10. 9. 2015

Vtedy som mala ten pocit Epilóg A








verzia: Myrtla pôjde na svoje obľúbené miesto (k stromu)
Nie je kompatibilná s verziou B
fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle
obsah: "Vtedy som mala ten pocit, že by som mohla byť pre niekoho dôležitá. A nemýlila som sa, ale všetko bolo napokon inak, ako som si pôvodne myslela."




poznámka: po mojej korektúre


Stála na nástupišti spolu s ostatnými spolužiakmi. Neviditeľná, nikým nepovšimnutá. Stále len Myrtla. No už nie Umrnčaná. Omnoho vážnejšia a dospelejšia Myrtla Elizabeth Warrenová.
Vlak sa blížil, študenti si už teraz podvedome vyberali svoje miesta. Zastal a ona nastúpila pri prvej možnej príležitosti.
Prišiel čas  vydať sa opäť na tú dobre známu cestu. Tentoraz bez Molly, aj bez tých ostatných, po ktorých si napokon prišli rodičia a nebol isté, či sa na Rokfort aj na budúci rok vrátia.
Myrtla nemienila o udalostiach na Rokforte doma hovoriť. Bola presvedčená o tom, že by sa tiež nesmela vrátiť, keby vedeli, čo sa vlastne stalo. Pre ich dobro aj pre svoje vlastné, sa rozhodla to považovať za uzavretú záležitosť.
Škola sa  tento rok konečne skončila, a aj keď ešte stále nebolo oficiálne zverejnené meno útočníka, hovorilo sa o tom, že to bol Rubeus Hagrid. Ten pomerne milý chlapec, ktorého občas stretávala na chodbách, v podstate neškodný typ. No hovorilo sa o ňom, že údajne ukrýval na hrade nejakého netvora, dokonca niektorí tvrdili, že využíval legendu o tajomnej komnate vo svoj prospech.
Myrtla nebola presvedčená o tom, že zodpovedá profilu toho útočníka, nezapadal do toho zložitého hlavolamu, ktorý sa ani jej nepodarilo rozlúštiť.
Bola rozptýlená inými vecami, príliš pohltená vnútorným nepokojom.
Snažila sa nemyslieť na Toma a nebrať vážne ten ich posledný rozhovor, bol to príliš dobré na to, aby si kvôli tomu mohla opäť začať robiť ilúzie.
No nedopadla najhoršie, už nečelila jeho hnevu ani otvorenému pohŕdaniu.
Nechcela sa naňho hnevať ani sa kvôli nemu trápiť. Toho sa stále držala. Nateraz ochotná nechať všetko za sebou a dovoliť svojim ranám, aby sa vyliečili.


poznámka: nuž máme tu koniec... tento interaktívnej časti, ale mám po prípade vymyslené aj pokračovanie, no pri tejto poviedke som akosi nezaregistrovala veľa záujmu, teda kladiem otázku, či by bol o pokračovanie záujem, ak áno, tak bude, ak nie tak bude tiež, ale až neskôr...  každopádne ďakujem každému, kto sa dostal až sem a snáď sa prebojujeme k epilógu aj v realistickejšej verzii časti B ...