10. 8. 2013

Vlk 5. kapitola 6/???






 varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg.
Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.





Svetlohnedé vĺča hravo potiahlo Dereka za nohavice. Bolo to jediné dievča z vrhu, aspoň tak to zatiaľ vyzeralo, aj v jej prípade. Dobiedzala doňho až kým sa  s ňou nezačal hrať.
Prejavovala sa ako aktívna a dominantná malá vlčica, a bolo len otázkou času, kedy im ukáže oči. Zatiaľ ešte nebolo jasné čím bude, a nemali dovolené im ani dať mená, pokiaľ sa nepremenili do ľudskej podoby. Bola to tradícia, ktorá sa dodržiavala, vlkolaci verili, že ak by dostali ľudské mená skôr, už by sa nemuseli nikdy premeniť a vlci mená nemávali, aspoň nie v ich svete. Dovtedy neboli nikde ani oficiálne zapísaní. Jediné čo im k tomu doktor odporúčal, bolo zhovárať sa s nimi, ukazovať sa im v ľudskej aj vo vlčej podobe a čakať.
„Znepokojuje ma Kali. Jej mláďatá sa už premenili, však?“ opäť mal predtuchu v súvislosti s ňou.
„Áno, včera večer k tomu došlo. Prišla za mnou do hlavného domu a spochybnila moju pozíciu.“
Derek sledoval ako sa jeho dcéra hravo obrátila na brucho a nechala sa hladkať. No hneď ako obrátil pozornosť k druhému vĺčaťu (takisto čiernemu, ale s miernymi fliačikmi v okolí krku) ktoré začalo okolo neho poskakovať, v snahe takisto zaujať otca, pazúry Svetlohnedej mu jemne poškriabali ruku. Škrabance sa zahojili veľmi rýchlo a nebolo to nič, čo by malo výrazne upútať jeho pozornosť.
„Vyzvala ťa... na...“
„K ničomu ma nevyzývala, rovno na mňa skočila...“
Stiles sa pokúšal udržať vlčicu, ktorá sa pokúšala zistiť, či je partner naozaj v poriadku. Vyzeral dobre a rovnako dobre aj voňal, preto od toho okamžite upustila a ďalej sa venovala deťom.
„Prečo si mi nič nepovedal?“
„Aj ty si na mňa večer skočil, nemal som chuť ti pokaziť náladu...“
„Ja na teba skákať môžem, ona nie...“ tie posledné slová takmer zavrčal. Nikomu nedovolí, aby sa Dereka dotýkal, na to má právo jedine on.
„Ako to dopadlo?“
„Dobre, ako vidíš, žijem.“
„Derek!“
„Ja som v poriadku, ona nanešťastie tiež...“
Neznelo to príliš nadšene.
 „A Ennis?“
„Ten sa rozhodol dať nám pokoj. Má starosti so svojimi vlastnými mláďatami a ženou.“
„Ostala s ním, aj potom ako...“
„Abby je trochu iná, než sme si pôvodne mysleli...“
Stiles toho chcel vedieť ešte omnoho viac, ale Derek použil ten alfa pohľad známy ako-radšej-si-rozmysli-či-budeš-pokračovať. Rozhodne by sa ho bál, keby ho včera nechytal za zadok, ale keďže medzi nimi došlo k zblíženiu, dovolil si namietnuť bez rizika nakopnutia svojich ctených zadných partií.
„Takto to nepôjde, chcem byť v centre diania.“
„To by som ti neradil. Buď rád, že ti venuje pozornosť len jeden alfa.“
Čierny tlmene zazíval,  pohodlne uložený v Stilesovom objatí. Nevšímal si snahy svojich súrodencov, on bol tam, kde chcel byť a chystal sa poriadne si pospať. Ani svojich rodičov, ktorí očividne viedli nejaký dôležitý rozhovor.
Stiles ho pomaly a jemne hladil po hlave a pohľadom po celý čas nespúšťal oči z Dereka. Bolo také roztomilé pozorovať ako mláďatá skúšajú trpezlivosť jeho vlka, bol to stále ten veľký zlý vlk, ale rozhodne s nimi narábal rovnako opatrne ako s ním, keď mal dobrú náladu.
„Chceš informácie, tak dobre. Ešte jednu tu pre teba mám. Kali mi povedala, že Deucalion sa zajtra vracia na naše územie.“
„Vyhrážala sa?“
„Isteže, je presvedčená o tom, že najprv odtrhne hlavu mne a potom...“ pozrel naňho a na mláďatá.
„Tak to sa radšej budem držať v úzadí.“
„Skvelé rozhodnutie.“

5. kapitola
1 2 3
4 5 6
7 8 9
13