19. 7. 2013

Vlk (Bonus)



BONUS


varovanie: bonus k poviedke Vlk.
pár: Danny/Ethan
poznámka: Keďže do poviedky nechcem dávať všetky bočné línie a zbytočne ju komplikovať inými pármi, rozhodla som sa popri hlavnej línii pridať aj bonusové kratšie časti... 
Táto časť sa odohráva pred začiatkom poviedky VLK.





DANNY
Čakám ťa o šiestej. L
Danny hľadel na ten papier, pripichnutý vo vnútri jeho skrinky. A na červenú ružu, symbol prijatia.
Klasická staromódna záležitosť, niečo ako pozvánka do učňovského stavu. Neočakával, že sa mu to podarí, ako imúnny člen mesta plného vlkov, nemal práve najlepšie vyhliadky, nepatril akoby ani do jedného sveta, ľudia mu nedôverovali kvôli jeho čudnej rodine, a do svorky takisto nezapadl kvôli tomu, že nemal v sebe vlka. Stať sa členom rádu šamanov bolo preňho prvoradé, rozhodne mal isté schopnosti a po skúškach, ktoré boli viac než tvrdé, bol rád, že napokon dostal pozvánku na inicializačnú slávnosť. Pre šamana- začiatočníka to bola veľká príležitosť.
No v podstate to znamenalo, že sa v jeho živote nič nezmení, bude stále obyčajný Danny, bude mať viac úloh, pre ktoré nebude stíhať školské povinnosti,  zloží sľuby najčastejšie týkajúce sa mlčanlivosti... Vlkolaci niektoré informácie nikdy nezískajú, ale on toho bude vedieť viac než dosť, pokiaľ sa osvedčí. Každopádne zrejme nikto nevedel, že Lydia, už dávno nie je učeníčka, ale je kompletne vyškolená šamanka, keďže svojím spôsobom patrila k mimoriadne múdrym deťom a jej schopnosti jej umožňovali stať sa veľmi skoro, pomocnou šamankou svorky. Táto informácia však bola prísne utajovaná a ani ona nemala povolenie o sebe hovoriť ako o kompletne vyškolenej šamanke. K nemu sa táto informácia dostala len nedávno.
Hlavný šaman svorky si ju dokonca vybral za svoju nástupkyňu, už teraz mohla svojím písmom označovať nových členov, nedozvedel by sa to, keby jeho dar nespočíval vtom, keby už počas začiatku výcviku a prvej slávnosti nezložil pár dôležitých sľubov a nestal sa jej tajným asistentom. V škole spolu samozrejme neprehovorili ani slovo, ale pri všetkých úkonoch bol s ňou a pomáhal jej ako najlepšie vedel. Mal sa od nej dokonca učiť, keďže ich starý šaman počítal s tým, že skúsenejší budú učiť mladších a Lydia toho rozhodne vedela viac než dosť, o tom sa už mal možnosť presvedčiť.
Bola len krok od vyvolania svojho ducha vlka, ešte nevedela na seba prebrať schopnosti, ale dokázalo ho aspoň privolať, čo bolo už považované za vyšší level. On sám zvládal počúvanie neškodných zvieracích duší nižšej úrovne, dokázal pomerne slušne interpretovať veštecké kocky, ale inak bol úplne priemerným dieťaťom, ktoré ešte našťastie nebude musieť prevziať takú obrovskú zodpovednosť.  Ešte pár rokov sa bude len učiť, chodiť do školy a skúmať svoje schopnosti so všetkých možných hľadísk. Každopádne o duchovi vlka nebude môcť povedať svojej rodine pre nich ostane navždy len imúnnym človekom. Nenápadne sa pohybujúcim na hranici dvoch svetov.
No to nič nemenilo na tom, že raz, keď dosiahne požadovanú úroveň, zistí ako sa jeho rodičia cítia počas premeny.
Teraz si však bude dávať dobrý pozor, aby nikoho nenaštval a niečím si nepokazil svoju tajnú inicializačnú slávnosť, na ktorej postúpi z nadaného uchádzača na šamana-študenta.
Zobral si ten lístok a pokrčil ho, tak ako to bolo zvykom. Nikto by to nemal vedieť, keďže on bude vždy jeden z tých utajovaných členov, tak mu to povedali, to, čo od neho potrebujú si to vyžaduje. Nenápadná duša, ktorá sa dostane všade, taká je vraj jeho úloha, a to mu vôbec neprekážalo.
Bol spokojný, už len aby vyhrali aj ďalší zápas v lakrose a všetko bude úplne skvelé. Zavrel svoju skrinku a skrotil svoje nadšenie.  Napriek tomu si aspoň tú ružu  niesol ako ten najväčší poklad.
Netušil, že ho niekto pozoruje a celú tú situáciu si vysvetľuje úplne inak. Nevšimol si, čo sa deje okolo neho, mal takú radosť, že nezaregistroval ako sa naňho alfov syn díva, ako zaklapol svoju skrinku a takmer sa tam zmenil uprostred chodby, keď videl s akou láskou opatruje ten kvet.
A absolútne nebol pripravený na to, ako jeho telo zrazu celou silou vrazilo do najbližších skriniek, nebyť jedného z vlkolakov, ktorý ho odstrčil na bok, zrejme by bol do nich vrazil plnou silou.
„Čo to sakra?“ hlesol bolestne.
Ethan neodpovedal, len zavrčal a ukázali sa jeho červené oči. To nebolo vôbec dobré. Vlkolak, ktorý ho zachránil pred bolestivým pádom, samozrejme pred mladým alfom okamžite ustúpil.
„Ethan, čo ti preskakuje! Okamžite poď von!“ Aiden vyviedol svojho brata zo školy.
Danny na nich len hľadel, doprial svojej hlave trochu odpočinku.  Po takom silnom otrase, bude musieť ísť na ošetrovňu, to mu bolo viac než jasné, keďže ho vlklolak pri pokuse o záchranu pred rozbitím jeho ctenej hlavy škrabol do ruky, neočakával to, nechápal, prečo alfov syn zrazu začal byť agresívny práve naňho, nikdy spolu nehovorili, nikdy nemali žiaden spor, netušil, čo mohlo tak veľmi podráždiť jeho vlka.