28. 3. 2016

Temná strana sily 16. kapitola 2/3






Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... opäť Thein pohľad





***
„Mohli ste si pokojne požičať moju padawanku, majster, ak to bolo až také vážne...“ povedal Skywalker generálovi Kennobimu, keď ho po dlhšom čase prišiel navštíviť do provizórnej nemocnice pre klony, v ktorej sa istý čas musel zotavovať.
Šlo o nejakú záležitosť týkajúcu sa vojvodkyne Satine, ku ktorej zrejme Obi-Wan prechovával city, aspoň všetci o tom takpovediac vedeli, no keďže sa voči rádu ničím neprevinili, bolo to takpovediac jedno z tých tajomstiev, ktorých sa nikto nedotýkal. Ona sama to zistila len nedávno a čiastočne to pohlo tým jej usporiadaným svetom.  Cítila sa omnoho lepšie, keď zistila, že majster jeho druhu, nemohol odolať istým spojeniam.
Prestala pochybovať o tom, či do rádu patrí či je dostatočne silná, na to aby zvládla ten tlak.
„Nemal som to srdce vás rozdeľovať, hlavne nie potom, ako si ožil po Theinom príchode...“ vyhlásil generál Kenobi. Aj keď na to, že ju nechal s ním mal zrejme absolútne iné dôvody.
Theia to považovala len za spôsob, akoby ich mohol oboch provokovať, keďže bola to vskutku pravda, že odkedy sa k nemu vrátila, vskutku vychádzali spolu viac než výborne a zrejme aj on si všimol, že už prešiel dostatok času na to, aby skutočne fungovali ako jeden tým.
Ostala so Skywalkerom, v podstate mu robila spoločnosť, ak sa to tak dalo nazvať, keďže nebola požiadaná o nič iné, zrejme to tak zariadil generál Kenobi a ona voči tomu vôbec nemala námietky. Bolo to iné, než keď trávila čas s Padmé.
Skywalker bol viac bezprostredný, pripravený podeliť sa s ňou o svoje bojové skúsenosti.
A ona si uvedomila, že má rada tie večery, keď sa spolu zhovárajú, keď ju učí a nevyžaduje sa od nej nič iné, len to, aby mu venovala všetku svoju pozornosť.
Jej majster sa už zotavil a mali by sa v najbližšej dobe vrátiť do akcie. Na čo sa čiastočne tešila, no aj sa toho obávala, lebo nevedela či dokáže skutočne naplniť všetky jeho očakávania a takisto aj tie svoje.
Mohlo sa stať takmer čokoľvek, na tú možnosť, že by sa sladké časy ich vzájomného porozumenia mohli veľmi rýchlo a dosť neslávne skončiť.
„Tak neskôr, ešte budem potrebovať preväz...“ povedal im, keď sa s nimi narýchlo lúčil, lebo sa ho práve chystal ujať lekársky droid.
A skutočne mali možnosť vidieť, že sa už po ňom viac než nadšene zháňa.
„Naozaj by ste ma tak ľahko požičali svojmu majstrovi a vôbec by som vám nechýbala...“  dovolila si trochu majstra podpichnúť aj Theia. Nemyslela to vážne, len pokračovala v tej hravej bezstarostnosti, ktorú on sám dokázal v nej v poslednom čase prebudiť.
„Chýbala, viac než si vôbec dokážeš predstaviť... No povinnosť nás niekedy núti robiť aj rozhodnutia tohto druhu...“ povedal to, bez toho, jednoducho to urobil a ona nič viac nepotrebovala.
„Áno, majster...vtom máte pravdu...“
Pokračovali v poslednej prechádzke po tunajšej meditačnej záhrade, ktorá prispievala k rýchlejšej rekonvalescencii.
Prešli na svoje teraz už obľúbené miesto, ďaleko od všetkých a od všetkého, čo by ich mohlo znepokojovať.
Mali pred sebou ešte posledný deň, jeden z tých, potom na nich čakala už len služba a spomínaná  povinnosť.
V majstrovi práve teraz nevidela temnotu, bola tak vzdialená tomu čo prežívala s ním, tým pokojným dňom, ktorým bolo tak ľahké  podľahnúť. No bol to iný druh pokoja, iný než ten, čo ju dokázal dostať do nepríjemných stavov. Tento pokoj sa jej páčil, bola by schopná si naňho zvyknúť a prijať všetko, čo so sebou prinášal.
Pokračovali v tom malom silovom cvičení. Skywalkerova sila už bola opäť stabilizovaná, jej prúdenie bolo v poriadku a pohyb predmetmi nebol ničím obmedzený.
Cvičenie s guličkou dopadlo veľmi dobre a Theia musela uznať, že je skutočne pripravený vrátiť sa do aktívnej služby.
Skúsila to aj ona, nebolo na tom nič mimoriadne, len základné cvičenia, len drobné postrčenia silou.
A keď skončila na istý čas sa uvelebila na mäkkej tráve. Páčilo sa jej to, pripomínalo jej to tie príjemné aspekty týkajúce sa jej domova, tie ktoré dokázala prijať bez trpkosti, ktorej sa ešte úplne nezbavila.
„Myslíte majster, že sa nám podarí ukončiť vojnu, že raz budeme opäť strážcami mieru a ak k tomu aj dôjde, čo vlastne potom budeme robiť?“ položila mu jednu z tých zložitejších otázok.
„Ja by som o niečom vedel...“ naklonil sa k nej.
„Anakin...“ hlesla znepokojene, bol príliš blízko, priveľmi na to, aby... Už sa občas odvážila použiť jeho meno, stále ešte nie dostatočne často na to, aby sa to pre ňu stalo automatickou činnosťou, no v tomto smere urobila dosť veľký pokrok.
„To predsa...“ dodala rozrušene, keď sa neodtiahol a ona pocítila opäť na svojich perách, dotyk tých jeho. Jeden z tých, ktorý ju zbavoval schopnosti myslieť.

predchádzajúca časť nasledujúca časť