14. 8. 2013

Vlk 5. kapitola 7/??





 varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg.
Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.






Alfa svorka opäť po kope. Spoločným menovateľom toho všetkého bol jednoznačne obrovský problém.
Na chvíľu si prial byť opäť len bezstarostným mláďaťom. Rovnakým ako to, ktoré tak bezstarostne spalo v jeho náručí.
„Aký je plán?“
„Zatiaľ žiadny, ak niečo navrhneš, všetci budú nadšení...“
„Skvelé.“
Stiles mal už pripravených pár alternatív, ale ani s jednou zatiaľ nebol úplne spokojný. Jeho pozornosť od týchto vecí odpútal bolestný nárek jedného z mláďat. Ozval sa ťažko definovateľný zvuk a Derek mal zrazu v náručí ľudské dieťa. Presnejšie povedané jedno mimoriadne mrzuté dievčatko.
„Podobáte sa...“ ocenil to Stiles.
Jej oči sa na chvíľu zmenili na červené, ale hneď sa veľmi rýchlo vrátili k farbe, ktorá bola podobná ako farba očí jej otca.
Ešte chvíľu čakali, akoby dúfali, že sa premenia aj tí dvaja, ale nateraz sa na túto bolestivú cestu za sestrou nevybrali.
„Oblečiem ju, hneď som späť...“
Stiles podal Derekovi svoje spiace mláďa a prevzal si od neho svoju dcéru. Ešte trochu plakala, keď si ju bral, ale keď s ňou zamieril do tzv. detskej izby, už na tom bola omnoho lepšie, ale stále sa tvárila tak vážne a tak trochu útočne, asi ako pravá alfa slečna.
Chvíľu zvádzal krutý boj s detským oblečením, ale napokon sa mu to podarilo a mohol sa vrátiť späť k svojej rodine.
Cestou späť stretol Coru a Allison, obe zvyčajne také chladné a mierne nervózne sa teraz rozplývali nad tým, aká jeho dcérka nádherná.
„Už máte nejaké meno?“
„Zatiaľ ešte nie, zrejme sa o tom budeme chvíľu dohadovať...“
Pokúšal sa prekonať ochraniteľský pud a nezavrčať na ne, aby v žiadnom prípade nesiahali na jeho mláďa.
„A môžem si ju podržať?“ nedala sa odradiť Cora.
„Neskôr...“ vyhlásil mrazivo.
„Tak dobre. Nebudeme vás teraz rušiť, ty a môj brat sa zrejme ešte musíte dohodnúť na mene, ale sme kedykoľvek prístupné ako slečny na stráženie...“ prisľúbila mu. To ho trochu upokojilo.
Takáto pomoc bola vždy vítaná. Mali pravdu aj čo sa týkalo výberu mien. Čoskoro môžu niekoho zavolať, aby urobil zápis pre ich dcéru, aby získala papiere a začala úradne existovať. Preto potrebovali čo najskôr vyriešiť túto otázku. No aj tak ho obe poriadne znervózňovali.
Netušil, že sú to  posledné normálne okamihy, ktorých sa ešte niekedy dočká.
O pár hodín neskôr...
Stará lesná cesta sa sfarbila krvou.
„Musíme ísť!“ počul, ako naňho Lydia, kričala, ale nemohol sa ani len pohnúť.
Počas Derekovej neprítomnosti Kali vtrhla do domu a vzala dve z jeho mláďat.  Podarilo sa jej ho vyradiť z hry a odniesť ich.
Nemali na výber, museli sa s nimi stretnúť, ak nechcel, aby sa deťom stalo niečo nepochybne veľmi zlé.  Teraz už boli deti v bezpečí, ale Derek sa rozhodne dobre nemal.
„Nenechám ho tu...“
„Stiles, musíme ísť! Deucalion vie, že si tu... Chce hlavu nového alfu, nič mu vtom nezabráni... Ty ešte môžeš odísť, nepotrebuje ťa, ale musíme to urobiť rýchlo inak sa nahnevá...“ ťahala ho zo sebou, ale on odmietal. Bolesť drala jeho vnútornú vlčicu na kusy. Nedovolí to. Nikdy niečo také nepripustí.
Nemohol odtrhnúť zrak od palice, zabodnutej do Derekovho tela.  Krvácal a bol v pozícii, ktorá mu ani nedovolila sa vyliečiť.
„Urob to, čo vtedy... pomôž mi...“ pred niekoľkými dňami sa mu priznala s tým, ako to bolo s vraždou šamana. Viedla ho vtedy ona, to už vedel, a chvíľu sa na ňu za to veľmi hneval, ale práve teraz niečo také potreboval.
„Nemôžem...“ sklopila zrak a hľadela naňho akoby ho videla po prvý raz.
Schmatol ju za ramená a zatriasol ňou.
„Si na našej strane alebo na tej jeho!“
„Nebude to fungovať. Nemôžem zabiť Deucaliona. On je môj...“  rukou si nervózne prešla po pleci. Posledné slová takmer nehlučne zašepkala.
„A čo Kali?“
„Tej rada pokazím účes.“
„To nestačí... Tak dobre... Nemusíme ho zabíjať. Len mi pomôž dostať Dereka do bezpečia...“
Lydia prikývla. Privrela oči a prepojila ich mysle. Dopadol na zem v podobe vlčice a bežal, k svojmu cieľu tak rýchlo, ako to len bolo možné. Spojila s ním svojho ducha a on  sa zrazu ocitol medzi  Deucalionom,  Derekom a Kali.  
Slepý alfa bol odhodený silou, ktorá by normálnemu človeku zlámala všetky kosti v tele. Stiles cítil ako sila v ňom prostredníctvom Lydie, vzrástla, zaútočil na Kali... Duch vlka ju úplne ochromil, nedokázala sa ani pohnúť, kým jej spôsoboval zranenia. Musel ju oslabiť, aby mali časť ujsť.
Deucalion však dopadol na zem takmer nepoškodený, Lydia pokračovala, cítil, že prostredníctvom neho niečo robí, niečo čo jej samej ubližovalo.
„Dobrý pokus, deti, ale toto ma neudrží...“
Zrazu klesol k zemi, zúfalo sa otáčal, akoby niečo hľadal, ústa mal desivo otvorené a kričal. 

5. kapitola
1 2 3
4 5 6
7 8 9
13