16. 3. 2016

Temná strana sily 15. kapitola 1/3 Anakin bonus






Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... 


SKYWALKER 

Myslel na ňu.
Na jednotlivé odtiene jej sily, ktorá priam priťahovala tú jeho. Na meditácie, ktoré boli veľmi blízko istých zakázaných záležitostí. Prial si poslúchnuť volanie sily, podriadiť sa tomu neúprosnému vplyvu. Pochopiť jej strach a pomôcť jej sa s ním vysporiadať, sledovať ako ho prekoná a ako bude rásť. Ako pod jeho vplyvom bude dosahovať úspechy.
Spomínal aj na všetky výrazy jej tváre, ktoré mal možnosť spoznať, jej obraz, akoby bol všade, kam sa pohol, akoby sa nemohol zbaviť toho pocitu, že by práve teraz mala byť s ním, bojovať po jeho boku. Aby toho mohol zistiť ešte viac... Bol šťastný, keď o nič nešlo, keď spolu len tak uvoľnene komunikovali, keď v jej očiach videl to nadšenie pre silu, keď bol tým, kto ju môže pochopiť a čiastočne dovolil, aby aj ona chápala jeho.
Spomínal na tú oslavu, na ktorú ani pôvodne nemal v úmysle ísť, no napokon tam šiel, nie práve s tým najlepších dôvodov.
Urobil aj niečo, čo urobiť nemal.
„Bude lepšie, ak pôjdeš...“
„Prečo Padmé, čo sa to s tebou stalo? Vždy, keď za tebou prídem, správaš sa, akoby som ti niečím ublížil... akoby som niečím narušil dôveru medzi nami...“ vyčítal jej.
Nerozumel dôvodom jej hnevu, odsúvala ho kamsi na vedľajšiu koľaj a práve teraz sa vyhovárala na to, že má iné stretnutie, práve teraz, keď bolo tak ťažké nájsť si voľný čas, chcel byť s ňou, chcel, aby pochopila, ako veľmi mu chýbala.
„Som dohodnutá, nemôžem sa správe teraz zdržiavať...“
„Dohodnutá s kým?“
„Anakin, prosím ťa...“
„Odpovedz... Koho uprednostníš pred svojím manželom...“
Postavil sa jej do cesty.  Nechcela mu odpovedať.
„Teraz to s tebou nebudem rozoberať... bude lepšie, ak ...“
„Lepšie? Pre koho... Prečo so mnou odmietaš hovoriť, čo sa deje, chcem, aby si mi povedala, čo sa stalo... Padmé, takto predsa nemôžeš pokračovať,“
Chytil ju za ruku. „Ostaň, pozhovárame sa a....“
„Nie, Anakin, povedala som, že mám stretnutie, ktoré nemôžem zrušiť...“ vytrhla sa mu zo zovretia.
Stretnutie, ktoré nemôžem zrušiť. A s kým? Prečo nechce priznať o koho ide... Je to snáď nejaký muž, niekto s kým teraz radšej trávi čas ako s ním. Hnev mu nedovolil myslieť, nevedel presne ako sa to stalo, no použil silu, proti nej.
Urobil to.
A potom odišiel.
Neublížil jej nijak vážne, len ju dosť vystrašil, nedokázal to však zniesť, nenávidel samého seba... Odišiel na tú oslavu za palpatínom, s ktorým sa chcel pozhovárať o svojom hneve, nikomu inému v tomto smere nemohol dôverovať.  No všetko sa ešte viac skomplikovalo. A potom ani len nemal možnosť sa Padmé ospravedlniť, kvôli tej prekliatej mobilizácii, ktorá prišla dosť nevhod. Prijal jej útek domov ako vhodné riešenie, čo si práve teraz dosť vyčítal. No ešte nebol pripravený uznať svoju porážku.
Padmé bude v poriadku, všetko sa urovná.
A Theia...
To, čo sa medzi nimi stalo sa už nezopakuje, nemôže, nesmie vtom pokračovať... Nemal v úmysle v nej živiť akékoľvek nádeje. Dôležitý bol predsa len jej výcvik a nie ďalší zmätok, ktorému by kvôli nemu mala byť vystavená. Myšlienky tohto druhu ho však naďalej neúprosne prenasledovali.
Theia práve teraz nebola na to správnom mieste. Nemala by byť po boku jeho manželky. Znepokojovalo ho to. Už len tá možnosť v ňom vyvolávala podráždenosť, no musel ju tam pustiť, bolo to nutné vzhľadom na to, čo všetko ešte stihol pokaziť. Len dúfal, že sa jej s tým jeho výbuchom nezdôverí, skôr než... Nechcel, aby si myslela, že mal v úmysle jej vážne ublížiť... niečo také by sám sebe nikdy neodpustil.
A neprial si, aby o ňom jeho padawanka opäť začala pochybovať.
Nikdy sa k nej nechcel pripútať, nikdy nemal v úmysle niečo také dovoliť, no už vtedy, keď prvý raz stála pred radou, cítil to nebezpečenstvo, ktoré preňho predstavovala, akoby už vtedy ho jej prítomnosť výrazne znepokojovala. A teraz už vedel, že ju nechce stratiť, že niečo také nesmie pripustiť.
Situácia v galaxii bola o niečo priaznivejšia ako zmätok v jeho osobnom živote. Podarilo sa im prelomiť blokádu, a práve teraz len čakali na mieste, rada akoby váhala, či sa zapojiť aj do tejto záležitosti, alebo ešte nejaký čas počkať.
On už mal vo veciach jasno, no rozhodnutie teraz neprináležalo len jemu. Bol na mostíku spolu s generálom Kenobim. Velenie mal teraz on, očividne sa rada ešte tak celkom nevyrovnala s jeho predchádzajúcimi prehreškami. Nepochybne preto bol pripravený urobiť isté ústupky aspoň navonok. A hádať sa s ním práve teraz nemalo zmysel, musel uznať, že pokiaľ je nutná pokojnejšia taktika je lepšie prenechať mu viac priestoru, a potom si v príhodnej dobe, aj tak prispôsobiť rozkazy svojmu vlastnému presvedčeniu. Tak či tak aj tu urobia poriadok, skôr či neskôr.
Predpokladal, že aj rada uzná, že v tomto prípade nemajú veľmi na výber, separatisti až príliš tvrdo zatlačili na isté strategické body, ktorých strata by pre nich mohla byť mimoriadne nepríjemnou skúsenosťou.