24. 1. 2016

Temná strana sily 6. kapitola 2/3






Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“

 Pre Farah a Awastu.




Pomaly vystúpila z výťahu, kráčala po chodbe osvetlenej drobnými svetlami, čiastočne, akoby zahalená tajomnom tejto zvláštnej noci, sama medzi všetkými tými známymi tvárami, približujúcimi sa k hlavnému vchodu. Hľadala silu a vnímala jej tlak na všetky okolité veci a bytosti, čerpala z tých pocitov, tak ako jej to poradil jej majster, sila bola všade, prítomná vo všetkom a ona sa  sústredila na jemné prepojenie svojich pocitov s ňou. Cítila sa vďaka tomu lepšie, sila bola s ňou, nič sa jej nemohlo stať, kým ňou bola sprevádzaná.
 Spoločenská udalosť, ktorú organizovala senátorka Padmé Amidala pomaly začínala. Mala možnosť sa o tom presvedčiť, keď vošla dovnútra a chvíľu stála v tej hlavnej časti, v tých krásnych červených šatách, ktoré akoby nepatrili k osobe, za ktorú sa ona sama považovala, boli elegantné, príjemné na dotyk, zvýrazňovali to, čo zvyčajne zakrýval strohejší a jednoduchší odev padawanky, bola práve dnes mladou ženou, na ceste za ďalším dobrodružstvom.
Váhavo sa obzerala po tej veľkej miestnosti, hľadajúc tie oporné body, ktoré potrebovala. Iná než predtým, práve teraz objavená vo svetle, v ktorom ona samu seba ešte nevidela. Vstup do tej miestnosti predsa len prebudil slabý záchvev ohrozenia.
No snažila sa byť silná.
Silná, taká silná, aká len mohla byť v tých šatách, v tom hrdom postoji, ktorý práve teraz zaujala.
A boli tu aj jej priatelia ... Ich silu cítila skôr než keď ich uvidela a naplnila ju radosťou, takmer až bezstarostnosťou tej časti svojej mladosti, ktorú zvyčajne obetovala rádu.
Stačil len jediný pohľad.
Gwain jej venoval úsmev a Agápe takisto z druhého konca miestnosti, zachytila povzbudivú dávku sily prichádzajúcu z jej strany, oboch pozdravila pohľadom.
Ten hrejivý pocit v nej narastal, keď samej sebe pripomenula, že sú tu a kedykoľvek sa môžu zas stať tímom, ktorý spolu prekoná všetky prekážky. To jej hovorila ich sila, bolo také krásne z nej môcť čerpať, nechať sa ovládnuť tým pocitom, že ju milujú tak, ako ona miluje ich, že nič nie je dôležitejšie než to neviditeľné spojenie, cennejšie než čokoľvek iné... Kruh priateľstva, ktorého súčasťou sa stala.
Prešla dopredu, no nepriblížila sa k nim, ešte neprišiel čas na to, aby vyhľadala ich oporu, teraz si priala byť silná, bol to jej čas na to, aby ukázala, čo všetko sa dosiaľ naučila.
Senátorka Amidala oficiálne všetkých privítala a po krátkom prejave sa slávnosť mohla oficiálne začať. Bola vážna, vznešená, pravá dáma. A všetci ju sledovali, pripútala k sebe ich pohľady, v hre, v ktorej ona sama zvyčajne víťazila. Bolo v nej čosi takmer až kráľovské, akoby v nej ožívala tá časť jej minulosti, vďaka ktorej sa stala tou ženou, ktorá zodpovedne a čestne plnila svoju úlohu senátorky.
Ozval sa potlesk a ona, akoby bola súčasťou toho okamihu, keď sa jednotlivé skupinky opäť sformovali.
Práve začala hrať jemná, no nevtieravá hudba, keď sa jej podarilo zachytiť jeho pohľad a zabudnúť na všetko ostatné.
Cítila ho na svojej pokožke, takmer ako dotyk, s ktorým sa tak ťažko vyrovnávala.
Čelila mu rovnako ako naposledy, keď spolu uzavreli tú prísahu, ktorú ona sama považovala za uzavretie ich niekdajšieho konfliktu. V jeho pohľade však nebol hnev ani nezúčastnenosť, ale niečo, čo sama nedokázala presne popísať... Nebola to temnota, ale niečo z tej príťažlivosti, ktorá na ňu pôsobila aj proti jej vôli.
Nedokázala sa vymaniť z toho jeho pohľadu, nič iné akoby už ani necítila, len tú jeho silu, len ten jeho podmanivý vplyv na ňu, nemohla uniknúť a nevedela či je to vôbec v jej silách.
Nebola si istá jeho účasťou ani sa ho na to nepýtala, bola až priveľmi spokojná s tým krehkým mierom, ktorý spolu uzavreli a nechcela aby si myslel, že má z takých vecí obavy, senátorka Padmé ju pripravila viac než dobre, spoliehala sa na to, že tentoraz to snáď dokáže dotiahnuť do úspešného konca.
On bol pre ňu tou najväčšou skúškou. Anakin Skywalker, jej majster. Nevedela či z neho dnes bude jej spojenec, ešte si nebola úplne istá tým, ako to medzi nimi bude v takýchto prípadoch fungovať a ani sa na to práve teraz nespoliehala, no mala dobrý pocit z ich obnoveného sľubu a verila tomu, že on je na tom rovnako.
Jej bývalý majster jej s týmto zápočtom veľmi nepomohol, nemal takéto záležitosti veľa v obľube a podľa možnosti robil všetko preto, aby sa im vyhol. Theia mu to nijako nezazlievala, poznala jeho dôvody, vedel, že nie je typ, ktorý by mal rád záležitosti tohto druhu, no musela pripustiť, že keby tam bol vtedy s ňou cítila by sa omnoho istejšie.
Dúfala, že tentoraz jej budú hviezdy viac naklonené. A jeho prítomnosť bude pre ňu dobrým znamením.
 „Dobrý večer, Theia...“ povedal, keď pristúpil k nej a medzi nimi už nebola tá zdanlivo bezpečná vzdialenosť. V jeho hlase bola láskavosť, na ktorú si ešte len zvykala, spôsob, akým vyslovil jej meno, to ako bola opäť obklopená jeho silou.
„Dobrý večer, majster...“ pozdravila mu dosť formálne so všetkým, čo k tomu prináležalo. A dívala sa práve teraz na tú jeho jazvu, ktorú mal na tvári, aby priveľmi neprezrádzala to, ako na ňu pôsobí jeho prítomnosť a iná forma blízkosti, než tá, ktorá bola súčasťou bežného výcviku. 
„Ak mi to dovolíte, rád by som vás predstavil istým dôležitým osobám...“ ponúkol jej to, čo práve teraz vskutku potrebovala. Nielen svoje rameno, ale aj ten typ opory, po ktorom túžila so všetkého najviac, potrebovala čo najrýchlejšie prejsť tými základnými povinnosťami, získať dobrý kredit, a to ostatné už ne
„Ďakujem majster, bude mi potešením...“ pokračovala vo formálnom spôsobe reči aj ona, bol to nevyhnutné a čiastočne ju to práve teraz aj zachránilo, zachovať si aspoň istú mieru odstupu, to mala v úmysle.
„Anakin, som rád, že si prijal moje pozvanie...“ povedal mu palpatin, keď ho šli spoločne pozdraviť.
„A kto je táto okúzľujúca mladá dáma, ak sa smiem spýtať?“
„Theia Flemingová, moja padawanka...“ predstavil ju svojmu tomu vplyvnému mužovi, ktorý mal pod kontrolou celý senát. Medzitým stihli prejsť niekoľkými skupinkami, keďže aj on bol pomerne zaneprázdnený rozhovormi s inými osobami.
Theia sa s ním pozdravila, snažila sa nič nepokaziť, preto s ním prehodila len zopár zdvorilostných fráz, no jemu to očividne stačilo. Cítila len chlad, ktorým bol obklopený, pripomínal jej chlad jej predchádzajúceho majstra, no niečo, akoby na ňom bolo iné, omnoho nebezpečnejšie než ten druh chladu, ktorý dôverne poznala.
Anakin si splnil povinnosť, ktorá mu vyplývala z jeho funkcie, no zastavili sa aj pri hostiteľke.
„Ako sa máte, senátorka Amidala?“
„Generál Skywalker, veľmi dobre, ja... už dávno som vás nevidela...“
„Mal som isté neodkladné povinnosti, človek v mojom postavení sa len tak ľahko nezastaví, vy to predsa viete najlepšie...“
Theia ich pozorovala pri rozhovore, bola po majstrovom boku, no náhle sa cítila nesvoja, nemala vyhradený názor na ich vzťah, senátorka jej položila pár otázok, pomerne obyčajných a ona sa sústredila hlavne na tie správne odpovede, ignorovala smútok v jej očiach, niečo z toho starostlivo maskovaného smútku, ktorý prenikol do sily.
Nemala možnosť zistiť, čo senátorku trápi, nebolo by to na takomto mieste vhodné a ani k tomu nemala príležitosť, kvôli tomu, tancu, ktorému sa ani tento rok nemohla vyhnúť.
Bola to jedna z tých povinností, ktoré nemohla brať na ľahkú váhu, aj keď nebezpečenstvo, že by opäť mohla vyvolať nejaký incident sa chodením po miestnosti s majstrom viditeľne zmenšilo, ešte stále nebola za bezpečnou hranicou, vedela, že bude za svoje výkony počas tohto večera ohodnotená a ešte ani zďaleka nemala ten pocit, že bude môcť tento predmet uspokojivo uzavrieť.
„Smiem prosiť?“ opýtal sa.
Prikývla.
Vzal ju do kruhu tanečníkov a ona sa ním nechávala viesť.
„Stále si veľmi napätá,  nemusíš sa viac ničoho báť, bude to v poriadku, vedieš si dobre, a keď to už hovorím ja, tak to musí byť pravda...“ pošepol jej, keď sa k sebe priblížili, keď ju držal a ona strácala pojem o tom, čo je skutočné a čo je len súčasťou hry.
Ďalej sa ním nechávala viesť a snažila sa nebyť kvôli tomu šťastná, nebyť priveľmi nadšená tým, ako sa jej práve počas tohto večera venoval.
Nič to predsa neznamenalo, len to, že chce dodržať slovo, ktoré jej dal, že je ochotný byť jej majstrom tak, ako jej to už raz sľúbil.
„Ešte sa uvidíme, teraz ma na chvíľku ospravedlň...“ povedal jej, keď tanec skončil.
A ona si našla aj čas na to, aby sa pozhovárala so svojimi priateľmi.