3. 1. 2016

Temná strana sily 2. kapitola 2/3





Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“


Pre Awastu a Farah

***
„Ak priložíš ruky k dielu, možno s tebou zájdem aj na obed...“ opäť ju svojským spôsobom privítala Tamira, keď vošla do jej obchodu s náhradnými dielmi a iným príslušenstvom vrátane robotov určených prevažne na domáce práce. Jej robot 7PP bol práve vpredu, zrejme ešte dokončoval nejakú ďalšiu rozrobenú zákazku.
Počas svojho voľného dňa chcela navštíviť svoju takisto veľmi dobrú kamarátku, s ktorou sa zvyčajne flákala, ak by sa to dalo tak nazvať. Už dlhší čas s ňou nebola a nevedela, kedy sa opäť bude môcť dostať z chrámu bez toho, aby mala nejakú misiu, aspoň si teda myslela, že s ňou v tomto ohľade ešte budú počítať.
„Áno, iste, hneď sa do toho dám...“ vysúkala si rukávy a posadila sa k nej na voľnú stoličku, aby mohla mladej konštruktérke pomáhať pri operácii, ktorej súčasťou bola oprava akejsi okopanej domácej pestúnky. Bola to zrejme tá istá, s ktorou jej pomáhala naposledy.
„Ako vždy...“
„Áno, presne tak, tie decká ju zničili už po piatykrát, to je proste plytvanie dobrým materiálom...“
Tamira sa naklonila bližšie k nej, pričom Theia dosť dobrý výhľad na jej vskutku roztomilé rožky, ktoré už akosi patrili k rodovým znakom jej ľudí a rovnako aj tá jej červená tvár a pomerne výrazné čierne znaky, ktoré vyzerali ako tetovania, no jej pokožka bola taká od prírody, celá tá kresba bola súčasťou jej tváre odmalička. Theia ju poznala už od začiatku svojho výcviku, keďže bola sestrou jedného z padawanov, ktorý sa priatelil s Gwainom.
„Theia, skúsiš to, ten stabilizátor ma akosi neposlúcha, len ho zatlač, dobre... trochu viac doprava...“ priam zaprosila v tom najvhodnejšom okamihu, keď bolo nutné posunúť ten stabilizátor a ona to urobila tým presne nacvičeným pohybom, o ktorom už nemusela ani len rozmýšľať. Nechala sa viesť len pocitom.
Ozvalo sa to povestné zacvaknutie.
     „Trefa, ďakujem ti, ja sa s tým trápim už večnosť, nuž viem vystihnúť ten správny okamih, ale nemám tvoj inštinkt...“ pochválila ju, keď si prezrela, stabilizátor a ubezpečila sa o tom, že je na správnom mieste, inak by pestúnka chodila ako opitá, čo nebol práve dobrý vzor pre tie deti, ktoré sa v každom prípade aj tak nevedeli zmestiť do kože.
„Chápeš a po tomto ten môj stále nalieha, aby sme sa už vzali, skrátka si vieš predstaviť, čo tie deti dokážu narobiť... to je neskutočné...“ lamentovala ďalej, ako to mala vo zvyku, keď niekto systematicky devastoval roboty, na ktorých ona pracovala.
„Talon stále nalieha, tvrdí, že je najvyšší čas... No ja neviem, mne sa to ešte páči takto, ešte ani neviem, čo by som vlastne chcela, proste je to príliš zložité ten bežný život a čo ty, čo tvoj majster a Gwain ako vychádzate?“ jej snúbenca poznala len zbežne, zvyčajne sa tu nezdržal veľmi dlho a snažil sa ich priveľmi nevyrušovať, keď mali na práci tzv. ženské záležitosti, ako to nazýval on.
Na to všetko sa jej stihla opýtať, kým starostlivo zatvárala pestúnku. Theia sa posunula na stoličke trochu ďalej.
„Skvele, až na to, že Káin už nie je môj majster...“ priznala mierne znepokojene s tým, že ju bolí, keď to musí vysloviť.
„S Gwaintom je to dobré, on sa proste má... mala by si ho vidieť, je to už Jedi a nemá problém...“ porozprávala jej o svojom novom majstrovi, samozrejme vynechala veci, ktoré by mohli jeho či rád skompromitovať, skrátka to hrala na to, že si ešte nezvykla na to všetko, že to bola až príliš rýchla zmena, Tamira si ju pozorne vypočula.
„Aj ty budeš, neboj sa, to sa spraví, nebude až taký zlý, určite, veď to meno poznám aj ja, toho tu poznajú takmer všetci, hovorí sa o ňom, že je dobrý a to všetko... možno trochu preverí tvoje nervy a ktovie, možno sa ti nakoniec zapáči...“
„Pochybujem, budem sa snažiť skôr neexplodovať, ten stabilizátor to možno vydrží dlhšie než ja... Budeš tu dnes dlho? Rada by som niekam zašla, ak by si mala čas...“
„Ani nie, už len chvíľu a budem s tým hotová, keď už si tu, tak musíme niekam vyraziť... no Theia, ja chcela by som ešte teda... je pravda, že je taký pekný ako sa to o ňom teda hovorí ten tvoj Skywalker?“
„Nie je môj a áno, je pravda, že vyzerá celkom dobre, ale to práve teraz vôbec nie je podstatné, no tá jeho povaha, neviem či si na to dokážem zvyknúť...“ trochu sa mračila hlavne kvôli tomu, ako sa jej kamarátka usmievala, potom ako priznala, že je príťažlivý.
Tamire to však očividne stačilo a nič viac jej ani len povedať nemohla.
„Takže potrebuješ rozveseliť, to je jasné... Zvoláme starú partiu a bude sa žiť, padawanka... Dnes sa konajú preteky vznášadiel so všetkým, čo k tomu patrí, dúfam, teda, že máš čas celý deň...“
Theia odhodlane prikývla.
Mala čas, dnes až príliš mnoho času.
A aj ona potrebovala byť len mladým dievčaťom, ktoré sa pôjde zabaviť so svojimi priateľmi.

***
         Preteky vznášadiel, hlasná hudba, rýchlosť a množstvo ľudí, rôzne stánky so všetkým možným.
A ona oblečená takpovediac akoby šla niekam inkognito, ako jedno z tých bežných dievčat, požičala si veci od Tamiry, keďže nebolo rozumné ukázať sa tam v odeve, ktorý nosila ako padawanka, zbytočne by tým na seba upriamila pozornosť.
Takto dokonale zapadla medzi svojich rovesníkov, bez toho, aby si niekto robil prílišné starosti spojené s jej prítomnosťou a vnímal ju takpovediac ako nejaký druh vzdoru.
Držala v rukách svoj obľúbený nápoj, ktorý sa volal tri štvrtiny a chutil čiastočne po malinách.
A spolu s Tamirou si našli dobré miesta, nanešťastie sa im nepodarilo zvolať takto narýchlo celú starú partiu, prišiel len Aurren, ktorého práve teraz zastihli v meste,  tiež mal v úmysle ísť na závod, takže nebol problém s tým aby sa k nim pridal a  Shalla, samozrejme ako jedna z pretekárok nemala problém s účasťou, tí ostatní traja, ktorých by ešte po prípade rada videla, nemohli momentálne prísť.
Povzbudzovali ju takmer až do zblbnutia a boli dosť hluční, Aurren bol celý bez seba, keď sa presúvala čoraz na lepšiu pozíciu a keďže jej za dobré umiestnenie prisľúbil bozk, nepochybne mu jej postup práve teraz veľmi vyhovoval.
Už dlhší čas mal o ňu záujem no zjavne preňho predstavovalo dosť veľký problém vyjadriť sa.
Obe ho posmeľovali, aby to po závodoch skúsil, boli presvedčené o tom, že aj Shalla javí isté náznaky, že by bola ochotná si s ním začať, aspoň tak sa o tom vyjadrila Tamira a ona bola tiež presvedčená o tom, že má pomerne dobrú šancu, ak sa rozhýbe ešte dnes, lebo veci sa môžu veľmi rýchlo zmeniť a on by potom mohol ľutovať, že neurobil niektoré veci, keď mal tú možnosť...
Obďaleč práve hasili jednu menšiu haváriu, nič vážne, no stroj bol poškodený natoľko, že pretekár už viac nemohol pokračovať.
„Tak vidíš a je vonku, ja som to vravel, že bol až príliš...“
„Jasné, veď to bolo už od začiatku, jednoznačné...“ potvrdila mu to Tamira a takmer hravo doňho štuchla.
Theia mala o celej situácii dosť dobrý prehľad, no stíhala sa pritom aj baviť, všetko komentovať...  
A potom to uvidela, to vznášadlo s tými znakmi, s majstrovými znakmi, so symbolom nádeje... spojeným s K.
Musel ju predať, lebo teraz ju už zrejme nepotreboval, tá bolesť akoby sa znovu vrátila, akoby ani tá malinová chuť nestačila na to, aby ju dokázala prekryť.
„Moja mladá padawanka... musíš byť trpezlivá...“ sledoval ako sa pokúsila hýbať tou pomerne ťažkou kockou, no jej pocity ju zrádzali, mala v sebe priveľa hnevu.
Gwain sa k nej dnes skrátka správal otrasne, to nebolo možné, čo robil, nerozumela tomu, prečo ju tak veľmi provokoval a vystatoval sa tým, že on už môže používať to vznášadlo, že majster mu už dovolil lietať samému, no jej ešte nie, jej ešte nedôveroval natoľko, aby niečo také mohla urobiť.
Položil ruku na jej plece, pozvoľne prešiel po jej chrbte, mala to rada, tú istotu, ktorej jej dával ten dotyk.
Gwain bol možno k nej zlý, ale majster nie, on jej rozumel, on vedel, čo potrebuje, cítila to z jeho dotyku, z tej jeho opory, z toho aké boli jeho hodiny pokojné, rada sa ním nechávala viesť, videla v ňom to všetko a ešte omnoho viac čo musela opustiť doma.
„Mrzí ma to, majster...“ zamumlala ospravedlňujúco. Zhlboka sa nadýchla a dovolila samej sebe tešiť sa z toho dotyku, ktorý v nej rozochvel teplo a prebudil niečo z tých citov, ktoré jej matka nemohla vyvolať.
„Skúsim to ešte raz, dobre... a tentoraz to bude lepšie...“
„Áno, iste, pokojne Theia, máš čas... cíť silu a poslúchaj svoj inštinkt... nechaj sa ňou viesť... áno presne tak... výborne...“ počula v jeho hlase ten uznanlivý tón, keď pod vplyvom tých jeho slov uchopila silou kocku a nechala ju voľne lietať, prestala sa až tak priveľmi upínať na ten pohyb a viac sa uvoľnila, dôverovala sile, tak ako ju to učil on.
„Theia, si v poriadku?“  cítila ako sa k nej Tamira naklonila, aby prekričala hluk motorov.
„Áno, iste...“  sledovala to vznášadlo, ktoré bolo práve teraz od nich vzdialené,  cítila z neho silu, nemohla od neho odtrhnúť zrak. Mohol by... možno tie reči neboli pravdivé, možno majster... aj keď... tá nádej v nej rástla každým okamihom.
No zaplavilo ju náhle rozrušenie, keď sa dostalo dopredu, keď po určitom stave nadobudlo vedúcu pozíciu a jazdec, ktorý sedel v ňom vyhral celý závod.
Chystalo sa oficiálne vyhlásenie výsledkov  a keď si zložil prilbu, spoznala Gwaina.
Jeho cesta za majstrom zrejme mala takýto účel a ona sledovala ako stál na stupni víťazov.
Už predtým sa jej zdalo, že je tu niekto so silou, no nebola si tým istá, nachádzalo sa tu až príliš veľa rušivých vplyvov a tomto akosi nikdy nebola veľmi dobrá. 

poznámka, pre ilustráciu pridávam fotky, teda akoby som si predstavovala Gwaina (Ďakujem za typ Farah) a Káina.

Gwain

Káin