21. 8. 2013

Vlk 5. kapitola 11/??



 
FINÁLE 1/3
varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg.
Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica. 
Poznámka: kapitola bola skorigovaná.  


Derek
Odchádzalo sa mu veľmi ťažko, hlavne keď vnímal intenzívny nárek svojej vlčice. Stiles sa nedal len tak ľahko utíšiť. Musel požiadať Coru, aby ho doslova udržala v dome. Jeho partnera to ani trochu nepotešilo, ale ani sestre, ani jemu nemienil dovoliť, aby sa plietli do tejto záležitosti. Allison tiež strážila dom, mohol sa spoľahnúť na to, že tam nikoho nepustí. Bol presvedčený o tom, že to dievča je stále viac lovcom ako vlkolakom.
On bol alfa.
Jeho povinnosťou bolo dostať sa z toho. Niežeby neuvažoval aj o tom, že aspoň svoju rodinu pošle preč, možno by to aj urobil, keby Deucalionovi šamani neuzavreli toto územie a nežiadali o to, aby sa celá táto situácia vyriešila čo najskôr.
Ultimátum už takmer vypršalo. Bolo to vidieť na celej svorke, že nepokoj ovládol väčšinu vlkov.
Derek očakával, že bude musieť prianiu toho vlčieho zberateľa alfov čeliť sám. Neočakával až takú veľkú účasť zo strany miestnych, keďže väčšina tunajších vlkov, žila takpovediac veľmi udomácnene. Nikto z nich už dlho nemusel robiť nič okrem bežnej starostlivosti o vĺčatá a chodenie do práce.
Preto ho veľmi prekvapilo, keď našiel všetkých bojaschopných vlkov zoradených pred Hlavným domom spolu s ich hlavnou šamankou Marin Morrellovou. Bolo to pomerne pôsobivé zoskupenie, dokonca sa tam vyskytovalo aj pár ľudí, vrátane rodičov nezvestného dievčaťa, stále ešte neobjaveného. Predchádzajúca svorka, ktorú si narýchlo vytvorila Laurel, predstúpila dopredu. Prišli od neho žiadať povolenie, aby sa tiež mohli zapojiť do akcie. Udelil im ho. Potreboval ich, aj keď nebolo ľahké to pripustiť.
Musel uznať, že aspoň počtom prevyšujú svojich nepriateľov, no to ešte ani zďaleka nič neznamenalo, pokiaľ im stála v ceste alfa svorka. Už nejaký čas spolu hovorili o zlúčení s bývalou svorkou jej sestry, no Derek zatiaľ odmietal, kvôli istým členom, premeneným Peterom. Posúvali sa dopredu len veľmi pomaly, jeho vlk ich videl len veľmi nerád, ale boli to jediní vlkolaci s nejakými bojovými skúsenosťami.
Tých ostatných by hneď radšej poslal domov, boli to skôr rodinne založení gama vlci a nepredpokladal, že z nich bude mať veľký úžitok.
Preto rozhodol o tom, aby časť z nich radšej strážila ich domovy, keby náhodou došlo k najhoršiemu. Prerozdelil vlkov, tak aby mali aspoň nejakú šancu a nepadli mu všetci do rúk pre prípad, že by mal pre nich nejaké ďalšie prekvapenie. Beta svorky a jeho manželka mali dohliadať na túto časť obrany, tých ostatných zrejme čakal omnoho krutejší osud.
Mladá šamanka pristúpila bližšie k nemu, zaujala miesto, ktoré by malo prináležať betovi svorky.
„Derek, mám pár vecí, ktoré nám môžu pomôcť, ale oni majú prevahu. Pokiaľ to bude možné, skúste sa s nimi dohodnúť...“
„Ak to bude možné, pristúpim na dohodu.“
Nemal záujem o žiadnu dohodu s alfa svorkou. Jeho vlk chcel niečo úplne iné, ale Deucalion bol silným súperom aj pre tucet šamanov, takže nemohol počítať s tým, že ho zrazia na zem jediným úderom. Práve preto musel byť veľmi obozretný, nenechať sa ovládnuť hnevom, aby zbytočne neprinútil Deucaliona splniť svoje hrozby. Na svojej strane mal dobrých ľudí a dúfal, že aspoň raz mu budú naklonené aspoň prírodné sily.
Šerif sa k nim takisto pridal. Ako ľudský zástupca rozhodne budil veľkú pozornosť a väčšina vlkov jeho prítomnosť považovala za dobré znamenie.
Pôvodná svorka po dlhom čase vyrazila do boja.
Stiles
Zviazaný skackal na jednej nohe o oknu, aj napriek tomu, že mu to Allison zakázala. Nechcel sa upokojiť a ona mala už aj tak dosť starostí, tak ho veľmi ochotne priviazala k posteli. Podarilo sa mu čiastočne vyslobodiť, ale ešte nie úplne. Prešlo pár hodín a stále nikto nič nevedel. Nemohol zniesť tú nečinnosť. Musel sa aspoň pozrieť, či sa už náhodou niekto nevracia.
Niekoľkokrát pritom spadol a celý sa doudieral, ale vôbec ho to netrápilo. Vlčica bola takmer šialená od hnevu a zúfalstva.
Nikto nesmie partnerovi spôsobiť zranenia! Iba my môžeme. Pusti ma von. Chcem vidieť partnera. Chcem ísť za ním!
Rád by to urobil, ale tým by celú vec ešte viac sťažil.  Nedokázal by sa kontrolovať a mohol by zraniť seba, alebo niektoré z dievčat. Niežeby to vlčicu nejako trápilo, ale on nechcel ešte aj v dome prelievať krv. Každopádne ani deti ho nesmeli vidieť v takomto zúfalom stave. Cora bola práve teraz s nimi a popritom strážila aj dvere. Allison tiež neustále pobiehala a všetko kontrolovala.
Celé hodiny boli všetci v bojovej pohotovosti. Nehovoriac o vlkoch, tvoriacich ochranné kruhy okolo domov a ľudí so zbraňami. Vyzeralo to tam ako v starých filmoch z divokého západu.
Domy boli pozatvárané, dokonca aj okenice a nikto nebol vonku, okrem hliadkujúcich vlkov. Z každého domu vytŕčal nejaký ochotný strelec. Len dúfal, že sa náhodou nepostrieľajú navzájom.
Rád by zavolal aspoň Dannymu, ale ten mu nezdvíhal. Bol  prihlásený na stránke ALFA SVORKA VS POVODNA SVORKA, vytvorili ju mladší vlci a teraz tam všetci zúfalo písali o tom, čo sa asi deje, prečo nemajú žiadne správy a podobne.
Na chate však našiel len Ericu. No ona tiež neustále odbiehala k oknu, jej priateľ Vern bol jedným z mladších vlkov, ale aj on napokon doplnil rady tých, čo sa šli vysporiadať s alfa svorkou.
Ozvalo sa ďalšie pípnutie, preto sa rýchlo presunul späť na posteľ.
Erica
STILES JA TO NEVYDRŽÍM. RODIČIA SÚ VONKU. BOYD JE VONKU, LEN JA TU TRČÍM AKO...
Stiles
Mne to hovor. Poviazali ma. A veľmi ich to baví, keďže ma nikto neprišiel odviazať.
Erica
SAKRA, STILES JA MILUJEM BOYDA A NIKDY SOM MU TO NEPOVEDALA. ČO AK MU TO UŽ NEBUDEM MÔCŤ POVEDAŤ?
Stiles ju plne chápal. Niežeby on niekedy vypustil to slovo na m. Aspoň nie v súvislosti s Derekom, ale niečo k nemu cítil. To popierať nemohol, a práve teraz ho to niečo tlačilo v žalúdku natoľko, že vôbec nedokázal rozumne myslieť a odpísal jej:
Stiles
Povieme im to. Neboj sa. Urobíme to obaja. Platí?
Erica
Okej. Danny sa stále neozval?
Stiles
Nie.
Erica
STILES! BOYD IDE! POČUJEM HO.
Opäť skackal k oknu.

5. kapitola
1 2 3
4 5 6
7 8 9
13