27. 3. 2016

Vtedy som verila 16. kapitola 3/3








fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle, Myrtle Elizabeth Warren.

Obsah: „Vtedy som verila, že on už viac nebude súčasťou môjho sveta. Ale on sa vrátil a nič viac nedokázalo zastaviť temnotu...“
Myrtla je v 7 ročníku a Tom sa vráti z "objaviteľskej cesty" a dostane miesto profesora OBČM...
pokračovanie Poviedky vtedy som mala ten pocit, verzie A, mimo kanón

 poznámka: pauza bola síce krátka, ale pomohla... a teraz to zas ide

 Pre Petriku.




Berie ich vzťah vážne. To povedal a ona na to nedokázala len tak ľahko zabudnúť. Počas tých troch mesiacov, pokojných a bezproblémových, prežívala ďalšie z tých príjemných období, kedy si bola istá sama sebou, no zároveň si pomaly začínala opäť uvedomovať, že jej šťastie by nemalo závisieť len od neho, akoby sa čiastočne s týmto pocitom v nej prebúdzala neistota spojená s blížiacimi sa Vianočnými sviatkami.
Nepochybne preto už dlhší čas Hagrida nepočúvala. Pomáhala mu práve teraz s výberom vianočného stromčeka do veľkej siene.
Boli spolu v zakázanom lese a ona zúžila výber na jeden mimoriadne krásny stromček.
Len pred malou chvíľou ho Hagrid zoťal. Pomerne šikovne, ak mala pravdu povedať, mu padol k nohám.
A teraz ho už len čistil a popritom sa s ňou zhováral, hovoril vlastne len on, lebo Myrtla a vôbec nedokázala sústrediť.
No spozornela, keď začula, ako povedal.
„Budú sa diať veľké veci...“
„Veľké veci, o čom to....“
Usmial sa.
„Všecko sa plánuje vo veľkom, Dumbledore povolil už ples aj keď sa o tom ešte nehovorí oficiálne ništ, no ja už viem od Binnsa, že k tomu teraz isto dôjde... a ja môžem ísť tiež, dostal som povolenie, pozrieť sa tam... ja... chcel by som ťa, pozvať teda, ako kamarátku... len tak, ništ vážne...“  díval sa na svoje ruky, keď jej to hovoril a hlavu mal sklonenú.
„No pochopím... ak nebudeš môcť so mnou...“ dodal ešte o niečo tichším hlasom.
„Rada s tebou pôjdem...“ nepredpokladala, že by na tom skutočne niekomu záležalo.
A Tom si už zvykol, že sa s Hagridom kamaráti. A nedávno zistila ešte niečo o čom nedokázala prestať premýšľať.  Jednoducho si nemohla pomôcť...

Pred dvomi týždňami...
„Pán profesor...“
Oslovila Binnsa, práve keď sa chystal zmiznúť cez tabuľu po skončení hodiny, ako to mal zvyčajne vo zvyku.
Otočil sa k nej. Prekvapený tým, že sa vôbec niekto podujal na to, aby ho oslovil. Ostala tam sama, lebo všetci sa z tejto hodiny po prebudení, ponáhľali... Ona však práve teraz uvítala tú možnosť a doslova na ňu čakala.
„Slečna, slečna... Waterfallová?“ vyhlásil neisto.
„Warrenová...“ opravila ho opatrne. Nezvykol sa urážať no práve teraz, počas jednej z tých najnudnejších hodín na škole, pochopila, že má pred sebou osobu, teda presnejšie povedaná ducha, ktorý by mohol istým veciam rozumieť a ona by sa ho na to mohla spýtať, bez toho, aby si vyslúžila posmech či zbytočne na seba upriamila pozornosť.
„Áno, iste, ako vravíte...“ stále na ňu hľadel dosť zarazene. „Máte nejaké pripomienky k vzburám...
„Nie, pán profesor, len by som sa vás chcela opýtať, viete niečo o Gauntovcoch... snažila som sa niečo nájsť v knižnici, no vždy, keď som sa o to pokúsila, “
„Gauntovci, drahá slečna Warrenová, patria k starobylým čistokrvným rodom, nanešťastie už dlhší čas nemajetným, Morfin Gaunt, súčastný držiteľ titulu si si v súčasnosti odpykáva svoj trest v Azkabane, za zabitie, akýchsi Riddlovcov... muklov, ktorí sú jeho najbližšími susedmi...“
Nič viac jej nepovedal, odporúčal jej síce nejaké knihy, ale ani jednu z nich v knižnici nenašla.
Knihovníčka jej o nich nevedela nič povedať, skôr ju viac-menej vypočúvala, tak ako to mala vo zvyku, keď niekto chcel knihy, ktoré neboli súčasťou odporúčanej literatúry.
Našla len pár neúplným zmienok, no nič mimoriadne, niekto zrejme vynaložil veľké úsilie na to, aby sa toho všetkého zbavil a odradil aj prípadných zvedavcov. Nech už to Tom urobil z akéhokoľvek dôvodu, jej neprislúchalo ho súdiť a žiadať o vysvetlenia.  Mala by jej prísť ešte jedna kniha, ale až po Vianociach, nie skôr a nevedela, či to už nebude neskoro, či vtedy keď uplynie ten čas, ktorý si on stanovil, bude mať ešte náladu sa tým zaoberať.
Už len to, z akej rodiny pochádzal ju samú dosť zneisťovalo, lebo teraz už definitívne vedela, že nie je taký ako ona... že je jedným z nich.
No aspoň sa dozvedela viac o smrti Tomovho otca. Aspoň predpokladala, že ide oňho a o jeho rodinu.
Bolo to vskutku hrozné, že boli takto zavraždení, jedným z čarodejníckej vetvy Tomovej rodiny, nepochybne blízkym príbuzným. Dosiaľ nenašla odvahu na to, aby sa na to Toma priamo opýtala, no tušila, že to vie, že ju nespúšťa z očí, no to, že o tom mlčala, že dosiaľ neprezradila ani jedno zo svojich zistení, nikomu ďalšiemu, zrejme stačilo na to, aby ju aspoň v tomto ohľade považoval za dôveryhodnú.