľa času.“
Zaviedla ich do pomerne malej izby, v ktorej na nemocničnej posteli nehybne ležala veľmi pekná mladá žena. Rozhodne disponovala prednosťami, ktoré si na ženách vždy veľmi cenil.
„Aký presne je jej stav?“ opýtal sa Spock.
„Mozgová činnosť minimálna, hlboká kóma. Váš zásah je nevyhnutný.“
„Urobím pokus o prebratie. Je jej myseľ na niečo také pripravená?“
„Nemôže to uškodiť. Inú šancu ani len nemá. Nechávam vás s ňou osamote. Ak Doktor McCoy chce môže sa ku mne pridať pri prehliadke pacientov. Predpokladám, že to bude preňho zaujímavý zážitok.“
Kostra šiel s doktorkou a nechal ich o samote. Očividne mal ešte mnoho otázok a ona pôsobila pomerne trpezlivo. Spock priložil prsty na jej tvár. Hľadal živé vedomie, ktoré by mohol postrčiť späť do svetla. Našiel pretrhnuté miesto, ktoré vedomie blokovalo. A za ním naňho čakalo, niečo čo rozhodne nepovažoval za dobrú správu. Tenký pozostatok spojenia narušil ticho. Odsunul poškodenú vrstvu ďalej pod liečivú telepatickú vrstvu. Dravo ju obalila a začala pracovať s pomocou liečby, ktorá jej bola nasadená. To už vyzeralo omnoho lepšie, ale nebol si istý, či chce aby sa prebrala. Či sa zmieri s tým, čo sa s jej mysľou stalo. Puto sa uzavrelo aj u nej. Je priamo spojená s nimi a ak odsunie ešte aj túto časť pocítia to obaja. Stalo sa to následkom toho úderu do jej mysle. Nebolo to vôbec viditeľné a vyzeralo to ako prerušenie, ale nebolo to celom tak. Chcel ustúpiť. Chvíľu o tom ešte pouvažovať, ale jej vedomie odkiaľsi vyplávalo a držalo sa ho. Stúpalo nahor do sféry plného vedomia spolu s ním. Pričom musel ďalšie a ďalšie časti obaľovať do telepatickej vrstvy. Všetko vážne zranenia, ale pomocou puta liečiteľné. Časom by sa zrejme aj prebrala, ale bez jeho pomoci by následky boli omnoho desivejšie. Takto mala veľkú šancu na úplné vyliečeniel. Nikto na Vulkáne však takéto puto nebude akceptovať. Pre nich to bude choré, nemorálne zdieľať niečo také s dvoma osobami naraz. Preto veľmi rýchlo unikal z jej mysle, aj keď vedel, že časti z nej sa už zrejme nezbaví.
Otvorila oči.
„Čo ste mi to urobili?“ hlesla bolestne. Pokúšala sa pohnúť, ale bolo to pre ňu ešte príliš bolestivé.
„Pokojne lež. Tvoja myseľ má v sebe mnoho trhlín. Nesmieš robiť prudké pohyby,“ varoval ju Spock.
„Vieš, že som nemyslela toto, ale tá vec. Ako sme sa mohli takto spojiť. Som spojená s tebou aj s ním? Cítim vaše... To nie... To nemôže byť pravda...“
Jim k nej vysielal mimoriadne silnú podráždenosť. Nepáčilo sa mu, že je s nimi spojená. Toto tak rozhodne byť nemalo.
„Je to tvoja vina. Nemala si na nás útočiť,“ vyhlásil chladne. Spock bol jeho. Nechcel sa oňho deliť s nejakou bláznivou ženskou.
„Nechcela som vás zabiť. Vedela som, že to je len otázka času, ale Stonn ma presvedčil. Tvrdil, že vám to nijako neublíži. Chcel len získať informácie a tým Spocka zdiskreditovať. Moja rodina ho nikdy nepovažovala za vhodného. Dávali mu najavo, že ak sa aj stane súčasťou našej rodiny, nikdy mu nepreukážu úctu ako plnohodnotnému členovi. Väzby s vašou rodinou sú omnoho pevnejšie. Osobne nemám nič proti tebe ani proti tvojmu partnerovi. To, čo ste si zvolili je len vašou voľbou...“ pokynula mu, aby pristúpil bližšie.
Jim váhavo pristúpil bližšie. Nikdy nemal problém pri nadväzovaní kontaktov so ženami, ale takto si to ani len vo sne nepredstavoval.
„Čo s tým urobíme?“
„Nemôžeme urobiť nič, bez riskovania hlbokých poškodení. Prirodzené puto sa zrejme naviazalo na to dlhodobé. Zranenia T´Pring vylučujú akýkoľvek zásah. A celá tá reakcia spôsobila túto netradičnú situáciu. Stonn nám k tomu výrazne dopomohol a predpokladám, že voči tejto situácii bude mať isté výhrady.“
Jim sa necítil o nič lepšie, keď večer toto všetko rozprával Kostrovi. Úprimne ľutoval, že mladý doktor prišiel o túto časť rozhovoru. Nechcel mu to povedať, ale večer na izbe do neho neustále dobiedzal, až kým z neho nedostal pravdu. Pričom výdatne pomohla aj jeho momentálna opilosť.
„Nie je to až taká zlá správa. Rodičia budú spokojní a vy dvaja si môžete ďalej užívať...“
„Nevieš si ani len predstaviť aké je to byť... prepojení s dvoma ľuďmi. Intímne prepojení....Kostra! Ja ju ani nepoznám a už ju mám v hlave. Chcem tam len Spocka. To vôbec nie je vtipné. Tak sa prestaň uškŕňať a radšej mi nalej ďalší pohár!“ natrčil k nemu ruku. Potreboval si niečím zdvihnúť náladu. Toto sa vôbec nevyvíjalo najlepšie.
„Nemal by si piť. Nedávno si dobral lieky.“
„Kašlem na lieky, Kostra. Len mi nalej!“
„Spock nám zakázal na izbách piť... Už máš dosť... Nemali sme to vôbec kupovať...“ zrejme logicky usúdil, že podgurážení alkoholom nebudú budiť práve ten najlepší dojem. Mali samozrejme povolené bežné  priateľské posedenia, ale všetko v rámci zachovania dobrých spôsobov a opíjanie sa pod obraz boží medzi tieto privilégia momentálne nepatrilo.
„Nalej mi!“ trval na svojom Jim. Bolo mu jedno, čo si o ňom pomyslí. Nemohol utíšiť svoj hnev. Nemohol prestať myslieť na to, čo sa stane, ak  Stonnovi zabránia o tom celkomhovoriť a T´Pring bude Spockovou oficiálnou ženou. Teraz keď boli spojení veci vnímal úplne inak a nedokázal sa prestať trápiť. Možno napokon usúdi, že je omnoho logickejšie venovať svoju pozornosť len osobe, s ktorou nebude mať v budúcnosti žiadne problémy. Možno neskôr budú mať aj dieťa a on bude z ich života postupne vylúčený. Napriek tomu, že budú spolu v práci nikdy nebudú môcť spolu  o sebe hovoriť ako o páre, nie tak ako to môže robiť s ňou. Pričom to čo s ňou bude môcť robiť takisto nebude akosi jeho starosť.
Kostra neposlúchol tak mu jednoducho vyšklbol fľašu a odpil si z nej. Nezastavil ho ani vstup kontroly do izby.
Zodpovedné osoby mali v prípade hlasného kriku a sťažností možnosť nahliadnuť do izby. A Spock túto možnosť okamžite využil.
„Odkiaľ sa tu vzala tá fľaša?“
Doktor len pokrčil plecami.
„Môj nápad to nebol.“
„Ty zradca, mlč už !“ drgol doňho Jim.
„Zoberte tú fľašu a postarajte sa o to, aby odtiaľto zmizla. Nebudem tolerovať porušenie mojich nariadení.“
„Myslím si, že tak to bude najlepšie,“ súhlasil McCoy.
„Táto fľaša nikam nepôjde. Nie kým nebude úplne prázdna!“ bránil mu Jim.
„Kadet Kirk okamžite poslúchnite rozkaz.“
Jim vedel, že čo sa týka nariadení a školy, kým bude študentom Spock naňho nebude brať žiadny ohľad. A svoje slová myslel úplne vážne. Jim len veľmi neochotne namieril fľašu na McCoya, ale namiesto toho, aby mu ju podal tresol ju o stenu. Nechýbalo veľa a skončila by na doktorovej hlave. Priateľ naňho len šokovane hľadel a zúfalo krútil hlavou.
„No nech sa páči,“ vyhlásil bezstarostne.
„Tak dosť, pôjdete so mnou!“ Spock ho prinútil vstať z postele. Nemal na výber. Musel sa nechať viesť preč z izby.
Na chodbe sa otvárali všetky dvere. Zvedaví študenti sa za nimi obzerali, ale on nemal čas sa tým zaoberať. Zaviedol ho do menšej miestnosti bez okien, v ktorej bola len jedna úzka posteľ. Deaktivoval kamerový systém a doviedol ho dovnútra. Jim sa primkol bližšie k nemu. Nechápal, prečo vôbec urobil takú hlúposť. Nechcel nikomu ublížiť, len chcel aby to tak vyzeralo. Uvažovať o niečom bolo ťažké, ešte stále mimoriadne ťažké.
„Kadet Kirk, musím vám pripomenúť, že nehodlám akceptovať ďalšie porušenia disciplíny. Chápem vaše problémy a viem, že som ich súčasťou, ale ste povinný nadradiť záležitosti Hviezdnej flotily nad svojimi osobnými pocitmi.“
„Čo ty asi tak vieš o pocitoch? Nemáš právo ma poučovať!“ zovrel ho za prednú časť uniformy.  Nie natoľko, aby ju poškodil, ale dosť silno nato, aby si vyslúžil príslušnú reakciu. A skôr než mu došlo, čo to vlastne robí, napadol vedúceho dôstojníka. Spock bol nútený ho spacifikovať, aby nedošlo k zbytočným zraneniam.  Akékoľvek ďalšie slová boli zbytočné. Nespôsobil mu žiadnu zbytočnú bolesť, ale držal ho ešte omnoho pevnejšie ako vtedy, keď podobným spôsobom ohrozoval Simmonsa. Tentoraz však bol pripravený na jeho štýl boja a podarilo sa mu ho potknúť. Skončili na zemi, bolo to pomerne bolestivé a toto krátke víťazstvo netrvalo dlho. Jim sa veľmi skoro ocitol v pozícií, ktorá mu nedávala dostatok priestoru, úplne prepletený so Spockovým telom a pritisnutý k zemi. Bránil sa, trhol sebou vždy, keď to už vyzeralo, že by sa mohol oslobodiť. Spock ho chytil za ruky. Podarilo sa mu to urobiť, keď na chvíľu poľavil. Vulkánske bozky značne oslabili jeho odhodlanie, a keď Spock ochutnal aj jeho pery, neodolal tomu príjemnému kontaktu. Dvojnásobná rozkoš mu zamotala hlavu viac než akýkoľvek alkohol. Chcel ešte chvíľu vzdorovať, ale bolo to čoraz ťažšie. Telo bolo nenásytné.
„Prosím, potrebujem ťa vyzliecť... Chcem ťa, prosím dovoľ mi...“  pošepol mu, keď sa mu podarilo prevziať nad sebou opäť kontrolu. Spock mu poskytol súhlasnú telepatickú odpoveď, uvoľnil mu ruky a na chvíľu sa od neho odsunul, ale len natoľko, aby mal možnosť urobiť všetko, čo si bude priať.
Jim chcel viac. Chcel cítiť aké to je mať ho len pre seba, napriek drobnému spojeniu, ktoré mu pripomínalo prítomnosť iného, nateraz spiaceho, vedomia.