22. 2. 2016

Temná strana sily 12. kapitola 1/3






Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“




Mala na sebe dlhé biele šaty pomerne jednoduchého strihu.
Podľa zadania, ktoré zužovalo výber na čiernu alebo bielu, si napokon vybrala jedny z tých, z ktorých mala lepší pocit a aj Agápe tvrdila, že majú niečo do seba. A Tamira, ktorá tiež aktívne pomáhala, takisto preferovala okrem iného aj tento model. Aj ona to tak cítila, keď si ich obliekla, bola už upravená aj meč bol na svojom mieste. No aj tak sa nemohla zbaviť nervozity spojenej s týmto podujatím, pri ktorom nebude mať tých svojich.
Okrem Ivora, o ktorého účasti sa dozvedela od Agápe, ktorá si s ním stále dosť aktívne písala. Theia už začínala mať podozrenie, že je zamilovaná, no snažila sa na to priveľmi neupozorňovať. Čo však neznamenalo, že dovolí, aby jej kamarátke spôsobil utrpenie. Narazili na istú hranicu, za ktorou už mohli byť len všetky tie problematické záležitosti... No nemienila jej nič vyčítať.
Vedela, že by sa to nestretlo s pochopením a niekedy bolo možno lepšie, zotrvávať v blaženej nevedomosti a veriť tomu, že sa vôbec nič nedeje, než čeliť nepríjemným následkom.
Predpokladala, že bude súčasťou zvyčajnej spoločnosti sprevádzajúcej senátorku Padmé. Na stretnutie s ňou sa tešila, dúfala, že bude mať lepšiu náladu než naposledy, že spolu budú môcť hovoriť o ich domove. O tých záležitostiach, s ktorými mohla prísť kedykoľvek práve za ňou.
So svojím majstrom veľmi nehovorila, od toho stretnutia s Káinom si držala väčší odstup než zvyčajne, či už pri meditácii, tréningu so svetelným mečom, alebo pri lietaní, všetko prebiehalo v akomsi pomerne neurčitom tichu, ktoré sa ani jedna zo zúčastnených strán nesnažila narušiť.
Musela myslieť na tú ich poslednú dnešnú hodinu...
„Majster, je všetko v poriadku?“ opýtala sa, keď sa jej podaril ten posledný úder a jeho meč skončil na zemi. To sa stalo vôbec po prvý raz a mala by z toho radosť, nebyť toho, že on sa vôbec na tej boj nesústredil.
„Áno, iste...“ povedal skôr tej stene, než jej, lebo na ňu ani len nepozrel.
„Pokračujeme...“ pritiahol si meč späť silou a opäť bola konfrontovaná len s veľmi slabou mierou odporu z jeho strany. Očividne nemal chuť ju učiť.
No nemyslela si, že to súviselo priamo s ňou, nič hrozné sa predsa medzi nimi nestalo.
A tento jeho nový výraz ešte nepoznala, nevedela, kam by ho mala zaradiť.
Nateraz to vyzeralo tak, že jej majster má svoje vlastné starosti, s ktorými ona nič nemôže urobiť.  Teraz ju to ani tak veľmi netrápilo a nepredpokladala, že by sa to malo v dohľadnej dobe zmeniť. Počítala s tým, že po stretnutí s Káinom, bude ešte istý čas podliehať tým svojim momentálnym náladám. Do istej miery mal pravdu, že ju to do istej miery negatívne ovplyvní.
No neľutovala to, aj napriek tomu, že mala ten pocit, časť z toho predchádzajúceho zmätku v nej, akoby sa vyriešila už len tým, že aj z jeho strany tu stále bolo to spojenie, ktoré ona sama považovala za neoddeliteľnú súčasť svojho detstva a dospievania.
„To je už toľko hodín... už je časť ísť...“ vyhlásila Theia skôr pre seba, než pre Šestku, ktorá sa práve teraz krútila okolo stola, na ktorom ešte boli zvyšné sponky.
„Tak poď radšej ťa vypnem...“ pomaly položila ruku na jej hlavu a tou druhou našla príslušný spínač.
Tá energia v nej zhasla a ona si uvedomila, že začína byť tiež obklopená jej silou, ktorá síce nemohla nahradiť technickú nevyspelosť šestky, no definitívne ovplyvňovala jej osobnosť ako takú. Tá stránku takzvanej duše strojov, ako to občas nazývali isté k tomu povolané osoby. Šestka bola nateraz v bezpečí a vhodne umiestnená tak, aby sa jej nepodarilo nikde sa zapliesť.
A ona sa s ňou ešte raz pohľadom rozlúčila, predtým než si vzala svoje veci a tie dvere sa za ňou definitívne zavreli. 
***
Palpatínova rezidencia skutočne zodpovedala tomu najvyššiemu štandardu. Ona sama si nevedela predstaviť, pozoruhodnejšie miesto. Vkusne zariadené, aspoň čo sa týkalo tých miest, ktoré boli prístupné pre návštevy a tých sa mienila aj držať.
A tá hlavná sála, nuž bolo sa na čo dívať, ešte aj ona nedokázala odtrhnúť zrak od niektorých vskutku zaujímavých efektov, ktoré nedokázala ani len popísať a už vôbec nie poriadne pomenovať, no výsledky efekt bol vskutku pozoruhodný.
„Ahoj, Theia...“ pozdravil ju Ivor.
„Ahoj...“ dosť stroho sa s ním zvítala a istý čas zvažovala či sa nemá pridať k nim.
Predsa len prišla sem takpovediac sama za seba a predpokladala, že najlepšie bude nájsť si nejakú vhodnú spoločnosť, v ktorej by našla aspoň istú mieru podpory. Než sa naslepo vrhnúť do nebezpečenstva.
Preto s ním prehodila pár slov, bol k nej v podstate milý, čo dokázala vskutku v takýchto chvíľach oceniť.
Bol tam ešte s pár prívržencami senátorky Padmé, no jeho mladú zamestnávateľku Theia nikde nevidela.
„Senátorka Amidala prišla s vami, rada by som ju opäť videla...“
„Nie, obávam sa, že nie, senátorka sa necítila dobre...“
Theia pomaly prikývla.
Tak tentoraz to skutočne nevyzeralo veľmi dobre, týchto ľudí poznala len veľmi zbežne a zdalo sa, že sa predsa len bude musieť držať Ivora, ak jej to teda dovolí, čo ešte stále nebolo isté.