28. 2. 2016

Temná strana sily 13. kapitola 1/3





Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... 



Vďaka sile za generála Kenobiho!
Theia bola vcelku spokojná s tým, že práve teraz stála pred ním, že to bol on, kto prerušil... Bola trochu nespokojná len s tým, že sa nestihla prezliecť a práve teraz tu stála v tých svojich šatách, ktoré akoby sa nehodili k tejto malej vojenskej porade.
A čo sa jej týkalo, tak predsa, nezasiahol do ničoho dôležitého.
Nie, jednoducho nechcela myslieť na to, že vôbec mal čo prerušovať. Práve teraz sústredila svoju pozornosť na to, čo sa dialo pred ňou.
„Čo sa stalo, Obi-Wan?“
„Mimoriadna situácia, očakávajú nás aj tvoju letku tieňov... prišiel mimoriadny rozkaz....“
To zrejme znamenalo, že sa deje niečo, čo by mohlo mať veľký dopad na klonové vojny.
To skutočne znelo, ako niečo veľké, ako niečo, čoho si priala byť súčasťou, bez ohľadu na... isté skutočnosti, ktoré ešte stále nestihla poriadne spracovať.
A práve teraz o tom ani len nemala záujem.
„Áno, iste... pridáme sa k flotile, hneď ako...“
„No je tu ešte jedna záležitosť... senátorka Amidala, sa chystá navštíviť svojich rodičov, keďže situácia je ako vždy napätá, navrhol som, aby ju sprevádzala istá osoba, podľa jej výberu, keďže ide o súkromnú návštevu, a senátorka Padmé si vybrala... tvoju padawanku...“
Nevyzeralo to, že by bol jej majster s touto situáciou spokojný, aj keď pochybovala, že to priamo súvisí s ňou.
„Práve teraz nie je vhodná doba, majster, kedykoľvek len nie...“ v jeho hlase zaznieval hnev. Svojou formálnosťou, akoby sa snažil zakryť nespokojnosť.
„Ja ti rozumiem, Anakin, no obávam sa, že na jej rozhodnutie nemám vplyv ,a práve teraz nemáme ani čas sa tým zaoberať... ak nemáš žiadne námietky, tak sa k nám bude môcť pridať neskôr, predpokladám, že boje vo vonkajších sústavách sa ešte pretiahnu...“
O tom Theia nepochybovala no práve teraz v nej to posledné slovo evokovalo všetko možné.
Samostatná misia, to tiež neznelo zle, a možno by sa tým mohla vyhnúť iným starostiam... Návrat domov by nemal byť až taký problematický, aj keď sa hovorilo, že senátorka Padmé priťahuje problémy, že sa do niektorých vecí vrhne po hlave, no ona bola presvedčená o tom, že dokážu spolu pomerne dobre vychádzať a aj v prípade rozchádzania ich názorov bude prístupná diskusii.
„Áno, iste, dalo sa to čakať, že príde s niečím takým...“
„Pochybujete snáď o tom, že by som to mohla zvládnuť, majster?“ opýtala sa Skywalkera. Od ktorého zrejme práve teraz aspoň čiastočne záviselo, či ju pustí, alebo nie. A takmer to ľutovala, nebol tomuto riešeniu veľmi naklonený. A teraz len na ňom záležalo, či ju zhodí pred svojím bývalým majstrom alebo sa rozhodne ju podporiť.
 „Nie, nepochybujem o tom... Ak je to skutočne to, čo chce, môžeš ju sprevádzať... no budeš sa mi pravidelne hlásiť... Možno to na prvý pohľad vyzerá ako jednoduchá záležitosť, no môžu sa vyskytnúť komplikácie, na to nesmieš zabudnúť, že máš v rukách život osoby, ktorá sa na teba úplne spolieha...“
„Áno, majster...“ sklopila zrak pod váhou jeho pohľadu, pod tlakom tej neúprosnej sily.
Prepustil ju posunkom ruky a ona pomaly odišla z miestnosti. Pritom akú mal majster opäť náladu, bolo možno lepšie, že bude od neho pár dní poriadne ďaleko. 


***

To ticho v jej izbe prerušované len znepokojením poblikávaním Šestky, ktorá sa práve zapla a očividne ešte istý čas trvalo, kým úplne nabehla, do toho správneho režimu.
No rozhodne jej celkom ochotne pomohla rozopnúť šaty, vyzliekla si ich prudšie než mala v úmysle, no našťastie sa nepoškodili, to by zrejme len ťažko vysvetľovala, keďže boli požičané a skutočne práve teraz netúžila platiť za šaty podobného druhu. Prenechala Šestke to privilégium, aby sa o ne postarala.
Vzala si všetko potrebné a zatvorila sa v kúpeľni.
Dosť dlhú dobu len stála pod sprchou, nechávala vodu voľne tiecť... Snažila sa nemyslieť na nič. Odbúrať všetky pocity. Len sa postarať o to, čo bolo teraz nutné urobiť.
Nič hrozné sa predsa nestalo, nepohádali sa, ona je v poriadku, majster očividne tiež.
Zajtra sa pripraví na svoju samostatnú misiu, bude sa sústrediť hlavne na to, aby sa postarala o bezpečnosť senátorky  Padmé, to je všetko čo by ju nateraz malo zaujímať.
Možno si nájde aj čas na to, aby mohla po dlhom čase vidieť svoj rodný dom a navštíviť matku, no samozrejme nie na úkor svojich povinností.