15. 8. 2013

Vlk 5. kapitola 8/??






 varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg.
Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.






Neskôr...
Stiles strávil kvalitný čas nad stránkami s menami pre deti. Zapísal si nejaké mená, ktoré chcel neskôr prebrať s otcom svojich detí. Už mal za sebou tzv. prezentáciu veľkolepého plánu A aj plánu B pred zástupcami svorky, ktorí takpovediac stanovali v ich dome spolu so šerifom. Porada sa presunula na domácu pôdu.  Ako vždy sa vyskytla komplikácia, no nateraz nechcel riešiť žiadne zmiznutie tunajšieho dievčaťa ani to, čo Deucalion ešte stihol vyviesť.
Bol na posteli vo svojej izbe, pri svojom partnerovi, ktorému bol nariadený dlhší spánok. Derekove zranenia už vyzerali lepšie a mohol konečne ležať aj na chrbte, ale svorkový lekár mu odporučil, aby ho nechali sa poriadne vyspať a podľa možnosti ho nebudili.  Stiles dával pozor na deti aj na svojho vlka, a vôbec mu neprekážalo, že sú teraz strážení ako nejaká kráľovská rodina. Už viac nechcel zažiť to, čo sa stalo nedávno.
K dievčatám pribudla aj Lydia. Chcela s Deucalionom ostať, vyzeralo to, že by sa najradšej k nemu rozbehla a pomohla mu. Neudržala to svoje kúzlo veľmi dlho. Stačilo to však na to, aby ho poriadne rozhnevala, preto sa zrejme veľmi rozumne rozhodla nechať ho na chvíľu vychladnúť.
Nechápal, čo na ich nepriateľovi vidí, ale keď jej v aute len tak pre rozbehnutie konverzácie načrtol túto otázku, spražila ho vražedným pohľadom a dala mu jasne najavo, aby do tejto veci nestrkal nos.
Podľa toho, ako sa naňho dívala, tušil, že sa chystá niečo veľké, niečo čo bolo možno dôležitejšie ako pôvodná svorka. Znepokojovalo ho to. Na rozdiel od vysoko postavených šamanov jemu záležalo aj na tých pár percentách, ktoré tvorili nevyhnutné straty na životoch, nehovoriac o tom, že nemal v úmysle k nim dobrovoľne patriť.  Doma sa mu to aj potvrdilo, keďže porada sa ukázala, ako veľmi produktívna.
Derek zo spánku niečo zamumlal, prinútilo ho to prisunúť sa bližšie k nemu. Položil mu ruku na čelo, nemal horúčku a niečo také by ani neočakával, ale bál sa oňho. Jeho ruka skĺzla na partnerovu hruď, nechal vlčicu, aby chvíľu uplatňovala svoje majetnícke sklony. Nepoškriabala ho, len ho hladila, vychutnávala si možnosť dotýkať sa ho.
Ešte ani raz nebol tak dlho mimo, vlčica v ňom ho nechcela ani na chvíľu opustiť. Deti mal tiež pri sebe, aj o nich sa nesmierne bál. No nemohol odísť bez Dereka, nemohol ho tam nechať v žiadnom prípade. Bol rád, že sa napokon dostali domov a všetko bolo opäť aspoň na istý čas v poriadku.
Vĺčatá po sebe opäť liezli a hravo sa hrýzli. Ich sestra už spala v postieľke, stále v ľudskej podobe. Nedávno ich všetkých nakŕmil, a opäť boli spokojní... Bratia ju zatiaľ nenasledovali, aj keď mali na ňu rozhodne dobrý výhľad, aby si mali možnosť obzrieť jej ľudskú podobu. Práve deťom venoval jeden zo svojich roztržitých úsmevov, keď zrazu pocítil, ako niečo zovrelo jeho ruku.
„Stiles, čo to robíš...“
„Prepáč, bolí ťa to?“ opýtal sa zahanbene.
„Nie. Mám kvôli tomu iné predstavy...“
Derek sa zatváril podráždene, takmer tú odpoveď odsekol. Podľa toho mu bolo jasné, že je už opäť vo svojej koži.
Neodolal a usmial sa aj naňho.
„Tak s tým niečo neskôr urobíme...“ pošepol mu.
„Naozaj si v poriadku?“
„Isteže, áno.“
Na dôkaz toho ho stiahol k sebe na svoju časť postele.  Dostal bozk.
„Stiles, keď ti nabudúce poviem, aby si zmizol tak to urobíš! Nebudem to viac opakovať.“
„Nenechám ťa samého. Sme v tom spolu. Snáď si nezabudol, že sa najprv musíš spoliehať na Stilesa a až potom na svojho vlka, lebo Stiles vie, ako ho naštartovať...“
Derek ho objal okolo pása a pobozkal ho. Nič viac si dovoliť nemohol, keďže obaja takmer cítili uprený pohľad detských očí. 
„Premýšľal som o menách pre malú... Chceš nejaké počuť,“ opýtal sa, keď mu bolo dovolené, aby sa pri ňom uvelebil.
Museli im dať mená práve teraz, keďže nevedeli čo príde a nemohli zaručiť ako to celé dopadne.
Po dlhšom dohadovaní napokon dospeli k Alexis. Nebolo to práve to, na čom by sa oni dvaja tak úplne zhodli, ale vlčica ich dcéry na to meno zareagovala lepšie, ako na tie ostatné možnosti. Ich rozhovor sa presunul k iným témam.
„Stalo sa niečo, kým som spal?“
„Nič vážne, len sme mali dlhú poradu. Všetko sme prebrali a ... Došla im trpezlivosť. Pošlú sem jednotku šamanov známych ako svorka anexis, aby rýchlo poupratovali.“
 „Takže to vzdali?“
Svorku anexis vždy vytvorili starší šamani, tí čo mali popredné miesta v rade. Momentálne bolo desať hlavných náčelníkov so silnými duchmi a celou tou parádou. Ich príchod však znamenal to, že bude narušená rovnováha medzi šamanmi a vlkolakmi, preliatím krvi.
„Prestali veriť v tom, že pohltenie sa podarí. Deucalionovi sa podarilo dostať Kali spod ich vplyvu, dnes večer to všetko ukončia...“
„A ak ich Deucalion porazí?“
„Nebude už nikto, kto by sa mu dokázal postaviť. Okrem tvojich schopností, ale podľa toho, čo mi povedali, ešte ich nemáš celkom pod kontrolou, lebo inak by Kali nemohla proti tebe zakročiť.“
„Majú pravdu, ešte ich plne neovládam a neviem, či budem, je to stále výlučne ženská energia...Nezhoduje sa s mojou podstatou...“
„Aká je naša úloha?“
„Máme ostať tu v chránenom dome. Až kým celá tá záležitosť neskončí...“
„Sme plán B?“
„To rozhodne, ale nepáči sa mi to. Deucalion sa nás ktovieako nebojí...“
Nemal z toho dobrý pocit, hlavne keď mu Lydia povedala, že pohltenie bolo len jedným spôsobom ako im dať šancu, tým posledným, ale počítalo sa aj s tým, že to tak celkom nevyjde pristúpia k drastickejším činom.

5. kapitola
1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12 
13 
 Poznámka: po dokončení poviedky plánujem urobiť pdf na stiahnutie aj s bonusmi, (keď budú dokončené aj bonusy) bude to vyzerať ako taká "e-kniha". Aj s obálkou a obsahom.
Fotka z jedného Interview