16. 1. 2016

Temná strana sily 4. kapitola 3/3

Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“
Pre Farah a Awastu




***
Cítila silu.
Bola všade naokolo, keď tam nebol jej nový majster, akoby zázrakom sa k nej vrátila.
Tá dobre známa príchuť, pretekajúca jej žilami, podnecujúca ju samú k tomu, aby si opäť verila.
Pripomenula jej svoju existenciu ešte počas prednášky z komunikácie a rovnako aj vtedy, keď si ju senátorka Padmé Amidala vybrala za svoju asistentku.
Sila bola zrazu všade naokolo a všetko bolo tak, ako predtým. A ona sama bola veľmi nespokojná so svojimi vlastnými reakciami na nového majstra. Musel si o nej myslieť, že je z neho absolútne hotová, keď ani len neudrží silu, práve vtedy, keď by s ním mala bojovať. Nechcela, aby si to zle vysvetľoval. Nebola slabá, nebola neschopná, nevedela, čo sa to s ňou stalo, jeho vplyv na svoju osobu zatiaľ nepovažovala za najlepší, no už sa zmierila s myšlienkou, že bude musieť bojovať o to, že jej ďalší výcvik bude omnoho komplikovanejší než čakala.
A práve plánovala všetkým dokázať, že na tom nie je až tak zlé, že nie je zlomená len preto, že prišla o svojho majstra, že ho už nemôže viac vidieť a spoliehať sa na emocionálne puto, ktoré sa medzi nimi vytvorilo.
Chcela začať od Padmé. To, že ju navrhla za svoju asistentku bolo možno presne to, čo potrebovala, aby sa prebudila z toho zmätku, ktorý v nej vyvolal on.
Najprv z toho nemala veľkú radosť, ale teraz to už bolo omnoho lepšie, keď si uvedomila, že bude pracovať priamo pod jej vedením, cítila sa omnoho istejšie. Predpokladala, že práve od nej sa toho asi naučí najviac, čo sa týkalo záležitostí podobného druhu.
Privrela oči, cítila na tvári príjemný vietor a keď ich otvorila, nechala sa absolútne pohltiť tým výhľadom, ktorý na ňu pôsobil priam upokojujúcim dojmom.
No zároveň podliehala tým jemným odtieňom chladu, ktoré v nej stihla zaznamenať. Stále bola poznačená tým strachom, jej sila, akoby sa s ním spojila a nebolo možné ho od nej oddeliť.
Nenachádzala viac pokoj ani chlad ale pohyb a nemilosrdnú túžbu niečo práve teraz urobiť, čokoľvek čím by vyvrátila všetky tie reči, ktoré okolo nej prúdili, reči o tom, že Skywalkera nezvládne, že kým ju jej predchádzajúci majster rozmaznával, on ju zrejme dokáže zničiť. Cítila to z tých ich súcitných pohľadov, nemohla sa k nim ani len priblížiť, lebo sa obávala, že vybuchne, že povie niečo, čo by mohla neskôr ľutovať. Nevedela odkiaľ niečo také zobrali ani kto si dovolil to začať šíriť, no už to narástlo do rozmerov, ktoré nebola ochotná tolerovať.
Preto bola rada, že je tu, obklopená silou a aspoň na istý čas sama, akoby oddelená od vplyvu tých ostatných.
No cítila sa dobre, lepšie než predtým, keď mala možnosť pracovať priamo s osobou, ktorej dôverovala a ktorú svojím spôsobom obdivovala.
Netušila, že bude večer tráviť práve tu, v súkromnom apartmáne senátorky Padmé.
A už vôbec nie to, že tu ostane sama, kvôli tomu, že jej protokolárny droid sa kamsi zatúlal a ona sa rozhodla ho ísť hľadať, dokonca trvala na tom, že pôjde sama a požiadala Theiu, aby na ňu počkala v jej apartmáne.
Mali spolu prebrať ešte nejaké organizačné záležitosti a Padmé ju aj pozvala, aby sa trochu pozhovárali, nepochybne ju chcela trochu povzbudiť potom jej poslednom neúspechu, čo Theia vskutku dokázala oceniť. Mala čas až po prednáške z komunikácie a senátorka mala tiež ešte nejaké povinnosti, preto sa ich súkromné stretnutie posunulo na neskoršie obdobie.
Musela uznať, že senátorka má veľmi pekný byt, cítila sa tu dobre, lepšie než predpokladala.
Všetko tu bolo také čisté, vyžarovala z toho príjemná energia, ani len náznak akejkoľvek temnoty.
Náhly nárast sily však upútal jej pozornosť a keď sa otočila, vskutku na ňu čakalo jedno z tých prekvapení, ktoré o takejto hodine na tomto mieste absolútne neočakávala.
„Majster?“
„Čo tu robíš? A prečo si takto oblečená?“  jeho hlas bol prísny, takmer až tvrdý.
Uvedomila si, že má na sebe len domáce šaty, do ktorých sa prezliekla po prednáške, nepochybne pod vplyvom toho, že ju senátorka požiadala, aby prišla oblečená neformálne, aby si urobili takpovediac jeden z tých príjemných večerov, aké si zvykli robiť dievčatá na Naboo, ako dve krajanky, ktorými nepochybne aj boli.
Nič proti tomu nenamietala, zvolila si odev, v ktorom sa cítila voľne a takmer až v bezpečí. Počas tohto večera sa nechcela cítiť ako padawanka, túžila po úniku, po niečom, čo by jej opäť dalo nádej, že neskôr, keď si ten odev opäť oblečie, nebude čeliť tomu strachu, ktorý nedokázala odbúrať.
Mala však zo sebou svetelný meč, no bol umiestnený v tom novom opasku, takmer až neviditeľný.
Skúšala si ho, keďže bol súčasťou tých nových šiat a chcela si naňho trochu zvyknúť.
Neočakávala však návštevu podobného druhu a už vôbec nie o takomto čase.
Práve teraz sa pred ním cítila, akoby bola snáď odhalená viac než by mala, aj keď to nebola pravda.
A keď jej pevne zovrel ruku, opäť takmer stratila kontrolu nad svojou silou.  To jeho zovretie bolo takmer bolestivé.
„Majster, ja len...“ chcela mu to vysvetliť, no tlak jeho sily jej bránil hovoriť.
„Poslal ťa, on poslal ťa on, aby si zistila...“
„Nerozumiem, majster... ja len... Nikto ma nepozval...“
Nevedela, prečo sa tak veľmi hneval. Neurobila predsa nič zlé, to čo robí v čase svojho osobného voľna je len a len jej vec.
„Pokúšaš sa ma provokovať, myslíš si, že ti to budem tolerovať, len preto, že som tvoj majster... myslíš si, že sa môžeš miešať do mojich vecí... kto ti dal právo na to...“ kričal na ňu a cítila ako sa jej sila dostala do kontaktu s tou jeho, pátral v jej mysli dosť bolestivo a ona sa nedokázala brániť, chcela, no bolesť bola silnejšia a dnes jej nevládala čeliť.
„Majster, prosím, ja... neviem... prečo sa...“
Nepočúval ju, vôbec nebol ochotný sa niečím takým čo i len zaoberať a v nej narastala panika.
„Doplatíš na to, sa postavíš proti mne a budeš poslúchať jeho, nevieš si predstaviť, čo ťa čaká...“
„Majster, ja naozaj neviem, o čom to...“
Držal ju za obe ruky, opäť príliš blízko seba, nevedela sa z toho spamätať, z tej jeho blízkosti práve teraz veľmi neželanej a takmer až hrozivej.
 „Generál Skywalker...“ ozval sa za nimi vyrovnaný hlas senátorky Padmé.
„Pán Annie?“ oslovil ho aj 3PO, ktorý prišiel s ňou.
Bola to vskutku nepríjemná situácia a Theia si uvedomovala, že práve teraz je to ona, kto je tam navyše.
No malo to aspoň jednu výhodu, Skywalker ju pustil.
Ruky si takmer ani len necítila.
 „Ja radšej prídem inokedy, senátorka, ak dovolíte...“
„Zrejme to tak bude najlepšie, Theia, neskôr si to vynahradíme, predpokladám, že generál Skywalker má pre mňa správu mimoriadneho významu...“  obrátila sa k jej majstrovi.
Theia rýchlo prikývla a odišla z apartmánu.


***

Dívala sa na modriny, ktoré ostali na jej rukách po jeho dotyku. Nevyzerali ako zranenia z tréningu, dúfala, že sa čoskoro zahoja, no pochybovala o tom, že ona tak skoro zabudne na to, čo sa stalo.
Niečo v nej, akoby sa otvorilo, akási takmer až neurčitá bolesť, ktorá súvisela opäť s tým jeho odsudzujúcim pohľadom.
Začínala veriť tomu, že si skutočne želá ju zničiť, že mu prekáža už čo i len jej prítomnosť v jeho živote.
Nechcela pátrať potom, čo tam robil, vedela, že tí dvaja sa poznajú z niekoľkých misií a možno boli práve teraz opäť súčasťou niečoho, čo by nikto z padawanov nemal vedieť, vedela, že je to práve on, kto senátorku často dostal z nebezpečných situácii, netúžila to nijako bližšie rozoberať, dôležité bolo len to, že jej očividne nedôveruje, že všetky tie reči o tom, ako ju chce prijať za svoju boli len lži, prečo by ju inak obvinil, že sa tam objavila na príkaz nejakej ďalšej osoby, ktorú by mohla rešpektovať viac než svojho súčasného majstra.
Bola veľmi sklamaná z jeho prístupu, akoby to popoludnie, keď si myslela, že by si mohli porozumieť, bolo zrazu takmer až nekonečne vzdialené, len prázdne sľuby a nič viac.
Len prázdne sľuby, po ktorých prišli už len obvinenia.


***