10. 4. 2016

Temná strana sily 17. kapitola 2/3




Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... opäť Thein pohľad


No nemala čas na to ďalej myslieť a už vôbec nie trápiť sa čímkoľvek iným, bolo viac než nutné sa opäť pohnúť vpred.
„Teraz, Theia...“ počula, ako to jej majster vyslovil a skutočne nadišiel ten vhodný okamih. Cítila to. Tú silu spojenú s tým ďalším úderom sily. Na prerazenie ich obrany.
Počúvla ten impulz, odhodila zaťažujúci strach a používala svoj svetelný meč. Nič nebolo krajšie než počuť opäť jeho zvuk. Nechať ho, aby konal svoju povinnosť.
Vnímať ten jedinečný kontakt so silou, ktorá v nej bojovala. Aj napriek pochybnostiam sila bola stále tu, už ju viac neopúšťala.
Do ich cesty sa však postavil ďalší súper. Theia bola odhodená na bok, dopadla na nohy a musela sa postarať o droidov, ktorí sa na ňu snažili opäť vypáliť.
„Otravuješ až príliš, často Skywalker...“  odsekla žena chladne. Blízkosť jej sily bola ako zovretie chladu. Ako ten mrazivý druh sebaistoty, ktorý Theia nikdy nedokázala presne pochopiť.
Bola to Asajj Ventress, učeníčkou sitského lorda. Jej predchádzajúci majster ju varoval, aby bolo obozretná, keď sa dostane do kontaktu s ňou. A vskutku mal pravdu. Nebolo v žiadnom prípade vhodné ju podceňovať, aj napriek tomu, že jej výcvik neskončil, bola ďaleko pred Theiou, čo nebolo vôbec príjemné pripustiť.
Jej sila rástla a o vyspelosti jej bojovej techniky nebolo pochýb. Bolo ťažké úplne preniknúť cez temnotu, ktorá ju sprevádzala.
„Tentoraz to bude možno naposledy...“ sľuboval jej Skywalker.
V jeho pohľade bola opäť tá temnota, to odhodlanie.
Ich meče sa stretli. Červená sa pretla s jeho modrou. Prudko a rýchlo. Podporená zvukom.
Ventress používala techniku dvoch mečov, zastrašujúcu a znepokojivú.  
Bolo priam fascinujúce sledovať, ako proti sebe rozohrali jeden z tých drsnejších bojov.
Aspoň čiastočne.
Mala plné ruky práce so svojou stranou, nepredpokladala, že sa v najbližšej dobe k nim dostane, no zároveň ich čiastočne brala na vedomie ako dve mihajúce sa body, kdesi na pozadí toho chaosu, ktorý vypukol, keď sa aj klony posunuli dopredu.
Pomáhala im v postupe, ako len najlepšie dokázala, no nestrácala z dohľadu ten tlak sily.
Prikrčila sa. Ďalší výbuch.
Akýsi pohyb kdesi na pozadí, musela sa opäť vyhnúť zásahom, musela opäť odskočiť a použiť meč na to, aby sťala hlavu jednému z droidov, ktorý sa dostal priveľmi blízko jej skupinky.
Cítila silnú spriaznenosť so svojím majstrom, ich puto bolo od istého času pevnou súčasťou jej sveta.
Nepochybne preto sa napokon dostala k nim. A dotkla sa toho druhého meča, s ktorým sa stretla.
„Takže to je to tvoje nové šteňa, Skywalker... Záleží ti na nej, výborne... s o to väčšou radosťou skoncujem s vami oboma...“ jej pohľad priam pálil.
Bojovali, neľútostne, bez oddychu.
Jej slová v nej prebudili hnev, ktorý by nemal byť až do takej miery súčasťou jej taktiky, no cítila ako plynie z nej pri každom ďalšom údere, ako sa pozvoľna a priam ubezpečujúco dotýka majstrovej sily.
Spoločný úder, pohyby, kopírujúce ich bojovú taktiku, už si na seba aj v tomto zmysle zvykli a dokázali sa vzájomne dopĺňať, čo vôbec nebola až taká príjemná úloha, hlavne nie na začiatku, počas tých prvých spoločných bojoch, kedy ešte nevedela, natoľko predvídať jeho základné ťahy.
Ďalší výbuch a hlasy kdesi na pozadí.
Krik tých známych klasov a potom, chvíľkový úder sily, ktorý pocítila až kdesi blízko hrdla.
Nepríjemná technika, často využívaná tými, ktorý bojujú po boku nenávisti. Nemohla dýchať.
Technika, ktorú jej Skywalker veľmi rád oplatil, keď na oplátku on takýmto spôsobom držal ju.
Keď jeho sila vzrástla hnevom a ona kričala.  
Oddelili ich akési padajúce úlomky, Ventress zmizla  a ona cítila ako ju majstrove ruky včas nútili ustúpiť.
Cítila prudké pulzovanie svojho srdca, spojené s tým, ako ju držal a díval sa na ňu, snažila sa pevne držať svoj meč a nestratiť ho, v celom tom zmätku.
„Prepáčte...“ naznačila mu perami.
Zamračil sa.
Z jeho výrazu sa ešte nestratila temnota, no keď sa všetko ustálilo, už to bol opäť aspoň čiastočne on, tá jeho príjemnejšia časť.
Jej výkony v bojoch neboli v poslednej dobe veľmi závideniahodné. Bola zmätená nesústredené a jej sila absolútne vyvedená z rovnováhy, nič nepomáhalo, bola priveľmi pohltená výčitkami a strachom a pomaly sa dostávala na okraj toho všetkého, čo sa na ňu mohlo každú chvíľu zrútiť.
A zvykla si aj na tú temnotu, ktorá ho obklopila, ktorá zvýšila jeho silu no vzala mu niečo veľmi hodnotné, niečo z toho života, ktorý bol v ňom predtým, akoby odchádzalo, keď ho videla pohlteného tou temnotou. Nikomu sa o tom nezmienila a on si dával pozor, pred rytiermi Jedi áno, ale pred ňou už nie.  No vždy sa vrátil, odhadol tú správnu mieru.
Len s tých pocitov čerpal, no nenechal sa nimi pohltiť. Niekedy si myslela, že sa jej to len zdá, že je to len tá nevyhnutná agresia spojená s bojom a nič viac. Ona sama niekedy pochybovala o ráde, od čoho ju dosť tvrdo odhováral, bol opäť ich veľkým generálom, tým za ktorých bez váhania šli a aj ona verila v neho, on vždy dokázal rozptýliť jej pochybnosti. 

predchádzajúca časť nasledujúca časť