14. 2. 2016

Temná strana sily 10. kapitola 1/3







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“



Pre Farah.

Sledovala lokátor.
Jeho ručička poblikávala práve stále výraznejšie a ona postupovala ďalej od hlavnej fontány.
Dôvodom toho, že bola vonku namiesto toho, aby pokračovala v zábave s priateľmi bola šestka. Niekde sa zrejme zasekla a už dlhšiu dobu o nej nikto z nich nepočul.
Nemienila riskovať, že opäť niekde spadne a pokazí sa, jej oprava nebola vôbec najlacnejšou záležitosťou.
Gwain sa ponúkol, že pôjde s ňou, no nechcela, aby nechával Ivora a Agápe osamote, pre každý prípad. A jej kamarátka sa bavila príliš dobre na to, aby ju práve teraz rušila, vedela, že nie je veľa takých okamihov, keď si člen rádu Jedi môže dovoliť voľnosť tohto druhu.
Okrem toho ešte nebola pripravená byť s ním opäť osamote, na mieste, na ktorom by mohol mať prevahu on.
Obozretne prechádzala tým pre ňu neznámym územím, až kým sa lokátor náhle nezastavil a ona napokon uvidela šestku.
„Tak tu si...“
Podišla bližšie k nej, kolieska sa jej otáčali, celá sa chvela, no bola prevrátená naopak a zakliesnená, zúfalo pípala. Čím viac sa hýbala, tým hlbšie sa zabárala, medzi akési uvoľnené dlažobné kocky. Theia si radšej ani nechcela predstavovať, ako mohla práve tam skončiť.
„Bude to v poriadku, postarám sa o to, aby si sa dostala von...“  nevedela, ako ju odtiaľ vytiahne, dúfala, že jedna ruka bude na to stačiť, no keď zdvihla silu, šestka sa len nepatrne zachvela a jej prešla bolesť až do druhej ruky. Zrejme si ňou akosi podvedome napriek všetkému pomohla.
Chvíľu si ju tisla k telu, netušila, že to bude až tak bolieť, nemalo to byť také, už sa to predsa takmer zahojilo.
„Ja to urobím, ešte by si mala nechať tieto veci na pokoji...“ zaznel za jej chrbtom hlas jej majstra. Pocítila dotyk jeho sily, pátravý a časť tej zvláštnej kompatibility medzi nimi opäť zapracovala.
Zrejme zašla ďalej do tej vyššej sekcie než mala v úmysle.
„Nie, to nebude potrebné, ja len...“
Pristúpil k nej.
„V poriadku, Theia?“
„Áno...“ odvetila ešte stále šokovaná tým, že k niečomu takému práve teraz došlo, dávala si predsa pozor a vôbec nič ju nebolelo.
Natiahol ruku a pomaly silou obrátil šestku. Pristála neďaleko od nej, stále ešte mierne zmätená.
„Čo tu vlastne robíš?“ opýtal sa prísnejšie než mal vo zvyku.
„Som tu s priateľmi, teda v tamtej sekcii,  no šestka sa stratila a ja som ju skrátka nemohla nechať len tak...“ vysvetľovala mu rýchlo, no stále sa cítila akosi neisto.
Uvedomila si, že sa chveje, že prejavila slabosť, ktorá by nemala byť súčasťou jej správania, obzvlášť teraz, keď stála pred ním, pred svojím majstrom.
„Poď si sadnúť... oddýchneš si a potom ťa odprevadím... späť...“ ponúkol jej bez váhania.
„To nie je nutné, ja...“ chcela mu povedať, že to nepotrebuje, no akosi sa jej to nepodarilo.
Stále vnímala ten nie práve najpríjemnejší tlak sily vo svojej ruke.
„Obávam sa, že je to rozkaz...“ povedal jej to takmer až oficiálnym tónom, ona prikývla a pomaly ho nasledovala.
Cítila jeho ruku na svojom pleci a opäť sa  ním nechávala viesť, zdesená z toho, že môže takto zlyhať, že dokáže byť práve teraz takáto a nevedela, kde sa to v nej zobralo, prečo sa tak veľmi bála, prečo v nej opäť narastal ten strach, s ktorým si už pomaly mohla začať tykať, a aj keď sa netýkal jeho bol strašný.
Sadli si k jednej z tých meditačných fontán, na voľné časti určené na sedenie.
Šestka ich o malú chvíľu nasledovala, no ešte stále sa trochu preťažene krútila, takže jej to trvalo dlhšie než zvyčajne, Theia ju však práve teraz nesledovala až tak pozorne.
„Naozaj sa mi to nestáva často, ja bola som už zrazená aj predtým... a sila ma vždy poslúchla, ja len... neviem...“ vysvetľovala mu to, aj keď to nevyzeralo tak, že by mal záujem o vysvetlenia tohto druhu.
„Môže to byť psychická reakcia, no radšej to nepodceňuj,  zajtra choď na ďalšiu prehliadku, hneď ráno...“
„Áno, majster,“ hľadela na svoje ruky, akoby jej nepatrili, akoby boli jej nepriateľom.
Čo bude robiť, ak ju viac neposlúchnu, ak viac nepoužije silu na zodvihnutie, ak viac nebude môcť využívať gestá.
Nevedela si predstaviť, že by mala len tak nečinne sedieť, na to vskutku nebola pripravená.
„No niečo pre teba môžem urobiť už dnes... môžem...“
Nevedela, čo chce urobiť, no aj tak pomaly prikývla.
Cítila ako vzal svoje ruky do svojich. Ich prsty sa najprv len zľahka dotkli, potom sa preplietli, tak prirodzene, akoby neexistovalo nič, čo by ich mohlo rozdeliť.
A sila sa utíšila, jej prúdenie sa vyrovnalo, bolo omnoho plynulejšie, keď on povolil zovretie a len sa dotýkal jej prstov, len skúmal pôsobenie sily okolo nich bez toho, aby dovolil, aby boli ňou priamo zasiahnuté.