17. 4. 2016

Temná strana sily 17. kapitola 3/3






Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... opäť Thein pohľad




Poškodená pamäťová banka medicínskeho droida. To bolo nutné urobiť, aby sa vysporiadala zo zisteniami, ktoré otriasli jej svetom. Už dlhšiu dobu sa cítila slabšia a boli tu isté náznaky, ktoré sa pokúšala ignorovať, no teraz, keď to počula, keď už viac nemohla utiecť pred pravdou, vskutku nevedela, čo by mala urobiť. A ani teraz nebola práve v pozícii, ktorá by jej dovoľovala o tom premýšľať. Stála vedľa generála Kenobiho, na mostíku, spolu s ním sledovala postup eskadry tieňov.
Snažila sa sústrediť, sledovať situáciu, byť pripravená, no nedokázala to, zvesila plecia a jej celkový  postoj prezrádzal, tú bezradnosť, ktorú v sebe cítila.
Jej majster opäť bojoval, no ona bola práve teraz len jeho vonkajšou podporou, aspoň doteraz, keďže nevedela, čo sa stane, potom, ako skončí tento útok. Anakin ako vždy šiel dopredu, ich najlepší pilot, o tom nebolo viac pochýb, aj ona si práve teraz priala byť tam, aspoň s časti... Aj ona si priala ísť dopredu a neobzerať sa späť. Nemusieť zodpovedať za svoje chyby, za svoju slabosť, ktorá do jej života priniesla príliš ťažké rozhodnutia.
Predtým bolo všetko jednoduché, objavili v nej silu, potom rád a jeho úlohy, štúdium a priateľstvo s Gwainom ale čo teraz? Čo si vybrať a čoho sa zriecť, ktorú cestu prijať za svoju. Ako potlačiť ten hrozný zmätok a šok, to zdesenie, podriadiť sa tomu k čomu ju vedie rozum alebo city, nechať ich aby ju ovládli, aby sa jej opäť vymklo všetko spod kontroly.
Všetko to, čomu verila bolo práve teraz tak ďaleko od tej Theii, ktorou bola dnes. Čiastočne akoby mali pravdu, niečo v nej sa zničilo, niečo v nej bolo rozbité a už vnímala silu inak. Obávala sa toho, že sa už nikdy nedokáže vrátiť späť, nie bez rizika, že stratí aj to posledné čo z nej ešte ostalo.
Pocítila dotyk generálovej ruky na svojom pleci. Sila v ňom bola taká vyrovnaná, taká upokojujúca, aspoň čiastočne podliehala tomu, že aj ona by taká mohla byť, že príde obdobie, keď sa to skutočne stane a všetko ostatné, to budú už len tiene, len voľby, ktorým bolo nevyhnutné čeliť.
„Všetko v poriadku, Theia...“ opýtal sa takmer nehlučne.
Prikývla, no nedívala sa mu do očí, nedokázala to, nie potom, ako zradila samú seba.
Mlčala.
Aj keď všetko v nej kričalo, aby ho neskôr požiadala o rozhovor, aby to bol práve on, komu bude môcť veriť.
Nemala v úmysle to povedať svojmu majstrovi, nie to v žiadnom prípade a vôbec nie teraz, keď si ani ona sama nebola istá, ako sa k celej záležitosti  postaví. No už teraz vedela, že to bude veľký problém, niečo ako jedna z tých najťažších skúšok.
Niektoré veci jej boli vzdialené, no ďalším zrazu porozumela až príliš dôverne a vedela, že už nikdy nedokáže súdiť tak prísne.
***

Vrátil sa.
Nečakala naňho, bola len unavená, všetko v nej ovládala tá nekonečná únava.
„Theia...“ oslovil ju, no ona nereagovala, do jej mysle sa tlačili ďalšie pochybnosti, ďalšie výzvy a ten strach, ten nekonečný strach stúpal a ona sa bála, že sa v ňom utopí.
Natiahol ruku, akoby sa jej chcel dotknúť, no ona nevedela, či by ju mala prijať, či by mala opäť narušiť ten odstup medzi nimi.
„Majster, nie ste zranený, nie je to...“
„Nič sa nestalo, bolo to také ako zvyčajne, nič mimoriadne...“  počula ako o tom žartoval a za iných okolností by ju to pobavilo, ale nie teraz, teraz sa nemohla len tak usmievať, keď vedela, čo jej hrozí, čo hrozí im obom.
„Obi Wan mi povedal, že si sa necítila dobre, že si bola nesústredená, mám to snáď chápať tak, že ja som príčinou toho, že si ako mi to povedal, absolútne rozptýlená a príliš ovplyvnená mojím spôsobom výučby...“
„Obávam sa, že áno...“ dotkla sa jeho rúk, prijala to nemilosrdné prúdenie sily a nechala ho, aby ju objal.
„Budeme musieť istý čas stráviť meditáciami, maličká, cítim, že začínaš strácať rovnováhu, nemal som v úmysle ťa rozhodiť, nie takýmto spôsobom... preto som požiadal, o skorší termín na dva mimoriadne meditačné týždne, zajtra odchádzame... Obi Wan usúdil, že to obaja skutočne potrebujeme a podporil ma pred radou, ktorá nám ich odsúhlasila. No bol to ťažší boj, než keby sme bojovali so sitským lordom.“
„Rozumiem, majster...“  
„Budeme spolu, na mieste, ktoré si vyberieme...“ pošepol jej a ona opäť len kývla na súhlas.
Opäť s ním nedokázala hovoriť.
Kedykoľvek predtým by sa na to tešila, znelo by to takmer ako jedna z tých vecí, ktoré by si priala najviac, aby bol s ňou, opäť inak než ako jej majster a počas tých bojov.
No teraz to nedokázala, nie pod vplyvom toho rozhodnutia, ktoré niesla na svojich pleciach. 

predchádzajúca časť nasledujúca kapitola