11. 1. 2016

Vtedy som verila 9. kapitola 2/3








fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle, Myrtle Elizabeth Warren.

Obsah: „Vtedy som verila, že on už viac nebude súčasťou môjho sveta. Ale on sa vrátil a nič viac nedokázalo zastaviť temnotu...“
Myrtla je v 7 ročníku a Tom sa vráti z "objaviteľskej cesty" a dostane miesto profesora OBČM...
pokračovanie Poviedky vtedy som mala ten pocit, verzie A, mimo kanón




„Môj súhlas...“ zopakovala neveriacky. „Vy skutočne chcete...“
„Áno, iste, dobre si tomu rozumela... Pochopila si to správne...“
„Nie, neverím vám... povedzte mi pravdu, čo sa mi chystáte opäť urobiť, prečo sa so mnou opäť snažíte zahrávať... prečo?“ prešla opäť k vykaniu, nepochybne pod vplyvom tej krutej hry, ktorú s ňou opäť rozohral potrebovala získať odstup.
Nevedela prečo jej niečo také navrhol, chvíľu pochybovala aj o tom, či má skutočne pred sebou toho profesora Riddla, ktorý...
No ten spôsob, akým na ňu hľadel, tlak jeho mysle, ktorá akoby neúprosne hľadala akékoľvek slabé miesto...
Ten jeho dotyk, nezameniteľný so žiadnym iným, ten dobre známy chlad, tá príťažlivosť, ktorá akoby ju volala bližšie k vlastnej deštrukcii, ďalej od pokojného života.
„Nič ti neurobím, nič čo by si nechcela...“ neodpovedal jej na otázku, nie úplne...  Snažila sa nestrácať pôdu pod nohami, byť silná, byť iná než tá, ktorou opovrhoval.
„Neverím, že niečo také skutočne urobíte, neverím vám, pán profesor, najlepšie bude, ak ma necháte odísť, skôr než...“ potrebovala sa od neho dostať čo najďalej, utiecť, utiecť od tej bezhraničnej viery v neho, od tej možnosti, že si vezme všetko a nenechá jej nič.
„Nenechám ťa odísť...“ prerušil ju chladne.
Jeho zovretie bolo náhle také pevné, pokúsila sa z neho vymaniť, skúšala to, no on akoby to takmer ani necítil.
„Neodídeš, kým mi neodpovieš... chcem počuť jednoznačnú odpoveď...“ bol to príkaz, ktorý zasahoval aj do jej mysle, počula ho aj vo svojej hlave.
Prestala s tým. S bojom, ktorý nikam neviedol a jeho zovretie sa zmiernilo, keď sa upokojila.  Snažil sa upokojiť, dýchať, nebáť sa toho, čo by sa s ňou mohlo stať, keby sa on rozhodol, že jej skutočne ublíži.
Nebude ťažké ho odmietnuť,  jednoznačne definitívne, tak ako si to sľúbila, tak ako to vždy chcela, toľkokrát si priala, aby to mohla urobiť, aby ju on chcel a aby mohla povedať, že ona oňho nemá záujem, chcela vidieť v jeho očiach tú bolesť to poníženie, namiesto tej chladnej hoci stále ešte príťažlivej masky.  Tak prečo netrpel on? Prečo to bola len ona, kto pri pomyslení na definitívne odmietnutie pociťovala prudkú bolesť? Možno presne na to čaká, možno dúfa, že sa mu podarí...
Čo by mala urobiť? Aby sa zachránila, aby vydržala ten tlak, ktorý ju nemilosrdne nútil k odpovedi, k tej pravdivej, k tej po ktorej túžila aj keď tým šla sama proti sebe aj keď tým seba vystavila tomu najvyššiemu riziku.
„Ja... Budem opäť tvojou priateľkou, ale ste predsa... a ja som ... bude z toho škandál, to predsa neurobíte, viem, že nie, nie je to fér, že mi niečo také sľubujete...“ predstierala, že sa nechala zlomiť, že prijíma tú jeho krutú hru a on zrejme vedel, že to tiež len skúša. Ale skutočne len hrala? Alebo skutočne tomu len vtedy chcela veriť? Veriť tomu, že je súčasťou jeho plánov, nech sú už akékoľvek, že s ňou v nich počíta. Veriť, že prežije to, čo pre ňu prichystal on.
„Povedzme, že už na tom nebude záležať... Urobím to, tým si môžeš byť istá, že k tomu tentoraz dôjde... “
„Ako to myslíte?“
„To nech ťa netrápi. Chcem to počuť, chcem, aby si to povedala...“
Zhlboka sa nadýchla.
Bude sa za to nenávidieť, bude sa za to preklínať a veľmi dobre vie, že je to šialenstvo.
„Tak dobre, máte... máš môj súhlas, budeme opäť spolu, ak... ale nie tak rýchlo, ja... ak máme začať od začiatku, tak pomalšie... Neverím síce, že splníte svoje sľuby, ale môžem aspoň predstierať, že tomu verím...“ musela získať čas, kým zistí čo je vo veci, kým nájde spôsob, ako sa z toho dostať bez toho, aby bola ním potrestaná.
„Áno, iste, to mi bude nateraz stačiť, a čo sa týka tvojej pripomienky beriem ju do úvahy, pomalšie a opatrnejšie, ak to tak budeš chcieť, ale ja viem, že ty chceš viac...“
Nepoprela to. Nemohla.
Jeho objatie, jeho ďalšie bozky rozbili jej odhodlanie na kúsky, uzavrela ho do svojho objatia, zabudla na všetky tie únikové cesty, keď opäť pocítila jeho dotyk, keď ju bozkával, keď pomalšie, postupoval na hranici rozkoše, a bolesti a dovolil jej prežívať ju, dovolil jej vziať si všetko, stále veriť. Strácala kontrolu nad svojimi pocitmi, keď ho pevne držala, keď ho považovala za svojho, keď bol jej súčasťou a  medzi nimi neboli žiadne rozdiely, žiadne zábrany.
Keď počúvala svoj hlas, zmenený ním na nepoznanie a viac než kedykoľvek predtým cítila jeho vplyv, tak blízko bolesti, tak blízko slasti.
***
Sedela tam na jeden z tých chladných chodieb.
S pocitom, ktorý už dávno nebol súčasťou jej  života, rozrušená s perami mierne opuchnutými, s bolestivo bijúcim srdcom.
Opäť bola jeho priateľkou. Opäť sa to stalo. Vstúpila do tej istej rieky, ktorej sa chcela za každú cenu vyhnúť.