22. 11. 2015

Pradiarska ulička 33. kapitola


na motívy filmu: "Dom pri jazere"
varovanie: romantika



obsah: po vojne sa Harryho vzťah s Ginny rozpadá, Harry je po vojne traumatizovaný a neschopný vrátiť sa do bežného života, hľadá si nejaké miesto, kde by mohol aspoň na chvíľu uniknúť pred všetkým a zotaviť sa bez toho, aby od neho stále niekto niečo žiadal, preto si vyberie muklovskú agentúru...

Z ponuky si zvolí Pradiarsku uličku, byt Severusa Snapa.


poznámka: stále ešte bez korektúry...

 Pre Abequa,  Vai, Achája, Mononoke.


Stáli oproti sebe.
Obaja vo vyrovnanom postoji, obaja pripravení na to, čo malo prísť.  Harry nemal žiadne pochybnosti, chcel to tak veľmi, tešil sa na to viac než na čokoľvek iné. Pretože vedel, čo niečo také znamená pre Severusa a že preňho nie je ľahké udeľovať sľuby tohto druhu. No napriek tomu preňho bol ochotný to urobiť.
Pod jedným z tých veľkých stromov,  Harry cítil dotyk vetra, ktorý prechádzal po jeho chrbte.
A tú podmanivú vôňu ihličia, na ktorú si tak veľmi zvykol, bola tu, sprevádzala ich a jemu sa to tak páčilo.
„Posledná šanca, Harry...“ pripomenul mu Snape tú možnosť, že by si to mohol ešte rozmyslieť.
„Chcem to urobiť, Severus ani nevieš, ako veľmi ma potešilo, keď si to navrhol, ja... budem veľmi šťastný, ak to spolu urobíme, práve tu...“ potvrdil ešte raz svoje rozhodnutie.
Po istých nevyhnutných prípravách to bol už len ten posledný krok, Snape však striktne dodržiaval tradíciu, na základe ktorej bolo nielenže prípustné ale aj nevyhnutné trvať na tom, aby druhá strana potvrdila svoj záujem.
„Dobre, Potter, tak začneme...“  prijal Snape jeho druhé potvrdenie, čím bola táto záležitosť definitívne uzavretá a mohli prejsť k tomu podstatnému.
Dívali sa jeden druhému do očí. Tie Snapove čierne a nepreniknuteľné a upierali naňho vážnejšie než kedykoľvek predtým. A v jeho pohľade bol akási zvláštna takmer až posvätná úcta k starému obradu, ktorý znamenal, že sa pred nimi otvára nová budúcnosť a že obaja sú pripravený ju prijať so všetkým, čo k nej patrí.
Pomaly takmer, akoby obradným spôsobom spojili svoje ruky. Cítil to, ten dotyk, akoby bol tou jedinou istotou, na ktorú čakal. Bolo to iné, než ich predchádzajúci kontakt, takmer až cítil to pulzovanie mágie medzi nimi, ktoré akoby bolo nepokojnou riekou doteraz rozdelenou, túžiacou sa spojiť.
Snapov dotyk bol pevný, sebaistý, on sám cítil tú istotu, ktorá práve teraz z neho vyžarovala, tú istotu, ktorá medzi nimi uvoľnila tenký pramienok mágie, pomaly sa vinúci po jeho vlastných rukách. Neboli nutné žiadne zaklínadlá, žiadne mávanie prútikmi, bola to len čistá energia, nič viac než jej zosobnenie, ktoré oni sami dokázali vyvolať.
„Ja, Severus Snape, prijímam teba Harry Potter, za svojho partnera...“ tie slová vyslovené jeho hlasom, mali preňho väčšiu cenu ako akékoľvek iné vyznanie a cítil ich silu, ich váhu, ktorá vzápätí prechádzala jeho rukami, spolu s teplom, príjemným hrejivým chvením tej magickej energie, ktorá tú jeho ubezpečila o svojich úmysloch.
Všetko, čo mu chcel dať teraz cítil prostredníctvom toho spojenia, ktoré v jeho tele nastoľovalo mier a harmóniu, cítil ako sa s ním starší muž delí o to všetko, čím bol on sám o jeho vlastnú mágiu, ktorá sa priam dychtivo spájala s tou jeho, akoby niečo neúprosne hľadala.
„Ja, Harry Potter, prijímam teba Severus Snape za svojho partnera...“  potvrdil aj on svoju časť slávnostného sľubu. Jeho mágia sa tešila, on sám cítil šťastie ktoré sa nedalo k ničomu inému prirovnať a zároveň sledoval ako jeho vlastná mágia prechádza do Severusových rúk, starší muž mal možnosť cítiť to, čo by mu chcel dať on, a v jeho pohľade sa na istý čas mihol úprimný údiv spolu s niečím, čo Harry identifikoval ako prijatie toho čo mu ponúkal.
Ich mágia sa zmiešala dokopy, stratili pojem o tom, kto s ktorou súčasťou začal a kto  ktorú pridal.
Jednoducho len takto existovali, oslobodený od všetkého ostatného, ovládaný mágiou toho spojenia, ktoré si vyžadovalo svoje zavŕšenie.
Jednotlivé vlákna mágie sa pevne zviazali, bol tu istý okamih, keď medzi nimi panovalo niečo, ako úplné spojenie na všetkých úrovniach.
A len veľmi pomaly sa začala opäť rozplietať a putovať späť do ich stále ešte spojených rúk.
Tak nenáhlivo a pokojne, že ani jeden z nich poriadne nepostrehol stratu toho spojenia, vďaka ktorému Harry cítil to podmanivé teplo aj po ich oddelení, aj potom ako sa pustili, no len preto, aby mohli pokračovať v ďalšej časti rituálu, ktorá bola takpovediac nie až taká pokojná, ako tá prvá.
Pocítil pevnosť mužovho objatia,  takmer až neľútostnú vášeň, ktorú si teraz dovolil prejaviť navonok.
Magická energia, ktorá ich spojila si práve teraz vyžadovala úplné naplnenie a vyčerpanie.
Ich bozky boli divokejšie, prudšie, plné toho tepla, ktoré ich opäť obklopilo do svojho objatia.
Pevne ho objímal a prijímal jeho samého aj objatie toho tepla, ktoré sa opäť nekontrolovateľne šírilo ich telami.
Držal sa ho, cítil každý jeho pohyb vo svojom tele, privítal tú prudkosť spolu s istotou, že jeho partner mu dal záväzný sľub, že už teraz k nemu patrí a bude bojovať za to, aby mohli ostať spolu. 
***
Severín zoskočil z jeho objatia rovno na zem. Dopadol pomerne hladko a Harry sa poobzeral  po byte, ktorý považoval za svoj prvý skutočný domov, okrem Rokfortu, no teraz to bolo iné, lebo sa vrátil do spoločného bytu, ktorý sa chystal zdieľať so svojím komplikovaným partnerom.
Nechal Severusovi svoj list a dúfal, že čoskoro budú môcť zrealizovať všetky svoje plány.
Vrátil sa s dobrou náladou, pripravený bojovať, zbavený tieňov minulosti, no aj tak čeliaci tým, ktoré nebolo možné len tak ľahko vymazať z jeho sveta a vedel, že jediný spôsob ako ich poraziť je postaviť sa im, znovu a znovu, sa tešiť z drobných víťazstiev a nikdy tým strachom nedovoliť, aby na dlhý čas ovládali jeho, spoznať im a pomaly prichádzať na to, ako zabrániť ďalšiemu zablokovaniu.
A vždy keď sa vrátia musí sa rozbehnúť oproti nim, najlepšie rovno do ich náručia, aby spoznal, že nie je také hrozné, že sa ho snažia len zavádzať, že on nemá dosť síl, aby sa im dokázal postaviť.
„Tak sme opäť doma, však...“ poznamenal spokojne... „A čoskoro príde aj Severus, uvidíš, Severín, čoskoro tu bude s nami...“
Kocúr naňho hľadel, tými svojimi inteligentnými očami a on si neprial nič viac, aby sa mohol čo najskôr pustiť do toho, čo bolo nevyhnutné urobiť, aby sa Severus mohol vrátiť.
Nepochybne preto, dal dom do poriadku, keďže očakával dôležitú návštevu, opäť sa všetci mali stretnúť a pracovať na tých posledných záležitostiach, ktoré predchádzali veľkému odhaleniu.
Jednému z mnohých, ktorému bude musieť čarodejnícky svet opäť čeliť. A pripraviť sa na to všetko, čo bude súvisieť s tými nečakanými odhaleniami, aj na nápor nespokojnej verejnosti.
***
„Harry, ty si predbehol aj nás, to sa nerobí, kámo...“ uťahoval si z neho Ron, keď im povedal o tom, že už vlastne nie je slobodným záchrancom čarodejníckeho sveta.
Harry im to povedal pri spoločných raňajkách, keďže obaja istý čas bývali uňho a robili mu spoločnosť, lebo ráno mali ešte spolu vybaviť pár formalít a okrem toho už dlho neboli takto spolu, vedel, že teraz sa všetko zmení, že to už zrejme nebude také ako predtým a prial si, s nimi potom všetkom stráviť dlhší čas.
Hermiona sa zamračila.
„Je to tvoja vina, ty si chcel ešte počkať...“ očividne to nebol ten najlepší nápad na to poukazovať, lebo Hermione to vôbec nepripadalo vtipné.
Povedal to zatiaľ len im dvom a Aberforthovi, len pre prípad, že by to malo nejaký vplyv na prípad.
Nikomu inému sa o tom radšej ešte nezmienil, požiadal aj Rona a Hermionu aby toto tajomstvo zatiaľ strážili.
Požiadal Aberforta aj o potvrdenie pre úrady týkajúce sa toho, že si plánoval nechať istého draka, ktorý takpovediac patril Severusovi, no len on ako osoba s dračími schopnosťami, mohol získať výnimku tohto druhu, keďže pochopil, že mláďa sa od neho nepohne a oprávnene sa obával toho, že by to chceli použiť proti nemu.
Kvôli tomu ho však čakalo školenie a krátka skúška, ktoré mienil absolvovať v najbližších dňoch.
Čo sa týkalo ich veľkej schôdzke tak tá skončila úspešne a už teraz bolo viac než jasné, že je všetko na dobrej ceste, čo ho upokojilo a vskutku si po dlhom čase mohol konečne vydýchnuť. A takisto aj tie ďalšie dva týždne vybavovania dopadli nadmieru úspešne.
Boli prejedávané posledné formality týkajúce sa Severusovho návratu.
Počas toho rána však prišla ďalšia pošta, ktorá zrejme prešla ich triedením spôsobením prílišným záujmom verejnosti o jeho osobu.



„Čo je to overovanie?“ opýtal sa Hermiony, keď aj jemu prišiel akýsi dokument s takýmto nápisom vo veľkej červenej obálke, ktorý nemal nič spoločné so súdom, no nepochybne súvisel s tým, že došlo k istej energickej výmene, ktorú ministerstvo muselo zaznamenať. Snape ho na to upozornil, že aj keď urobí všetko potrebné, aby ich zväzok ostal aspoň čiastočne anonymný, o pár týždňov to bude zaznamenané aj istými zdrojmi na ministerstve, ktoré takéto energické výmeny sleduje. A keďže tú svoju dal už Harry aj zaregistrovať, vo vhodnom čase, bolo viac než očividné, že mu príde aj niečo s tým spojené.
 „Harry, zdá sa, že ministerstvo už zaregistrovalo magický zväzok, ktorý si uzavrel a vieš predsa... teraz z toho vyplývajú isté povinnosti...“
Harry to nevedel, nesledoval novinky tohto druhu a vyvolalo to v ňom pomerne nepríjemný pocit.
„Čo od nás budú chcieť?“
„Nič hrozné, kámo, len to, aby ste potvrdili všetko písomne...“ upokojoval ho Ron.
Harry s obavami otvoril tú obálku.
Vypadli z nej akési formuláre a niečo ako pozvánka, ktorú si prečítal.
„Podmienky v prípade adopcie či poručníctva...“
„Po vojne ostalo dosť veľa sirôt, zrejme ministerstvo bude požadovať aj vaše vyjadrenie týkajúce sa tejto záležitosti... A keďže tvoj partner bol zbavený všetkých obvinení a žiadal si aj o prečistenie jeho registra dalo sa to čakať...“  vysvetlila mu to Hermiona, keď si na jeho podnet prezrela všetky dokumenty.
„Budete musieť absolvovať povinnú návštevu jedného z tých domovov, kámo...  asi už chápeš prečo váham so svadbou, vieš si predstaviť, čo by urobila Hermiona, keby tam tie deti tak videla v tom dočasnom domove... au... Hermiona... nerob... “ dočkal sa Ron spravodlivej odplaty z jej strany.
„To je vskutku vážna vec, Ronald o tom sa nežartuje...“
„Ja viem, ja viem, len ma nechaj, vzdávam sa...“ snažil sa zabrániť tomu najhoršiemu.
Harry si medzitým prečítal tie papiere, zatiaľ to ešte nebolo veľmi aktuálne, lebo musel počkať na Severusov oficiálny návrat, no vskutku to bola záležitosť, na ktorú sa netešil, lebo si vedel predstaviť v akej situácii sú deti, ktoré prišli o svoje rodiny a predpokladal, že aj v ňom to vyvolá pocity istého druhu, ktorým by sa podľa možnosti rád vyhol.
Návšteva bola povinná, ale to, či si pár o nejaké dieťa prejaví záujem, to bolo vskutku výlučne na rozhodnutí daného páru.