12. 7. 2013

Vlk 3. kapitola 1/3







pár: Stiles/Derek
varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg
počet kapitol: 5. (počet je pevne stanovený)
Obsah: Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.







„Koľko máš rokov?“ zavrčal.
„Šestnásť.“
Nebolo až také príjemné to priznať. Hlavne nie teraz, keď sa nad ním skláňal alfa. A on bojoval s vlčicou, ktorá naňho začala vyvíjať značný nátlak. Jeho ruky akosi mimovoľne pristáli na mužovom chrbte. Až teraz si uvedomil, že obaja sú nahí a ich vlčie súčasti sú rozhodne spokojné s nedostatkom oblečenia. Jeho nový partner voči tomu nemal žiadne námietky, keďže vlka táto skutočnosť nesmierne potešila, videl to v jeho očiach. Neprekážalo mu, či má pred sebou chlapca alebo dievča, cítil svoju partnerku, a to bolo to jediné, čo ho zaujímalo.
 „Nezabíjam deti...“
„Nie som dieťa...“
„Podľa mňa si, aj keď vlk si myslí niečo iné...“
„Nemôžem za to, čo urobila moja vlčica. Som opačný menič...“
„To ťa nezachráni predtým, čo od teba potrebuje... Prapôvodný strach... hovorí ti to niečo?“ Ubezpečil ho, ale vyslovil to takým spôsobom, až mu z toho prešiel mráz po chrbte. Vlčica chcela svojho partnera cítiť blízko seba, nechápala prečo sa tomu bráni, prečo im nedovolí byť opäť spolu. Chcela sa s ním opäť spojiť, chcela ho cítiť...
Prikývol.
Ich vlčie súčasti začali na nich naliehať, aby sa spojili aj v ľudskom tele. Obávali sa toho, že práve ľudské súčasti odmietnu ich výber. A keďže šlo o také neočakávané spárenie, vyvíjali na nich silný nátlak.
Náš partner nás chce.
Chce nás teraz.
Hučala doňho vlčica a nemienila prestať.
Je cudzí.
Nie je cudzí.
Je náš.
Je cudzí.
Začínala ho z toho bolieť hlava.
Pazúry na pravej ruke sa mu predĺžili. Stiahol ich, ale aj tak cítil ako mu telom prechádzala nekontrolovateľná túžba.
Stiles jej prosby ignoroval.
„Možno pomôže, ak sa oblečieme...“
„Skúsme to,“ súhlasil alfa.
Keď na seba hodili nejaké oblečenie, ich vlci si uvedomili vážnosť situácie a prestali na nich vyvíjať taký silný nátlak.
Stiles si vzal tričko a džínsy, no tričko jeho spoločníka bolo totálne zničené, s nohavicami sa do úplnej podoby premieňať nedalo, musel ich po ceste niekde nechať, preto musel svojmu spoločníkovi nájsť niečo vhodné. Našiel len vyblednuté džínsy, ktoré raz nie práve najlepšie opral a boli už takpovediac dosť vyťahané, ale nič z tých vecí, ktoré nosil teraz, by jeho novému známemu zrejme nesadlo. Neodolal a dal mu aj čierne tričko s nápisom HUG ME. Alfa sa netváril priveľmi nadšene, ale jeho vlčica od toho nápisu nedokázala odtrhnúť zrak.
Čím dlhšie sa na toho muža díval, tým viac mu pripadal známy, akoby ho už niekedy predtým videl. Rysy jeho tváre, jeho oči a vlasy mu niekoho veľmi pripomínali.
Takže my ho poznáme? Odkiaľ ho poznáme?
Odvážil sa položiť otázku, až keď mal pevne v rukách ovládanie svojho tela.
Vlčica mu ukázala chlapca, o niečo staršieho než bol on... Volal sa Derek... Derek Hale... a bol... synom jeho pestúnky.
Otec musel na určitý čas odísť do mesta, kvôli nejakým záležitostiam, ktoré potreboval vybaviť, Pani Halová  bola ich najbližšou susedou, mala pomerne veľkú rodinu, vždy sa na nich tešil, keďže oni nemali problém s tým, že nebol taký silný ako ostatné vlčie deti.
Bol vtedy veľmi malý, ešte sa ani len nevedel premieňať, ale vlk v ňom zabraňoval tomu, aby ho len tak vzali na cudzie územie, cez ktoré jeho otec mohol prejsť nepozorovane. Pani Halová bola veľmi milá, dobre sa oňho starala, mal rád aj Lauru, jej staršiu dcéru, bola alfa samica už od narodenia, ale správala sa k nemu ako k svojmu malému bratovi. Príjemné voňala a rozprávala mu príbehy o malých vlkoch prežívajúcich neskutočné dobrodružstvá vo veľkých mestách, ale hneď ako uvidel jej brata, pokúsil sa vymaniť z jej náručia...
Korenistá vôňa bola preňho lákavá, nemohol sa tomu pocitu ubrániť.
Tmavovlasý chlapec chcel pokračovať v ceste, ale Laura sa mu postavila do cesty.
 „Zober si ho, Derek... Chce ísť  k tebe...“
„Nie, to nemôžem. Mohol by som mu ublížiť...“
„No tak, aspoň to skús...“ nedala sa, kým si ho od nej neprevzal.
„Tak dobre, keď inak nedáš...“
Jeho oči sa po prvý raz rozžiarili. Cítil ako sa jeho vlčie ja po prvý raz prejavilo naplno. Stalo sa to preto, lebo sa nebál, nebál sa, keď ho držal on. Bol to prvý mladší vlkolak, ktorý sa k nemu nesprával pohŕdavo. Objal ho okolo krku, akoby k sebe patrili. Derek ho držal pevne, jeho oči sa tiež na malú chvíľu zmenili...
„To je Stilinského syn?“
„Áno, malý Rupert, ale poradila som jeho otcovi, aby ho tak radšej nevolali. Ak si vytvorí iné meno, mal by to rešpektovať. Aj tak to bude mať ťažké...“
„Máš pravdu, rozhodne to bude mať ťažké... Počul som čo o ňom vravia ostatní...“ chcel jej ho vrátiť, ale Laura pokrútila hlavou.
„Nech ostane s tebou. Nikto z beta samcov ho ešte nedržal. Urob to aspoň ty. Nech si na to zvykne...Oni ho možno nemôžu prijať, ale my áno. Je smutné, že ich alfa, ani beta nejavili záujem o tradičný rituál prijatia nového člena, vraj je ešte skoro, ja si myslím, že je najvyšší čas...“
„Bolo by lepšie, keby ho držal alfa...“
„Nebuď taký skleslý, ostaň tu s nami... Mama nie je sklamaná, že nie si alfa, ona to tak neberie...“
„Ona možno nie, ale očakávalo sa to odo mňa...Ostanem ak to chceš, ale dnes so mnou nebude veľká zábava...“
„Ale nevymýšľaj, len poď...“ chytila ho za ruku a spoločne vykročili lesnou cestou. Nešli ďaleko od domu, ale tvárili sa, že sa schovávajú v začarovanom lese.
Laura, Derek, kde ste! počuli ako na nich volá matkin vlk. Okamžite sa vrátili späť bližšie k domu. Pani Halová ich poslala dovnútra. Derek pohľadom skontroloval svoju mladšiu sestru Coru, ktorá sedela na podlahe a hrala s loptičkou.
Lovci boli blízko domu. Všetci okamžite spozorneli.
Pani Halová sa šla s nimi pozhovárať. V ich rodine bola hlavnou ženskou alfa samicou, počas neprítomnosti manžela rozhodovala o všetkom.
A neskôr, keď nebezpečenstvo pominulo, mohli všetci vidieť ako malé vĺča všade nasleduje Dereka, aj keď sa mu to najprv vôbec nepáčilo, neskôr ho už len rezignovane chytil za ruku a hral sa s ním, až kým ich mama nezavolala späť do domu. Bol to prvý vlkolak, ktorému nevadilo, že jeho rodinná línia nie je čistá.
Po požiari, v ktorom zahynula väčšia časť rodiny Halovcov, Derek opustil územie ich svorky. Spomienka naňho postupne vybledla.
„Derek? Si Derek Hale?“
Prikývol.
„Už to tak bude, a ty si...“
„Stiles Stilinski šerifov syn z...“
„To vĺča.“


3. kapitola 
1 2 3