11. 4. 2016

Vtedy som verila 17. kapitola 2/3






fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle, Myrtle Elizabeth Warren.

Obsah: „Vtedy som verila, že on už viac nebude súčasťou môjho sveta. Ale on sa vrátil a nič viac nedokázalo zastaviť temnotu...“
Myrtla je v 7 ročníku a Tom sa vráti z "objaviteľskej cesty" a dostane miesto profesora OBČM...
pokračovanie Poviedky vtedy som mala ten pocit, verzie A, mimo kanón


poznámka: trvalo to dlhšie, lebo nebola inšpirácia

 Pre Petriku.

Stalo sa to tak rýchlo. Tak nečakane. Ešte nedávno uvažovala nad tým, aké to bude, keď počas Vianočného večierku bude mať po prvý raz skutočnú spoločnosť. Myslela na to, aké to bude, keď opustí Rokfort, na druhú časť toho ťažkého posledného roka... To všetko práve teraz ustúpilo do pozadia pod vplyvom toho strachu, ktorý pocítila, keď sa priblížili k astronomickej veži.
Bolo tam ticho, pusto a prázdno. Príliš ticho.
„Tom...“ pokúsila sa ho osloviť.
Bála sa. Viac než kedykoľvek predtým, no nie o seba, bála sa oňho, že to urobí, že kvôli získaniu moci sám seba zničí. Nezniesla by to, svoje vlastné zlomenie by prežila skôr než to, aby on... všetko len tak zahodil.
„Tom, prosím ťa...“
Nereagoval. Len ju viedol ďalej a ona cítila ako sa každým ďalším krokom približuje k niečomu, čo možno nebude chcieť pochopiť. Jej strach, akoby pre ňu nič neznamenal a ona sa opäť utápala v trpkosti. Jeho zovretie bolo silnejšie, než kedykoľvek predtým.
Bol to on.
Lord Voldemort.
V jeho pohľade, v každom jeho geste, nachádzala toho druhého, toho nebezpečného, na ktorého by sa mala báť čo i len pozrieť. Proti ktorého sile bola bezbranná.  Ani len nemyslela na tú možnosť, že by mohla použiť svoj prútik, keď pocítila ľadový vplyv jeho mysle.
Už to všetko chápala, no nechcela to prijať, to že by mohol, takýmto spôsobom obsadiť školu, že to zrejme nie je len jediný cieľ. A to, o čom jej hovoril sa skutočne stalo, no inak než si myslela.
To, čo urobí s ňou akosi ustúpilo do pozadia, keď vyšli až hore, keď tam uvidela stáť riaditeľa.
A akého si mladého muža.
Marilo sa jej, že ho odniekiaľ pozná, svetlovlasý, na pohľad veľmi pekný, určite ho už niekde videla.
„Tak si už tu...“
„Áno, Grindelwald...“
Myrtla cítila, ako ju Tom posunul viac pred seba.
„Vy ste, ten Grindelwald?“ hlesla rozrušene.
„Áno, moja drahá, ten o ktorom si už nepochybne počula...“
Jeho povesť ho vskutku predchádzala.
Ten, ktorý sa chcel stať Temným pánom, tam stál, mladý a nepoznačený časom.
Ten, ktorý bol uväznený, aby neupadli do veku temna.
Toľko sa o ňom obecne vedelo, no teraz, keď stál tu, nevedela, čo by si mala o ňom myslieť.
Nevyzeral vskutku vôbec zlovestne, ale len ako chlapec stratený v čase.  Tak to bola skutočne pravda, čo sa o ňom hovorilo, že tá moc, ktorú získal mu umožňuje starnúť aj mladnúť, že je to v jeho prípade kruh, ktorý sa nekončí smrťou, ale len ďalším novým cyklom.
Boli to všetko len legendy, len dohady, ktoré však práve teraz nadobudli na reálnosti.
„Tak ja vás, teraz nechám, s mojím dávnym priateľom... predpokladám, že si máte toho ešte veľa čo povedať...“
Jeho kroky ešte dlho doznievali na schodoch, kým sa Myrtla spamätávala z tohto zvláštneho stretnutia.
A zrejme nebola jediná. Dumbledore vyzeral zvláštne, akoby... nevedela to presne opýtať, no keď sa obrátil k nej nadobudla ten dojem, že sa aj v ňom akoby práve teraz niečo zmenilo.
„Pán riaditeľ...“
„Slečna Warrenová...“ oslovil ju, akoby si až teraz uvedomil jej prítomnosť.
„Videli ste...“
Opäť len prikývla.
„Áno, bol tu, niekto ho vyslobodil a bol tu...“
„Prišiel čas, to dokončiť, pán riaditeľ...“ počula chladný hlas Lorda Voldemorta. Jej slová zanikli v jeho hlase. „Prijmete dohodu alebo budete čeliť následkom s jej odmietnutia...“
„Nemôžem prijať to, čo mi ponúkaš, Tom... ty to veľmi dobre vieš...“ ďalší nepatrný pohyb z jeho strany, bolesť v jeho pohľade, skutočná a tak hlboká, akú poznala aj ona.
„Len som vám chcel pripomenúť to, čím sa vy tak často oháňate, tú vašu slabosť, za ktorú zaplatíte...  tak ako tí ostatní, ktorí sa nechávajú ovládať slabosťami tohto druhu... A predpokladám, že viete, čo to znamená, čeliť inému čarodejníkovi v duely, že ste to už raz urobili a teraz budete mať možnosť si to skúsiť opäť...“
„Zachádzaš priďaleko...To je len naša vec, slečna Warrenová tu nemusí byť, ona nemusí...“
„Áno, to nepopieram, no pre vás to možno nebude až taká veľká strata, nech už to dopadne akokoľvek, vy ste už svoje dosiahli... O tom či musí alebo nie rozhodnem ja sám, to vy ste predsa verili, že práve ona ma zastaví, vďaka nej ste mi dali druhú šancu a teraz vidíte, kam vás priviedla to, že ste verili v druhé šance...“

predchádzajúca časť nasledujúca časť