3. 8. 2013

Vlk 5. kapitola 3/??





 varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg.
Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.



Na druhý deň ráno...
Stiles bol čoraz nervóznejší. Prešlo už dosť času a Derek sa stále nevracal. Prechádzal okolo dverí, nazeral cez okná, keď jeho nervozita dosiahla aj tú poslednú prípustnú hranicu, (Derek nezdvíhal ani mobil) zrazu boli šaty roztrúsené okolo neho a on sa zmenil na vlčicu. Celú noc len pobiehal po dome a nedokázal ani len na chvíľu zaspať.
„Stiles, prišla ti nejaká správa. Nemám čas to teraz čítať, pozri si to, je to od svorky...“ Otec ukázal na jeho mobil. Bez váhania si ho od neho prevzal rovno do svojich úst. Držal ho len veľmi opatrne, keďže vlčica bola priveľmi rozrušená partnerovou neprítomnosťou, ale našťastie mu aj tak predala riadenie. Okamžite zamieril do izby k dievčatám. Chcel, aby mu to prečítali, lebo potreboval chvíľu zotrvať v tejto podobe, keďže vlčica ho svojím strachom privádzala do zúfalstva.
Allison sedela na posteli vo svojej novej izbe, už nepôsobila tak zanedbane a unavene, ale opäť to bolo to dievča odhodlané bojovať.
Došiel až k nej a vložil jej do rúk svoj mobil.
„Mám ti prečítať tú správu?“ opýtala sa.
Prikývol a poslušne si sadol vedľa jej postele.
Hľadela naňho tak trochu nedôverčivo, ale napokon presunula pozornosť na mobil.
„Máme nového alfu. Bolo to oficiálne potvrdené.“
Prečítala tie dve krátke vety. Rozhodne to však bolo príliš všeobecné. Potreboval si to pozrieť sám pre prípad, či tam nie je nejaká ďalšia značka, ktorá by to celé bližšie objasnila. Vlčica mu preto umožnila premeniť sa späť. Mláďatá sa pritom nespokojne zachveli a jedno z nich ho opäť riadne koplo.
„Môžem?“
„Isteže, ale najprv sa obleč.“
Stiles okamžite odbehol do vedľajšej izby a vzal si na seba svoje oblečenie.
O niekoľko hodín neskôr...
„Prišla ďalšia správa... Pozri....“
„SWZV 00:00 54 55 56.“
„Čo to je?“
„Takýmto spôsobom pôvodná svorka oficiálne oznamuje začiatok rituálu spojeného s oficiálnym prijatím nového alfu. Je to kód pre čas, miesto a súradnice obradu... ale ešte nebol určený dátum...Všetci členovia  svorky sú povinní sa zúčastniť...“ zarazil sa, keď si uvedomil komu to všetko hovorí, ale ona bola napokon teraz jednou z nich.
Stiles zachytil prítomnosť nejakej osoby v dome. Napriek tomu koľko mal vymeškaných hodín nedokázal ísť do školy. Nie, kým mu aspoň niekto neodpovie na jeho otázky.
Partner!
Vlčica mu okamžite dala najavo svoju spokojnosť a prinútila ho bežať k dverám.
„Derek, čo sa tam stalo... Práve došli také zvláštne správy... A kde si bol tak dlho?“ neubránil sa tomu, aby sa okolo neho stále nadšene nemotal, prestal, až keď s ním Derek zamieril do izby a posadil si ho na kolená, to ho dokonale uspokojilo a vlčica v ňom sa zbavila akéhokoľvek nepokoja.
„Prijal som dočasne miesto alfu pôvodnej svorky, ale len na určitý čas, kým alfa svorka nebude úplne pohltená. Podarilo sa mi to urovnať medzi Abby a Ennisom, zabránil som tomu aby sa nám vymkol spod kontroly. Potom by som bol rád, keby sme žili tak ako predtým moja rodina, ako nezávislí členovia, prenechám svorku dvojčatám, hneď ako to bude možné... Celá tá dohoda však závisí aj od teba... Ak nebudeš súhlasiť, nepomôžem im... Kým nie je dokončený rituál, stále môžeme odísť.“
„Čo si o tom myslia dvojčatá?“
„Dohodli sme sa na tom  s celou kmeňovou radou. Súhlasili s týmto dočasným riešením.“
„Môj otec bol pozvaný tiež?“
„Objavil sa tam až dnes ráno. Práve sme končili.“
Stiles myslel na Allison, na to čo by s ňou bolo, keby sa celá vec nejako rozumne neuzavrela. Takisto aj na ostatné decká, aj keď to medzi nimi nebolo práve najlepšie, nechcel ich ponechať v rukách alfa svorky, ktorá by sa mohla kedykoľvek vymknúť z ich rúk.
„Chcem, aby si im pomohol, ale dávaj si pozor úplne na všetkých... A čo tie tvoje schopnosti fungujú?“
„Zdá sa, že áno, Ennis sa podriadil môjmu vplyvu a nezaútočil.“
„Čo Deucalion?“
„Tentoraz sme zabránili tomu, aby sa jeden alfa dostal z vplyvu šamanov, ale musíme ich mať všetkých na očiach a dávať pozor aj na partnerov. Šamanom som odporúčal, aby ich sledovali svojimi metódami. Alfa vodca okrem tej veci s Abby, zatiaľ nepodnikol žiadne kroky na to, aby nás zastavil.“

5. kapitola
1 2 3
4 5 6
7 8 9
13