26. 9. 2015

Vtedy som verila 2. kapitola 1/3




fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle, Myrtle Elizabeth Warren.

Obsah: „Vtedy som verila, že on už viac nebude súčasťou môjho sveta. Ale on sa vrátil a nič viac nedokázalo zastaviť temnotu...“
Myrtla je v 7 ročníku a Tom sa vráti z "objaviteľskej cesty" a dostane miesto profesora OBČM...
pokračovanie Poviedky vtedy som mala ten pocit, verzie A, mimo kanón

 pre Farah


„Sadnite si, slečna Warrenová...“
Jeho hlas, akoby bol tým impulzom, ktorý ju prinútil opäť sa naňho pozrieť.
V tom čiernom profesorskom habite, by nemal vyzerať tak dobre, nemal by vzbudzovať strach a zároveň, zároveň ten pocit blízko túžby, ktorý ona sama v súvislosti s ním znovu netúžila objaviť. Nepochybovala o tom, že by to znamenalo koniec jej pokojných dní.
 „Ďakujem,“ hlesla znepokojene, sadla si na stoličku, ktorú jej ponúkol, čiastočne ešte stále ovládaná strachom, ktorý v nej prebudil on.
Vrátil sa k stolu a tiež si sadol na svoje miesto.
Všimla si prsteň, pomerne masívny s hadím vzorom a čiernym kameňom, hypnotizovala ten chladný tvar uprostred pohľadom, tak aby sa nemusela opäť pozrieť naňho, čelila radšej chladu toho šperku.
Aj napriek tomu chladu a neprístupnosti, ktoré ho obklopovali takmer ako neviditeľná ochrana, cez ktorú nikto nemohol preniknúť.
No netrvalo dlho a musela mu opäť hľadieť do očí, ak chcela dosiahnuť to, čo si zaumienila. Aj keď jej kvôli tomu šlo srdce opäť vyskočiť z hrude a priala si byť kdekoľvek inde len nie v tej miestnosti.
Nie s ním.
Nie osamote.
Cítila ako sa jej ruky začali chvieť, položila si knihy na kolená a pevne zovrela okraj jednej z nich.
 „Takže vy máte záujem patriť do mojej triedy, aj napriek tomu, že očividne vaše vedomosti nie sú dostatočné na to, aby ste splnili moje požiadavky? Mám to chápať tak, že napriek tomu na tom trváte?“ zrejme čakal, že sa zlomí, nebolo v ňom ani len najmenšie zľutovanie, cítila to a nebolo jej umožnené ani na chvíľu o tom pochybovať.
Zhlboka sa nadýchla.
„Áno, pán profesor, ako som vám už povedala, chcem patriť do vašej triedy...“ pevnejšie zovrela okraj tej knihy, takmer, akoby pre ňu bola poslednou záchranou.
Ticho.
To ticho, ktoré delí jeden úder od druhého, jednu cestu od druhej.
Ticho medzi jedným životom a tým druhým.
Možno by ju mal prepustiť a nechať jej sny zhorieť, možno to bude tak najlepšie, ak to napokon urobí.
No zabíjalo ju pomyslenie na to, že nebude môcť robiť to v čom je skutočne dobrá, že trvalo tak dlho, kým to našla, kým si získala svoje miesto a zrazu by to malo byť akoby mávnutím prútika preč, zabudnuté, navždy premárnené.
A čím dlhšie bola v zajatí toho ticha, tým viac v nej rástlo to nebezpečné napätie. Spojené s istotou, že sa blíži čas ďalšieho poníženia, ďalšieho výsmechu, ktorý by v nej zanechal tie prázdne miesta, ktoré nebolo možné ničím vyplniť.
„Tak dobre, slečna Warrenová, môžete navštevovať moje hodiny, povedzme, že vo vašom prípade urobím výnimku, samozrejme za istých podmienok...“
„Akých podmienok?“  hlesla znepokojene.
Čo ak by chcel... čo by urobila, keby...
 „Budete mi musieť dokázať, že na moje hodiny patríte, povedzme, že práve teraz od vás budem chcieť kúzlo vyššej úrovne, náročné na prevedenie, s ktorými podľa hodnotenia od predchádzajúceho profesora máte značné problémy. Môžete si vybrať, čokoľvek čo je vám blízke... a čo by sa dalo ohodnotiť...“
Kúzlo vyššej úrovne.
Samozrejme, že mal na mysli mágiu a nič viac.
A ona bola hlúpa, ak si myslela, že by od nej chcel, aby... žeby práve od nej chcel.
Nič to však nemenilo na tom, že ju teraz vskutku zrejme dostal.
Vyššia mágia bola vskutku jej slabosťou.
Nikdy s ňou nemala dobré skúsenosti a takmer ju opustila odvaha.
„Pane, ja...“
„Máte čas, pokojne o tom porozmýšľajte...“