11. 1. 2016

Temná strana sily 4. kapitola 1/3


Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“


Pre Farah a Awastu



Chýbali jej tie dve dúhové hrnčeky a jeden červený, ktoré vždy boli na stole, keď sa vrátila späť do internátnej izby. Bola to pripomienka toho, že Agápe je ešte stále preč a ona má pred sebou ďalší pomerne pokojný večer, ktorý mienila stráviť vo svojej izbe, spolu so svojím hrnčekom. A ten svoj si tam nepoložila, len preto, že nemalo zmysel niečo chystať, keďže ju nečakalo ich tradičné posedenie pri čaji.
Skywalker jej povedal len to, že aj zajtra budú pokračovať a rozlúčili sa pomerne priateľsky, no pripadalo jej to, že aj on bol tak trochu nesvoj z toho, čo jej povedal generál Kenobi. Veľmi sa potom už skrátka nerozprávali a každý si šiel svojou cestou.
No predsa na ňu niekto čakal, presnejšie povedané, z opravy sa vrátil N6, jej izbový minirobot, ktorého dostala od Tamiry k svojim šestnástym narodeninám.  Nehodil sa do terénu, bol to len izbový robot, ktorý sa vyžíval v upratovaní, za čo ho ona sa ma dokázala vskutku zbožňovať.
„Ahoj, už je dobre, však?“ prihovorila sa mu spokojne.
Horlivo kýval hlavou a krútil sa okolo nej. A nebolo to jediné prekvapenie, ktoré na ňu čakalo.
Okrem neho mala na posteli aj červené šaty, čo už nebolo až také  potešujúce, ako prítomnosti jej drahej Šestky, ktorá sa okolo nej krútila a radostne pískala, už len preto, aby jej ukázala, ako skvele sa teraz po tých opravách dokáže pohybovať po izbe.
„To nie...“ hlesla zdesene a opatrne ich zavesila na ramienko. Takmer sa ich až bála dotknúť. Pripadali jej také krehké a tie topánky, to nevyzeralo dobre, teda vyzerali skvele, bolo to jej číslo, ale práve teraz by skôr bola radšej keby jej poslali oblečenie iného druhu, čokoľvek len nie...
 „Povedz, že to nie je pre mňa...“
Šestka zo seba vydala ten povestný takmer až previnilý zvuk.
„Áno, pochopila som, je mi to jasné...“ zamumlala Theia pochmúrne. „Tak sa tým netráp... to bude dobré, musí... proste z toho prospejem, aj keby čo bolo...“
Tak ju to tentoraz neminie, tie povinnosti reprezentačného charakteru, týkajúce sa predmetu, na ktorý by najradšej zabudla, ak by to bolo možné, lebo minulý rok sa jej vskutku na jednej z tých akcií stal riadny trapas a nebyť toho, že jej senátorka Amidala tak ochotne pomohla, zrejme by práve teraz čelili menšiemu diplomatickému incidentu, a to všetko kvôli nesprávnemu prízvuku pri oslovovaní akéhosi veľvyslanca Daena... Nesprávna výslovnosť jeho titul takmer zmenila na hanlivé slovo, čo nebolo vôbec príjemné ani pre jednu zo zúčastnených strán.
Ešte teraz bola z toho dosť zdrvená a radšej si nechcela predstavovať, ako zvládne toto podujatie, dúfala, že sa to ešte možno odloží, ak by ju Skywalker náhodou vzal na nejakú misiu. To jediné ju mohlo zachrániť pred krutým osudom spojeným s vhodením úbohého padawana do víru spoločenského diania. No zatiaľ jej nič nespomínal a práve teraz bol takpovediac všade relatívny pokoj, čo bolo až podozrivé, aspoň sa nedialo nič mimoriadne, čo by si vyžadovalo plné nasadenie.
No možno bude najlepšie, ak všetko svoje úsilie vloží do istého predmetu, ktorý bol príčinou toho, že jej dnes doručili tie spoločenské šaty.
Predmet Komunikácia s inými kultúrami, ktorý však bol súčasťou aj tohtoročného balíčka si vyžadoval, aby sa padawani naučili komunikovať s rôznymi typmi ľudí a získali sebaistotu aj pri testovaní si svojich techník dohovorov s inými civilizáciami. Rytier Jedi musí vedieť aj reprezentovať, správa sa v určitých kruhoch a ovládať aj spoločenskú etiketu, keďže v ich prípade bolo často nutné dostať sa do kontaktu s rôznymi kultúrami a samozrejme aj s vysokopostavenými osobami.
Čo sa samozrejme v menšej miere zahŕňalo aj akcie organizované členmi senátu.
V preklade to však bola hrozná otrava, aspoň jej to tak vždy pripadalo a Gwain mal na to rovnaký názor ako ona. Dosýtosti kvôli tomu hundrali viac než to bolo ich majstrovi milé.
Nepochybne aj teraz by si na tom zgustol a pripomenul by jej, aký je rád, že z toho predmetu prospel, len preto, aby mu mohla dať mierny buchnát pomocou sily, čo by ochotne urobila, keby si ju aj naďalej doberal, tak ako naposledy, keď čelila podobnej hrozbe.
Klesla na posteľ a na hornom paneli si prezrela pozvánku, ktorá s tými šatami prišla.
Už zajtra sa musí podľa všetkého zúčastniť aj na organizácii, keďže tento rok sa dostala do správneho veku, kedy by mali byť v tomto smere rozšírené jej povinnosti, no skvelé, fakt skutočne úžasné.
Vyskočila z postele, pripravila si čaj a sadla si späť na svoju posteľ, aby si mohla prejsť aj ďalšie odkazy, to najhoršie si predsa už prečítala, nič z toho, čo by malo nasledovať, nemohlo byť až také zlé.
Uľavilo sa jej, medzitým ako k nej prenikala jedna z tých výnimočných chutí, ktorú Agápe nazývala príchuť leta, zistila, že Gwain jej neposlal žiadny nový odkaz, čo znamenalo, že je poslušný chlapec, plní misiu a nemá čas sa zaoberať hlúposťami.